tisdag 28 maj 2013

Flytfart, flugor och en superbra känsla!

Ikväll har jag sprungit det sista tempo-passet innan Sthlm marathon på lördag.
Det var en så ljummen och härlig sommarkväll.
Ni vet en sådan där sommarkväll som man drömmer om alla de där kalla vinterdagarna. När ögonfransarna har blivit alldeles vita av frost efter bara någon ynka kilometer ute i löparspåret.
Idag var nästan allt ljuvligt, förutom att det är rätt äckligt när man får flugor i  näsa, ögon och mun. BLÄ!! Då tänker jag att en snöflinga i munnen ändå är bättre. Okej, nu känner jag att jag spårar i väg lite...tillbaka till dagens pass!
Idag hade jag passet klart för mig, tempo men flytfart.
Dvs inget maxande men ändå trycka på.
Andningen skulle vara ansträngande men ändå rytmiskt och kontrollerat.
Jag skulle snegla på klockan ibland men mest låta känslan styra.
Som ni märker, jag hade koll på vad som skulle göras idag och själva syftet med passet var att få in ett bra konditionspass med bra teknik inför lördag och inför vilan. Under passet skulle jag vara noga med att behålla fokus framåt och blicken högt. Det kändes bra hela vägen och blev totalt 5 km på 22 min och 13sek vilket ger en snittfart på 4:26/km.
När de fem tempo-kilometerna var sprungna stannade jag till, bytte till en lugnare och mer harmonisk spellista på spotify inför nedvarvningen, tittade upp och möttes av denna vackra vy över lötsjön. Förtrollande vackert ju! Jag hade sedan en sån mjuk och härlig känsla i kroppen när jag rullade därifrån i ett skönt nedvarvningstempo. Endorfinerna fräste runt i kroppen och jag undrar hur det ska gå att varva ner och somna om en stund. Jag känner mig nämligen hur pigg som helst, så blir det när man kutar tempo klockan 21:00 på kvällen:)

Hur har ni andra gjort, sprang ni också denna härliga och soliga tisdagskväll?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Körde 6,5 km under 30 min det får räcka för att förvarna benen om lördag. Underbart väder med mycket folk ute runt sjöarna.

Laddad för lördag?

Henrik

Jenny B sa...

Det blev kvällsjobb för min del, men hann med en eftermiddagsrunda innan jobbet, riktigt skönt!

Miranda sa...

Låter som du är redo inför lördagen. Lycka till!

Lina sa...

Låter som att du också fick till ett bra inför-mara-pass!!! Jag börjar bli taggad! Jag är lite osäker på formen men skit samma, ser framemot lördag!! Du då?

Lina sa...

Grymt Jenny! Att träna innan jobb är skönt!

Lina sa...

Tack så jättemycket!!

saras träningsblogg sa...

Yes jag sprang intervaller med Göteborgs Running Club :)