måndag 29 oktober 2012

En skön nystart inför vinterns påfrestningar!

Idag var jag som sagt och gjorde en ansiktsbehandling.
Precis som att lördagens långpass blev en nostagitrip så var ansiktbehandligen idag också väldigt "nostalgi-fylld" . Jag var nämligen på en salong som heter Acnespecialisten och gjorde min behandling. Jag blev nostalgisk för att jag under flera år som tonåring använde deras produkter, Care plus.
Jag hade lite av en ”tonårs-problemhy” då och när jag trodde att jag hade testat allt så fann jag Acnespecialisten, vars behandlingar och krämer gjorde underverk för min hy. På väldigt kort tid så blev min hud mycket finare!
Jag har många gånger tänkt att jag skulle vilja använda deras produkter igen.
Acnespecialistens första skönhetssalong öppnade 1994 och jag var nog där 3 -4 år efter öppnandet. 
Nu har Acnespecialisten tre salonger och erbjuder det mesta inom skönhet och hudvård.
Även om de är specialiserade inom problemhy så behandlar de alla hudtyper. Därför så valde jag att gå dit idag med ”den hy som jag har nu”.
Jag upplever att min hy blir lite trött och torr nu under hösten då man vistas mycket i torr inomhusmiljö och i kall utomhusluft. Jag både springer i kyla och vind samt tvättar mig ofta vilket är uttorkande för huden och den känns ofta stram och stel efter duschen.
Med tanke på dessa omständigheter känns det viktigt för mig att ta hand om huden lite extra. 


Först och främst gjordes behandlaren en hudanalys för att se vad just min hud behöver.
 Efter att make-upen tvättat bort så ångades huden upp för att öppna upp porerna och för att göra en så kallad por-tömning. Brynen  plockades även innan det var dags för en hydrafacial-behandling. 
Den såg jag  mest framemot, den kändes spännande! 
Hydrafacial  kombinerar peeling, djuprengöring och intensiv återfuktning samtidigt.  Det kändes som om man drog en liten dammsugare över huden. Det är svårt att förklara exakt hur hydrafacial går till men jag såg att det finns en film på hemsidan för den som är nyfiken.
Sedan lades en lugnande mask och hela behandlingen avslutades med att applicera en kräm. Det var ganska nostalgiskt med krämerna faktiskt. Jag kände ju så väl igen både lukten och konsistensen från de åren då jag inte använde något annat. 
Det som jag tycker är så bra med acnespecialisten är att man verkligen får rätt råd när man är där. Man kan gå dit på en gratis hudkonsultation och då får man veta vilken hudtyp man har och vilka produkter som man bör använda.  
Det känns avstressande att få den hjälpen till skillnad från när man t.ex köper produkter i en stressig butiks-miljö!
 De som jobbar på Acnespecialisten är även både proffsiga och engagerade vilket är otroligt betydelsefullt. Bättre service och bemötande får man alltså leta efter! 
Nu  kommer jag att använda Care plus produkterna framöver igen så att min hud får en bra fuktbalans och slipper bli trött och glåmig inför hösten och vintern.
Just nu är huden röd och lite småsvullen efter behandlingen men samtidigt så känns den fräsch och ren.
Hur det ser ut i morgonbitti ska bli intressant, jag har precis lagt på min natt-kräm! =)
Natti natti!

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter hur härligt som helst! Nu blev jag också sugen på en uppfräscning...