onsdag 1 maj 2013

Långpasset på en onsdag?

14:31: status *degar i sängen och tänker att jag borde pallra mig upp.*
Vanligtvis kör jag oftast långpasset på helgen men eftersom jag ska springa ett milslopp denna helg så får det bli idag istället, vilket passar rätt bra, då vi är lediga idag. :-)
 Långpassen är ett av mina nyckelpass, det vill säga ett pass som jag vill få in varje vecka och som är lite viktigare än distanspassen. Mitt syfte med långpassen är att vänja kroppen och musklerna att jobba länge och att även stärka senor och ligament vid långvarig aktivitet.
Att ha tränat en del uthållighet tänker jag är mycket värt under ett marathonlopp.
Jag tror att många kan klara ett marathon utan långpassen och med mindre träning men för att kunna hålla ett jämt och bra tempo så tänker jag att det underlättar att ha vanan med långpass inne.
Mina långpass brukar vanligtvis landa på kring 18-25 km.
Idag blev det 25 km solskenslöpning. En grymt mysig upptäckt var att det gick kanon att springa i ursvik motionsspår! Inte geggigt eller blött. Det var den första rundan i ursvik för i år! (Ursvik är ett härligt skogsområde med flera motionsspår)

När man väl har lagt sig för "att vila en stund" efter ett långpass är det alltid lika svårt att ta dig upp igen.
 Jag tycker att man blir så härligt avslappnad efter långpass... och så skyller jag på hundarna. De är så söta och keliga att det ibland bokstavligt talat är omöjligt att ta sig upp!
Dessutom så måste de ju få lite kvalitetstid med deras matte efter att hon varit ute och fräst runt i löparspåren i 2,5 timme :)
- Posted using BlogPress from my iPhone

2 kommentarer:

Saras Träningsblogg sa...

Låter väldigt härligt! Önska jag kom ut på fler långpass! Får ta mig i kragen helt enkelt!
Men man är väl helt klart värd lite slapp efter att ha springut så långt!! :D

Lina sa...

Du har rätt! Vila efter långpass är man värd!! När jag har sålt min lya ( läs: slutar städa under varje lediga minut)då ska jag se till att vila mer!! :-)