måndag 10 september 2012

Så självklart!

På förmiddagen har jag suttit och brainstormat en del.
Jag har funderat på framtiden.
Snart tar jag socionom-examen och därför känns det ganska naturligt att jag funderar en hel del på hur jag sedan ska gå vidare i livet.
 Då hittade jag ett gammalt mail i min inbox och då kändes allt så självklart. 
"Det är ju något sånt som jag ska göra" tänkte jag och kände genast hur glad och upprymd jag blev och hur entusiasmen inom mig växte!
Jag vill inte haspla ur mig något om vad det är jag tänker på, just nu. Jag skriver istället lite om tankar som jag har kring det. Innan jag pratar med massa andra måste jag ju först ha min vision klar för mig. Sedan formulera hur det ska gå till, rent konkret.
 Visionen blir ju min strävan och delmålen på vägen, mina milstolpar. Milstolpar som leder och styr mig i rätt riktning. Som ett marathon ungefär! Första milen är viktig för helheten, andra och tredje likaså. Jag behöver springa de, för att tillslut springa in i mål och då ha genomfört ett marathonlopp. 

Jag tycker att det är viktigt att ha en tydlig tanke om målet. Vad det en är för mål som det handlar om.
Det skapar motivation och även kraft till att genomföra idén. Kanske ändras och justeras målet lite på vägen och resans gång men det ska man inte, till en början stressa upp sig för mycket kring. Då tycker jag istället att det viktigaste är att jag känner att själva ide'n ger mig både energi och motivation. Vill jag uppnå något väldigt mycket så blir även de mindre roliga sakerna lite roligare, än om jag inte riktigt vet eller känner till meningen med de, dvs. vad som är själva syftet!

Det här är en stor anledning till varför bloggen känns så betydelsefull för mig stundtals. Jag får tankar som jag skriver ner och har användning för även framöver. Ibland när tankar inte skrivs ner så glömmer man de. Det kommer något annat emellan och vips så "är man någon annanstans". Det här blir som en påminnelse för mig att gå tillbaka till. Hur tänkte jag där på morgonen? Vilka känslor hade jag då? Och...så vips är jag tillbaka i processen igen!
3 kommentarer:

Linda Grane sa...

Hej Lina!
Va roligt att få läsa om dig och din resa mot att vara en sån duktig marathon-löpare! Jag blev verkligen inspirerad av att se din lista på dina resultat de senaste åren. Jag bloggar också om träning och största fokus just nu är att jag precis bestämt mig för att springa en mara. Även om jag är vältränad är jag inte alls speciellt löp-tränad. Det kommer bli en riktig utmaning att nå den tid jag vill ha. Jag hoppas att jag ska kunna få en bra tid genom fokuserad löp-träning precis som jag antar att du har gjort. Om du har några bra tips på vägen så tar jag gladeligen emot dessa.
Iaf, verkligen kul att läsa om din resa!
//Linda

Linda Grane sa...

Vet inte om min blogg kom med på det andra inlägget men mig hittar du iaf här: http://lindagrane.blogg.se

Lina sa...

Linda: Jag svarar på den här kommentaren i din blogg :)