söndag 23 september 2012

Åh nej!!

Igår eftermiddag så började jag känna mig konstig i halsen. Och jag som har varit så försiktig?!! Haft varma kläder. Tvättat händerna ofta. Använt handsprit. Osv osv. Men det har nog varit nästintill en omöjlighet att värja sig, överallt har det hostats, harklats och snorats de senaste veckorna. Gaaah! Jag får helt enkelt bli författare, så att jag framöver kan låsa in mig i min ensamhet veckorna innan ett marathonlopp!!??! Visst utsätts man som marathonlöpare för en hel del tålamodsprövningar? Taskiga och orättvisa prövningar, tycker jag! Man tränar disciplinerat och hårt med sitt mål i sikte i flera månader och så blir man krasslig en vecka innan start?! Då känner man sig inte särskilt tuff kan jag meddela. Snyft!


Det hade i och för sig kunnat vara mycket värre! Om jag hade insjuknat om ett par dagar istället så hade jag ju kanske inte hunnit återhämta mig alls innan loppet. Nu så har jag 7 dagar på mig. Så det är rätt ologiskt att jag kommer att vara sjuk under själva maratonet. Jag brukar tillfriskna rätt fort och kan inte komma på att jag någonsin har varit sjuk i en hel vecka. Det känns inte heller, som tur är, värre idag än vad det gjorde igår. Så med tanke på det så bådar det ju gott. Det kanske bara vänder och blir bra ganska snart helt enkelt ? Hoppas!!! Att det är störigt och stressande är det dock inget snack om!! Det är ju nu som det ska finslipas!


- Posted using BlogPress from my iPhone

10 kommentarer:

Claes sa...

Typiskt! Men som du skriver, hellre nu än om några dagar. Och en lättare förkylning kan vara en perfekt formtoppning! Träningen är redan gjord. Tänk så, och lycka till! :)

Ousa sa...

Låt de komma nu, sov massor och ät lite extra av allt. Du ska se att din kropp är redo när dagen D är där! *pepp*

Dennis Persson sa...

Hade en tävling igår (visserligen bara 10 km). Men blev också krasslig en vecka innan men kroppen hann bli av med det och jag fick till en bra tid ändå. Så det ska nog ordna sig :)

Lina sa...

Claes: Tack!! Ja... all träning är ju typ gjord... jag funderade faktiskt på det...alltså om det rent resultat-mässigt hade varit "sämre" om jag hade blivit sjuk förra eller förförra veckan...jag menar den kommande veckan så "får/ska" jag ju ändå inte träna särskilt mycket...?

Lina sa...

Ousa: Hoppas att du har rätt Ousa! Tack för pepp!!!

Lina sa...

Dennis: Detta var precis vad jag ville höra. Ett "levande exempel"! =) Nu hoppas jag att jag återhämtar mig lika snabbt som du.. Jäkla förkylningstider!!

Anonym sa...

Köp esberitox!!! Fick jag rekommenderat av en läkare.
Lycka till!
MB

pallespringer.blogg.se sa...

Jag hade feber på måndagen innan sthlm marathon förra året och lyckades få tag på en idrottsläkare som sa; "...att om du är feberfri på torsdagen och har en normal vilopuls på tävlingsdagen så kan du springa…"

Det grejade sig och jag slog pb med 16 minuter!

Lycka till och jag hoppas vi ses i Berlin! :D

/Johan

Lina sa...

MB: Tack för tipset!!

Lina sa...

Johan: Tack för att du delade med dig! Känns bra att veta att det inte behöver "vara kört" !:) Lycka till i Berlin! :) LÄNGTAR!!!