torsdag 18 mars 2010

Hårdträning, mage

Idag vid lunch så mötte jag upp Miranda på sats!
Vi körde tuffa magövningar...vilket jag minst sagt tror att jag kommer att känna i morrn!;)

Det är viktigt att träna bål-stabilitet som löpare. I slutet på maran så blir man trött av att hålla upp hållningen. Det syns väldigt tydligt på löpare i ett marathonlopp sista kilometrarna. Med en dålig hållning så försämras löpningen, det leder det till att steglängden blir kortare och likaså stegfrekvensen. Lägger man ner lite extra träning på just bålen så tror jag att man definitivt får en bättre tid på maran och ett annat flyt i löpningen för övrigt!

Jag tycker dock att det är svårt att ibland motivera mig till denna typ av träning med anledningen att jag tycker att löpning är roligare helt enkelt ;)

Men idag så var magträningen jätterolig, tack vare Miranda. Det var mycket roligare att kämpa tillsammans med någon, och tex ta tid på plankan!PUH!
När vi var klara med magen så sprang vi 5 km på bandet. Jag tog det lungt, jag kände mig lite trött i benen efter gårdagens träning med Michel, ett återhämtningjogg helt enkelt!



Nu på eftermiddagen så tog jag en fika med min tjejkompis Cicci som kom hem från Gran canaria igår kväll. Brun och fräsch var hon, inte ett dugg avundsjuk ;)
Nu så ska jag äta, plugga, surfa lite, gosa med Tim&Love, sova!

5 kommentarer:

Miranda sa...

Tack för idag snygging! ;D

Kicki sa...

Har nyligen hittat hit och gillar verkligen din blogg. Vad är det för övningar som du gör när du tränar bålen? Skulle verkligen behöva träna upp min också.

Önskar dig en underbar helg.

Ha det gott.
Kicki

Lina sa...

Haha... :) Tack själv mirre...magträningen börjar sakta men säkert att göra sig påmind ;)

Lina sa...

Kicki: Vad glad jag blir att höra att du gillar min blogg! :) Jag kan ta kort och lägga upp lite bilder på bra mag-tränings-bilder den kommande veckan :) Ha en super helg!
///Lina

kicki sa...

Skulle vara jätte snällt om du ville göra det.

Önskar dig en toppen lördag.

Ha det gott. Kicki