söndag 8 juli 2012

Du är din egen stjärna!

Uttrycket; "Du är din egen coach" hör man ibland. Typ "Du är din egen stjärna"! är ett uttryck som jag tycker borde börja användas. Jag ska berätta vad jag menar.
"...Men det är väl ingenting för dig..." Får jag ibland höra av personer som precis har börjat att träna när de berättar om sin träning. Det vill säga de jämför sin träning med min. 
Först berättar de om hur de har tränat, till exempel hur långt de har sprungit för att sedan avsluta meningen med  just"men det är väl ingenting för dig"
De försöker att vifta bort det som de först från början var lyriska och stolta över att berätta på grund av att jag "tränar mer". Jag vill inte det, jag tycker inte att det känns roligt. Varken för mig eller för dem.Jag tycker inte att man ska jämföra sig sådär.
 Alla har dessutom inte samma mål och man måste få känna sig stolt över sig själv oavsett andra. Alla kanske inte vill träna så mycket som jag gör men man är inte "sämre" för det. På samma sätt som att jag inte är "sämre" än de som tränar mer än mig. Så länge jag själv är nöjd med hur jag har det och vad jag själv gör. Det är det viktiga. Att låta sig inspireras av någons annans träning utan att nedslås av att man själv "inte tränar lika mycket, eller är lika snabb " tycker jag, med andra ord, i så fall är bättre!
Om man dessutom precis har börjat att träna så är det väl inte särskilt schysst mot sig själv att jämföra sig med mig som ändå har hållit på ett par år? Eller om jag skulle jämföra mig med någon som har mer träningserfarenhet än mig?
Kan inte jag bara få känna mig stolt och nöjd över det jag gör och du stolt över det du gör så har vi helt plötsligt mycket trevligare liksom! :-)
Har du precis kommit igång med träningen så fokusera  på att du har satt i gång en viktig livsförändring. Tack vare dig själv! Av egen kraft!
Glöm inte bort det, klappa dig själv på axeln och jämför dig med dig själv. Jag brukar tänka att det är "när jag jämför mig med mig själv" som jag har lättare att se mina resultat och framgångar. Glöm inte att du är stjärnan i ditt liv!2 kommentarer:

Caroline B sa...

Mycket bra skrivet!! :)

ania sa...

Så fantastisk skrevet ! Du er nok en kjempehyggelig fantastisk person med masse empati. Det ville være topp å få møte deg!
Jeg er en av de som vil holde mine prestasjoner til medelev for sammenlignet med andre er det ikke så mye, men sånn som du sier..... For meg er det stort og slik skal jeg tenke på det