måndag 4 juli 2011

Ny vecka..

8 timmar och 10 minuter, så såg förra veckans träningsmängd ut, drygt 53 km löpning och resten yoga, yoga,yoga! :) yogan känns, förutom att jag fullkomligt älskar det vid det här laget, som utmärkt rehab för min stukade fot som fortfarande inte känns helt bra. Jag tänker främst på balansövningarna, det stärker ju upp fotlederna.







Efter långa sträckor löpning så blir jag jättetrött i min stackars fot. Jag kan även få ont under löpningen om jag springer lite snabbare och trycker ifrån mer. Detta är orsken till att jag har "terräng-förbud" just nu. Jag som älskar att springa i skogen, i Ursvik. Men min fotled är alldeles för instabil. Trampar jag snett nu så tror jag faktiskt att ledbandet skulle kunna gå av... men jag är glad, för benhinnorna känns inte alls just nu, och i och med detta så funkar det utmärkt att springa på astfalt. Så länge jag kan springa, skit samma var, så är jag glad!


Det tråkiga med terräng-förbudet är dock att jag inte kommer att kunna vara med på nästa veckas Ursvik all in. Det var förra året som jag kom med den briljanta ide´n att springa alla slingor i ursvik ;), tillsammans med Thomas, Suss, Alex och Miranda så skrev vi om evenemanget på våra bloggar. Totalt dök det upp ca. 50 stycken glada löpare :) På lördag är det alltså dags igen men jag måste som sagt stå över. Jag har fått avstå från mycket roliga löparevenemang redan i år och från flera lopp som jag tänkt att springa. Men jag deppar inte, jag vägrar att deppa över det just nu. Jag tycker både löpningen och yogan är helt fantastiska aktiviteter att få ägna mig åt och jag kan inte få nog, så länge jag får göra det så är jag glad !

3 kommentarer:

Unknown sa...

Vad "skönt" att höra att det är fler som lider av skador... :) Jag försöker också att hålla humöret uppe! Så småningom kanske man läker! :D

Alexandra sa...

Jag stukade foten för snart två veckor sedan och på sjukhuset sa de att ett ligament antagligen var av. Så inget springade för mig ännu, har precis "lärt mig gå" utan att halta. Tips på supersnabb återhämtning? (förutom att springa marathon med tejpad fot då... ) ;)

Lina sa...

Lillsolan: ja efter regn kommer solsken :)
Alexandra: Stackare!! Mitt tips är att använda foten så fort som möjligt och vicka på den åt alla håll då och då när du sitter ner. Balansövningar är bra, har du iphone? Finns en jätebra "stukad fot" app :)