lördag 4 maj 2013

Kungsholmen runt 2013! 10 km

Är just hemkommen från Kungsholmen runt!
En riktig solskenshistoria. Idag var det nämligen första dagen som jag kände att " wohooo nu är det typ sommar" ! Vilken värme! Första dagen i shorts! Bara en sådan sak får ju en att bli glad!
Loppet gick bra.
När jag vaknade i morse var jag så trött att jag knappt visste vad jag hette.
Jag kröp nästintill upp och åt frukost och sedan gick jag och la mig igen  och somnade om.
Daniel skulle också springa loppet men han var lika trött han.
När det var 30 minuter kvar tills vi skulle lämna hemmet fick jag lite småpanik och den halvtimmen vi hade på oss gick allt i rapidfart.
Vi hade inte heller hunnit in till runnersstore för att hämta nummerlappen igår vilket blev lite av ett stressmoment då jag oroade mig för hur vi egentligen skulle hinna allt?
Ja, ni vet toabesök, värdeinlämning, uppvärmning osv. Det är en hel del att pyssla med inför ett lopp, det är ett som är säkert. Skulle man missa något av dessa viktiga detaljer skulle allt kunna vara kört!
 Allt löste sig dock och någon minut innan startskottet skulle bränna av stod jag redo i startfållanoch kände mig glad över att vara på plats. Speakern räknade ner och solen strålade ner på oss löpare!
Det var en så härlig sommrig känsla!
Snart smällde det till och så iväg!
De första 3-4 km låg jag riktigt bra till, runt 4:05 per km.
Det kändes stabilt och jag kände mig fokuserad. Jag fick lite vittring på att närma mig förra årets pers på 40:43 men det visade sig bli en lite för tuff utmaning idag.
De tunga, långa och sega backarna under loppets andra halva tog verkligen musten ur benen och de drog ner tempot. Jag undrar faktiskt vad min puls var uppe i när jag sprang i den sega backen vid 8 km? Min andning tydde på att den var rätt hög! Jag sprang där min långsammaste kilometer för dagen på ca. 4:30. När klockan slog 43:04 krossade jag i allafall lättat mållinjen!

Jag skiter faktiskt i att det inte blev pers idag, jag kämpade och gjorde mitt bästa! Det är det som är viktigt! Dessutom tycker jag att det är vansinnigt kul och taggande med lopp! Jag känner mig alltid väldigt hög på livet efter en kraftansträngning som denna! Jag vill liksom ha mer! Jag ska gå in och anmäla mig till nya lopp i kväll! - Posted using BlogPress from my iPhone

6 kommentarer:

titti sa...

Grymt! Grattis!

Miranda sa...

Grymt bra jobbat!

saras träningsblogg sa...

Grymt!! Du är så galet snabb ju!! Jag ska springa ett välgörenhetslopp på måndag :)

Lina sa...

Titti: Tack!!
Miranda: Tack!
Sara: Tack, vad kul med välgörenhetslopp! Så bra m,ed sådana intiativ!

Jenny B sa...

Jättebra tid ju, grattis!!!

Alexandra sa...

Lite äldre inlägg, men måste ändå kommentera såhär i efterhand. Vilket grymt lopp du gjorde! 43:04 är ta mig tusan inte långsamt det! :)