onsdag 4 januari 2012

Lchf tredje veckan!

Okej nu har tredje veckan med lchf-kost passerat.
På nyårsarfton var jag bortbjuden på middag och jag valde därför att göra ett avstamp från lchf-kosten. I övrigt så har jag kört på strikt även denna vecka. Vikten är fortfarande densamma som förra veckan 55,6.
Det känns som att kroppen har vant sig vid kosten ganska bra nu. Jag har inte haft problem att träna eller fått kramp eller liknande. Jag har istället fått en känsla av ökad uthållighet och ork.
 Det är bara en vecka kvar, på den tiden som jag från början avsatt till lchf, men planen är faktiskt att köra på ett tag till med vissa justeringar. Jag vill prova att den här veckan dra ner på den turkiska yogurten och grädden. Jag kommer bara att köra grädde i maträtter och inte ha det i kaffet eller blanda ned  i yogurten som jag har gjort hitills Jag har fått en känsla av att det triggar fram ett sötsug?
I övrigt så tycker jag inte att det är särskilt svårt att äta lchf-kost. Det som jag defintivt dock saknar är mina coltingpannkor som innehåller 1/2-1 banan... så jag funderar på att införa de ibland efter nästa vecka. Jag tror att kolhydratprocenten ändå kommer att vara tillräckligt låg trots att jag tillför lite banan. De är så bra att äta till frukost!...och goda...;)
Recept på fröbarsen har efterfrågats. De blev också riktigt goda! :)
1msk majonnäs
2 msk keso
3 dl riven ost
2 ägg
5 dl frön, jag hade: 1 dl sesamfrön, 1 dl pumpakärnor,1 dl linfrön,1 dl solrosfrön, 0,5 dl melonkärnor,0,5 dl chiafrön
Blanda allt i en bunke, grädda på plåt i 15 minuter
Jammi! Lätta att ta med sig eller äta som snacks eller mellanmål!

6 kommentarer:

Claes sa...

Kul att det funkar så bra! :) Själv "fuskar" jag med bananpannkaka ganska ofta. Det är ju så gott!

J sa...

Kul att hitta din blogg och läsa om dina erfarenheter med lchf och träning. Jag tränar själv inför köpenhamn marathon och äter bara lchf sen i september. Inför mina långpass äter jag ibland lite mindre strikt, som tex mycket yoghurt och bär och nötter till frukost, men egentligen tror jag att jag springer lika bra på bara ägg=)

Anna sa...

kul att det går så bra med lCHF =)

Lina sa...

Claes: ja det är underbart gott;)

Lina sa...

J: va kul, ska genast kolla in din blogg!!:):)

Lina sa...

Anna: ja verkligen, intressant att prova!!:)