torsdag 19 juli 2012

Hälsa och tankar om välmående!

En grape-frukt om dagen......är bra för magen!
Jag har blivit lite smått "besatt" av grapefrukt!
Foto: Dagens gobit! :-)
Det är egentligen lite chockerande eftersom jag tidigare aldrig har tyckt att det har varit särskilt gott?
Men nu som sagt... nu vill jag ha det varje dag
Först och främst började jag äta det för att jag har hört att det är väldigt bra för magen.
Jag har väl inte "gått in" så mycket på min mage här på bloggen direkt, men nu under våren fick jag stundtals ont i magen men viftade bort det som "pms-besvär".
Samtidigt kände jag mig väldigt trött under våren och sökte därför upp en läkare. 
Det var som om jag kunde acceptera magont men det faktum att "vara trött" hade jag svårare med. 
Det hängde liksom inte ihop med hur jag lever. Jag ser inte mig själv som någon som "är trött", om ni förstår hur jag menar. 
Läkaren började hur som helst ställa frågor om magen i samband med att vi efter många blodprover hit och dit upptäckte ett sjunkande blod och järn-värde. Jag fick genomgå tuffa magutredningar och jag är fortfarande inte klar med utredningarna om detta. Samtidigt under denna period fick jag ont i benet och det mesta började "kännas piss"! Men jag höll huvudet över ytan och "pepprade på" med positiva tankar.

Men lite bekymrad, det var jag, och jag började fundera på hur det egentligen stod till. 
Kanske var det inte normalt att känna en huggande känsla ibland efter att man hade ätit?
Kanske var det inte så bra att dricka kaffe kopp efter kaffe kopp?
Kanske var det inte heller särskilt hälsosamt att låta vissa "incidenter" ta så mycket energi, göra mig ledsen och stressa mig på det sätt som det gjorde under denna period?

Kanske var det helt enkelt dags att börja fundera över vad som kan påverka min hälsa och mitt välmående negativt? ...och inte bara hålla fast vid allt som jag upplevde att jag gjorde/och gör som är bra för hälsan?
Jag brukar tänka att man lär sig så länge man lever men att man ska välja sina källor noga.
Vara öppen för att omvärdera, ta till sig, lära sig nytt. Men inte ta till sig av allt och alla. Prioritera. Reflektera.
Så vad har jag lärt mig så här långt? Vad har jag ändrat?
Bland annat tänker jag mer på vad jag egentligen stoppar i mig. Äter "snälla" saker. Till exempel så känner jag att en grape-frukt om dagen gör mig gott och är gott! :-)  Jag tar ofta ett värmande och lugnande te på kvällen och myser ner i soffan och tänker på vad som har varit bra/mindre bra med dagen och hur jag ska göra "resten av veckan bra".
OCH....Jag prioriterar. Jag har bland annat, mer än tidigare, högt börjat värdesätta de människor som förtjänar det. Jag har kommit fram till att det inte finns mycket som är så positivt och livsbejakande som att umgås med riktigt bra vänner, medans motsatsen, rent ut sagt, istället är nedbrytande. Bra vänner som ser en på riktigt i ögonen. Som visar uppskattning för den man är och som vill än väl i livet. Som är ärliga och uppriktiga. Som visar ett genuint intresse av ens tankar och känslor. Det finns inte många som man känner så med. Men jag har lyckligt nog ett par stycken och de kommer jag att hålla riktigt hårt i, stenhårt! :-)
Oj vad långt detta blev! Ser på klockan att jag måste rusa; jag ska faktiskt träffa "en av mina bästa", Jonna!.... och igår Sofia... och dagen innan dess Santi! WOW!!! Vilket LYXLIV JAG LEVER!!!! :-)

Hasta luego amigos!  Idag är det btw INTE vila som gäller utan ett "långpass utan att vara ett långpass" En halvmara utan att vara en halvmara" Spännande va?! :-)
CIAO!!!

1 kommentar:

jl sa...

Du har ett så fint hjärta som värnar om dina nära och kära. Du ska inte beblanda dig med skräp. Love u!!