söndag 16 september 2012

Farthållare på dagens halvmarathon!

I dag var det dags för årets Stockholm halv-maraton!
Jag jobbade ju som fart-hållare idag och skulle hålla i 2:15-gruppen/farten.
Min brutto-tid blev 2.14.58, precis enligt plan! Yey! ;-) 
Vid ungefär klockan 15:00 mötte jag upp de andra farthållarna i farthållartältet. Där fixades och trixades det för fullt med vår utrustning för dagen. Jag träffade min farthållar-kompanjon Micke som jag skulle springa med idag och hann även prata en del med härliga  Ousa . Väldigt trevligt då vi följer varandras bloggar och även ses då och då på olika tävlingar!
Jag och Ousa innan loppet
Farthållaruppdraget flöt på bra. Det var strålande sol i här i huvudstaden och god stämning. 
Det är verkligen ett väldigt annorlunda och roligt sätt att springa ett lopp på. 
Vad jag menar är att man upplever allt runtomkring en på ett helt annat sätt än när man ligger och "pressar på" som man gör när man tävlar. Det är kul att verkligen kunna lägga märke till alla som kämpar de sista sista kilometrarna osv. Att se så mycket viljestyrka runt om kring en. Det är så häftigt!
I mina tankar under loppet fanns även såklart mamma och Anders som också sprang loppet idag, båda två persade! Så grymt roligt!
Nu ser jag faktiskt extra mycket fram till Berlin marathon. Jag blev tävlingssugen idag. Det är väl rätt oundvikligt i sådana här sammanhang. Men det kändes samtidigt helt lugnt att inte tävla. Jag "har ju mitt kvar". Att maxa på en halvmara så här nära Berlin lockade ändå inte riktigt. Så då var det ju toppenkul att kunna vara med ändå, på detta sätt! Sista långpasset inför Berlin dessutom...check! ;-)
Nu ska jag sussa....jag är i alla fall sömnig som om jag hade tävlat...
Hoppas att ni alla har haft en superhärlig dag! 

5 kommentarer:

Hasse T sa...

Snyggt att du prickade tiden så perfekt.
Kan tänka mig att du hade en behaglig resa idag. Ska följa dig i Berlin när du får lida som vi andra gjorde idag. :-) men det är värt att lida om det blir Pers.

//Hasse

Ps. Klarade inte riktigt det jag hoppats på och är mer konfunderad än någonsin hur jag ska lägga upp sista träning mot NY.

Lina sa...

Tack Hasse! Självklart är det värt att lida lite för ett pers... vi får se hur det går där i Berlin! :)

Vad hade du hoppats på igår? och vad blev tiden?
Vad är du konfunderad kring? Var det farten eller distansen som kändes tuff?
Mvh//Lina

Helena sa...

Hej Lina!
Jag är nybörjare på löpning men vill gärna springa en halvmara i framtiden. Vilken fart måste man kunna hålla för att klara 2.15? Det är väl många moment som sänker snittet, typ vätskestationer, backar och om det är trångt? Tack för en bra och inspirerande blogg!
/Helena

Lina sa...

Helena! Va härligt!
Såklart att du ska springa en halvmara! För 2:15 måste man hålla ca. 6:25 i snitt. Det är helt rätt tänkt att ha lite marginaler såsom vätske-stopp! Jättebra att du funderar på sådant redan nu, proffsigt! :)
2:15 är f.ö en fart som jag tänker att de allra flesta kan klara av med rätt träning! :) Så att há det som en första utmaning låter kanon! Lycka till!

Hasse T sa...

Hej Lina!
Målet var att försöka nå 1:30:xx men kände tidigt att det inte skulle gå. Slutade på 1:32:29.
Kan låta som att det var nära nog men på det sätt jag lyckades ta mig dit var allt annat än bra. Fick verkligen slita i lördags.
Hade lagt upp loppet i 4st 5km-lopp där jag försökte hålla 21:20 per femma. Gick bra i 5km men sen var det en kamp.
Det var framförallt benen som inte ville vara med denna gång.
Nu såhär efteråt känns det lite bättre och jag tror att det var resan till sthlm som tog mer kraft än jag hade trott. Uppstigning 05:40 är inte optimalt när det är eftermiddagstävling.
Fast jag är dock fortfarande lite konfunderad över vad jag skall fokusera på inför min mara. Känns som att distansen inte kommer att vara något problem utan det är farten.
Ska försöka lägga in mer hårda delar inne och i slutet av löppassen för att benen ska få sitt.
Idag har träningsvärken äntligen försvunnit från baksidan av låren. :-)

//Hasse T på jogg.se