måndag 17 september 2012

Mellis, nyckeln till ett grymt spinningpass

Jag har provat att äta lite olika mellanmål innan jag kör mina spinningpass. Det är så stor skillnad!
Springa kan jag ju göra långt och länge på tom mage utan att känna mig orkeslös.
Men spinning är ju krävande på ett annat sätt än vad ett löp-distans-pass är. Spinning måste jag faktiskt nog jämföra med typ löp-intervaller. Jag får ofta hög puls på spinningen och jag känner att den sortens träning kostar mycket energi.
Idag blev det en banan med keso ungefär en timme innan passet. Senare än så vill jag inte äta.
Äter man sin mellis närmare inpå passet kan magen nämligen ha fullt upp med att bearbeta maten och därför sno energi från andra delar av kroppen, som behöver det mer. Så tidpunkten är med andra ord minst lika viktig.
Keso och banan visade sig vara ett" super-mellanmål".
Med just det intaget kände jag att jag hade mycket att ge. SÅ UNDERBART!
Jag bara fullständigt älskar känslan när man kan trycka på ordentligt. När man känner att kroppen jobbar hårt men att man samtidigt har kontroll och energi kvar för att kunna uppleva det på ett positivt sätt!
Foto: Bara för att jag "fick till" ett sådant kanonpass idag så måste jag lägga upp den här glada bilden från i somras! Glad för att det var en bra dag då, och ett roligt pass!
När det gäller mellis och träning så är mitt tips att försöka komma underfund med vad som passar för just dig.  Fundera på hur du har mått och hur din prestation har varit.
Kost är ett känsligt ämne som ofta väcker starka känslor från olika håll.
 Ofta upplever jag att en del blir provocerade över hur andra äter och vilken kost som de "tror på" . Jag tycker dock att det kan vara mer provocerande att folk blir provocerade.
Jag tycker att det är så viktigt att vara öppen för att vi människor fungerar lite olika. Man får prova sig fram. Hitta sin väg. Det som passar för en själv.
Ett mellanmål som ger mig maximal ork "när det gäller" tycker jag dock inte ska underskattas. Dagens mellanmål hade, om jag säger så, definitivt ett finger med i leken, och genererade i ett jättebra pass!

2 kommentarer:

elvira härjeström sa...

Hej hur långt innan passet äter du mellisen? Är så rädd att få håll men vill fortfarande att energin ska finnas kvar

elvira härjeström sa...

Hej hur långt innan passet äter du mellisen? Är så rädd att få håll men vill fortfarande att energin ska finnas kvar