Om mig

Min blogg
Från början skrev jag den här bloggen för att motivera mig själv och för att jag alltid har älskat att skriva.
Jag började efter ett tag få fler och fler besökare och jag har därför numera även en önskan om att kunna inspirera och motivera andra.Jag har även upptäckt att bloggen är ett utmärkt kommunikationsmedel för att kunna nå ut till liksinnade när man t.ex vill anordna olika träningsevent. Min blogg blev i början av 2012 nominerad och slutligen en av de tio finalisterna till Årets Träningsblogg 2011 på finest awards.Vilket kändes väldigt roligt!

Löpningen
Som ni kanske har förstått så är en av mina stora passioner i livet långdistanslöpning. Jag springer med klubben Hässelby SK och tycker att det är väldigt roligt att delta i lopp både i Sverige och utomlands.
Jag har inte tränat som barn utan fastnade för löpningen ordentligt i slutet på 2008 efter att jag ,väldigt otränad , sprang Sthlm Marathon. Jag sprang denna första mara på 4:55 h och 2012 sprang jag samma distans på 3:19 h. Mitt första milslopp sprang jag också 2008, tjejmilen, på 53 minuter och 21 sekunder. 2012 sprang jag samma lopp på 40 minuter och 43 sekunder. Det har varit en underbar resa som definitivt inte är slutar här... 

Träningsfilosofi.
För mig handlar träning inte bara om att man exempelvis ska hålla vikten, få en fast rumpa eller stora biceps. Det handlar om att ha roligt, må bra och om att känna sig stark och frisk!
Min väg till att förbättras som löpare kan man säga har varit ganska oplogad och inte helt lätt. Jag har tyvärr tampats med en hel del skador. Jag har dock alltid varit bestämd med att fokusera på lösningar istället för på hinder. I idrottssammanhang talar man ofta om talang. Ofta talas det då om fysiska fördelar, jag tycker dock att det psykiska är minst lika viktigt. När man verkligen vill uppnå något så kan man nå väldigt långt genom att vara målinriktad. Jag tänker att det många gånger kan vara helt avgörande.


Ett av mina favoritord är förövrigt ordet strategi.. "att ha strategier"! Jag tycker att det är ett starkt ord och jag kopplar samman det med ord som styrka, målmedvetenhet, kontroll, fokus och utveckling. För att utvecklas framåt så bör fokus alltid vara att skaffa sig en strategi för att tackla och hantera det som störde och förstärka eller bibehålla det som fungerat bra och som har varit lyckat!
Man tränar och tävlar i alla fall inte för att klanka ner på sig själv efteråt. Det blir ju inte roligare för det! Vad har man för känslor då, nästa gång som man ställer dig på startlinjen?

Studier
Jag är snart utbildad socionom. Jag valde utbildningen för att jag har ett stort intresse för samhällsfrågor, rättvisa och möten med andra människor. Jag har även gått en kurs i samtalmetoden MI, motiverande samtal samt varit assistent på en MI-utbildning för blivande hälsopedagoger.


Event

Då och då anordnar jag och mina löpande vänner olika event. Som långlöpning i snick-snacktempo med efterföljande fika. Håll utkik på bloggen!

Glädje
Här nedan finner ni bilder som för mig är förknippade med träning och glädje från träningar och tävlingar.