onsdag 3 oktober 2012

Nu då, efter maran?

Jag tycker om att träna målfokuserat! Så fungerar jag.
Det vill säga, jag tycker om att ha ett lopp "längre fram" att tänka på, träna inför och se framemot.
Många artiklar, bloggar och träningsråd handlar just om "hur man ska nå sina mål", "hur man ska toppa formen" och " vad man ska äta inför tex marathonloppet" och så vidare.
Men när marathonloppet väl har sprungits, vad händer då?
Vad gör man nu och hur ska man träna efter loppet?
De tre dagarna som har passerat sedan berlin marathon så har fokus mest legat på att bli av med stelheten. Jag njuter även av att ha genomfört loppet. Samtidigt så ska jag erkänna att det "rycker det lite i mig", dvs jag kommer på mig själv med att sitta med och "googla" efter nya lopp och utmaningar.
 Jag försöker dock att inte "gå upp i det för mycket".  Jag reflekterar och analyserar nu vad jag har gjort bra och vad som gick fel i loppet som jag nyss sprang. Det gör jag alltid, för att jag tänker att jag kan utvecklas genom att dra lärdom av mina egna erfarenheter.
Om någon/några dagar till förväntar jag mig att jag kan börja träna igen. Allt beror på kroppen. Jag låter den styra. Hur snabbt man återhämtar sig efter ett marathonlopp är väldigt individuellt samt så beror det på hur pass tränad man är och hur hårt man har pressat sig själv under själva loppet. Därför är det viktigt att man själv känner efter vad som passar bäst för just en själv =)
Hittills så har det inte varit tal om någon träning för min del. Benen har varit totalt mörbultade.
Varje trappa som kommit i min väg har varit ett projekt i sig och som jag skrev i ett tidigare inlägg, tack för att det finns ledstänger! Vad hade jag gjort utan de??? Idag så är det mycket bättre än vad det var igår så det går framåt i allafall och det tackar jag för!
Nu under denna viloperiod så vilar jag både kropp och knopp och så fort jag är återställd så ska jag inte bara börja träna utan även sätta mig med en penna och ett  papper och "finurla" och söka efter; framtida roliga  utmaningar!!

Foto: Härlig motivationsbild!

1 kommentar:

Matilda sa...

Klockren! Visar verkligen att med vilja klarar man allt!