lördag 28 april 2012

Solig dag

Idag var det första gången för i år som jag på träning sprang i shorts och t-shirt!  Yey!
SOM JAG HAR LÄNGTAT! :)
Idag sprang jag dock inte med klubben utan följde med Michael, som är löparcoach, på ett pass. Vi körde bland annat löpskolning och blev inspirerade att fokusera på framfota-löpning. Under hela sträckan, 18 km, så tänkte jag på tekniken. Det var inga problem den första milen men på slutet så kände jag mig faktiskt lite trött och blev lite ofokuserad. Angående framfotalöpning  har det länge pågått intensiva debatter på nätet och i löparkretsar om detta. Argument som jag har hört är att många elitlöpare landar på fram- eller mellanfoten istället för på hälen. Förespråkare till framfotalöpning menar att den tekniken är mindre skadlig för kroppen då det blir mindre stötverkan. Det som vissa menar är "farligt" är att ändra sin teknik för snabbt och att  övergången istället bör ske successivt. Jag är nog beredd att jobba lite på detta. Det låter ju liksom lite lovande att det dels bidrar till mindre belastning på kroppen och dels så kan man springa snabbare.  Låter väl som en ganska schysst deal? ;-)Tack för all inspiration idag! :-)
  Efter lunch och lite vila hemma så spenderade vi 1,5 med hundarna i skogen. Det var SÅÅ mysigt! Finaste hundarna som även de stormtrivdes i vårvädret!

2 kommentarer:

Cattis sa...

Tack för din kommentar. Jo, träningen går fortfarande bra, jag är verkligen inne i en period där träningsglädjen är på topp. DÅ sträcker jag vaden på ett gympapass. Men jag körde till taimassören direkt och det är nästan helt bra efter två behandlingar hos henne. Jag befinner mig i London nu och ska försöka att springa lite här.

Hur går det för dig? Känns allt bra?

kramkram

Lina sa...

Skoj att höra att det går bra! För mig går det också bra, har kännt mig lite seg de senaste veckorna men det vänder nog snart får vi hoppas :-)