torsdag 8 april 2010

Letar camelpak!

Jag håller på o försöker hitta en bra camelpak, jag är lite trött på vätskebälte och tror att en rygga passar mig bättre. Det är en ju en djungel av camelpaks dock, finns hur många olikasom helst!!
Är det kanske nån läsare som använder camelpak? Som kan rekomendera någon bra?
///Lina

6 kommentarer:

Kalle sa...

Jaha! Skaffa camelpac! Första steget mot Ultra:-) Snart trillar DU oxå dit Lina ha ha ha:-)

Kalle sa...

Jag är ingen expert på ryggsäckar med vätskesystem, camelpak etc. men vet att många föredrar modeller som man knäpper fram som en väst. Andra modeller har axelband och midjeband. Själv har jag en billig adidas som som saknar midjeband och kan kännas obekväm(skava) om den är för tungt lastad med vatten och andra prylar, kläder etc.
Kolla in på MarathonMias blogg 4 mars. Där tipsar hon om en modell som Zebban säljer på Runners Gear.

Staffan sa...

Kanske en kontroversiell åsikt men jag tycker det är lite löjligt med alla som verkar kånka runt på ryggsäckar på vanliga långpass, verkar väldigt onödigt! se till att vara välvätskad när du startar och sedan ett litet vätskebälte med fyra flaskor, det räcker gott på mina långpass, varav det längsta i år hittills varit 36km

Kalle sa...

Håller med Staffan! Ser lite löjligt ut:-)... och varför springer en del med vätskebälte eller ryggsäck på tävling?(kortare lopp med vätskestationer).
Föredrar också frihetskänslan att springa utan ryggsäck och använder den bara på Ultraträningspass. Då främst att förvara ombyteskläder i.
Nu tror jag mig veta att du dricker rätt mycket under ett pass och du berättade sist vi sprang att ditt nuvarande vätskebälte var för stort( satt för löst runt midjan). Kanske bästa lösningen är en storlek mindre men ändå plats för 6-8 flaskor som täcker ditt behov.
(Fast köp gärna en camelpak och följ med på ultra :-) )

Anders sa...

Jag använder en CamelBak Classic som rymmer 2 liter vätska och en liten ficka för annat nödvändigt. Går även att sätta fast en överdragsjacka eller liknande på den om man vill ha med det. http://www.cykloteket.se/ProductDetail.aspx?ArtikelNr=33500400

Sitter bra på ryggen och den brukar få följa med på alla pass över 2 timmar, då jag inte gillar vätskebälten alls.

Lina sa...

Tack för alla kommetarer!

Kalle: Ja jag gillar ju inte riktigt vätskebälte så jag tror att camelpak vore bättre, jag har försökt surfa runt, och många verkar gilla märket "nathan". :) kanske blir en sväng till teamsportia imorrn så jag kan inviga på lördag ;)

Staffan: hehe kanske ser det löjligt ut men sånt bryr jag mig inte så mkt om faktiskt, så länge det känns funktionellt och gör nytta. Och jag ska inte kånka runt på massa grejer, typ bara vatten.
Jag stör mig grymt mkt på vätskebältet när jag har alla 4 flaskor, det åker upp hela tiden!

Kalle: jag förstår inte heller varför man har det på kortare pass, då vill man ju vara så lätt och fri som möjligt och snabb :)

Anders: den ser jättebra ut, det är precis en sån där liten som jag är ute efter!! :)