söndag 17 februari 2013

Jag ska styra upp kosten

Det är en sak som stör mig lite och det är att om jag idag jämför med samma tidpunkt från förra året så kändes det som om jag tränade bättre då, mer mängd, samt att jag åt en bättre kost. Samtidigt så vet jag att det har haft sina orsaker. Jag har bland annat haft så mycket mer att göra de senaste månaderna, på gott och ont.
Jag tänker dock inte gräva ner mig i hur bra det kändes förra året under grundträningen utan får fokusera framåt istället, som att tex återuppta mina "braiga" kostvanor. Så det har jag nu bestämt mig för att göra! :)
 Kostrutinerna innefattar att äta både oftare och nyttigare. Vill jag få ut så mycket som möjligt av min träning så måste jag nu förbättra min kost. Inte få i mig massa konstiga färgämnen och konserveringsmedel.
 Att införa melllanmål är mitt absolut hetaste kosttips  till mig själv och det känns avgörande. På senaste tiden har jag inte ätit mellanmål alls. Det har resulterat till att jag dagligen har gått runt och varit småhungrig. När jag sedan ätit så har jag nästan ätit tills jag spricker för att jag hunnit bli så hungrig. När jag är hungrig tar jag  dessutom sämre beslut och det är då jag vill ha mackor och sådant som inte håller mig mätt särskilt länge.
NU BLIR DET DOCK ÄNDRING! :)
Jag kommer inte följa någon diet. Jag vet vad jag mår bra av för råvaror och jag kommer istället göra medvetna bättre val. Äter jag mellanmål och mat på rätt tid så vet jag att jag nästintill per automatik äter nyttigare.
Vad vill jag komma till, jo att jag i morgon kör igång och äter nyttigt igen och detta inlägg var ett kom-igång-inlägg, en spark i baken på mig själv. Ingen återvändo! :) God och fräsch mat! Nu när jag har skrivit det så blir jag  definitivt mer peppad. 42 dagar kvar till halvmarathon! Tjooooho!
Är det någon annan som ska styra upp kosten nu?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Låter toppen! Skönt med någon som inte går på diet och har massa "förbud". Jag försöker tänka samma, mindre portioner och oftare samt bättre råvaror.
Tips mottages dock gärna, helst på mellanmål ;)
Kramar Linn

Veronika sa...

Oh, vilket bra inlägg!! Peppande för oss som läser oxå! Jag vill oxå äta lite sundare, men behålla energin inför träningarna & återhämtningen. Som Linn skrev, skriv gärna tips, hihihi.
Jag blev inspirerade av dina transport löpningar. Jag ska cykla mer som tex till gymmet. Hunden är med mig 24 h per dygn. Så han dör inte av att vara utan mig 2h max per dygn=)
Massoor med kramisar

Lina sa...

Åh vad härliga ni är! Nu blir jag ännu mer peppad! Tips om mellisar mottages tacksamt även av er!:-) ha en underbar dag båda två!!!