fredag 29 juli 2011

Att träna på semestern

...jag längtar! ...och Spanien väntar!
När jag åker till Spanien så brukar jag träna mer än någonsin.
Jag vet att många gör tvärtom på semestern, inget är rätt eller fel, på semestern skall man göra precis det man vill. Just i spaninen så får i allafall jag äntligen mer tid till att träna och behöver inte känna mig stressad över tidskrävande måsten som jobb och skola..weeei!
Jag behöver heller inte turista runt eftersom spanien är som mitt andra hem (vi har, och har haft i hela mitt liv, en lägenhet där)

Annars så måste jag säga att jag inte tycker att det är helt lätt att alltid få in träningen under olika semesterar. Det beror bland annat på vad ens resesälskap anser om träning på semestern.
Om de inte är lika träningfrälsta så måste man ju kompromissa.
För att då hinna med inbokade utflykter och aktiviteter så kan, tycker jag, träningen kännas stressande, trots att det är semester

Jag kan även känna dåligt samvete om jag låter min träning påverka semestern för mycket. Samtidigt så vet jag att ett eventuellt träningsuppehåll i allra högsta grad också påverkar eftersom träningen även påverkar mitt humör;). Jag blir glad av att träna, och ett glatt resesällskap är väl också bra? ;)
Jag kan bara föreställa mig hur stessigat det kan bli om man även är småbarnsförälder...

Det mesta går oftast med planering... tidiga morgnar, innan middagen, kanske på stranden när de andra solar, gym på hotellet? eller simma i havet?
Åker man till en stortstad kan det kanske bli knepigare. Visst löpningen är ett suveränt sätt att utforska nya ställen... men i en stad så kan jag oroa mig för att springa vilse och det känns sådär om man reser med andra som väntar på en.
Jag måste i allafall hylla min kille (som inte är lika träningsfrälst som jag) som alltid stöttar mig i min träning. Han suckar inte över att jag vill få in träningen på semestrar, han vet att det är viktigt för mig. Han erbjuder sig ofta att vara till hjälp på olika sätt. Det är kärlek.

Det känns ändå efter dessa reflektioner rätt skönt att jag har just Spanien framför mig just nu, ett chill-tränings-utbud utan dess like... perfekt uppladdning inför min kommande tävlingsmånad, september!
Jag vill dock poängtera att det är viktigt att man gör det man vill på semestern oavsett vad de andra tycker. Så även om det inte blir perfekt, skippa inte träningen helt om det är så att du vill träna. Det är den du är och man ska syssla med sådant som man tycker om och mår bra utav.
Ett passande citat ur yogaskriften Bhagavad Gita är definitivt på sin plats! :)

"Det är bättre att leva sitt liv eget liv på ett ofullkomligt vis än att leva en fulländad imitation av någon annans. "

4 kommentarer:

Suss sa...

Planering, prioritering och mååååånga tidiga morgnar det min melodi det :-)

Ta hand om dig Lina så ses vi när du kommit hem!

kram

Miah sa...

Så himla bra skrivet!! Härligt att få semestra i spanien och träna där!

Marieh sa...

Vart i Spanien har ni lägenhet? Min familj har en lägenhet i Mil Palmeras, en liten ort några mil ifrån Torrevieja.

Lina sa...

Suss: Ja du är riktigt grym på att få till det du planerat! :) Ja vi ses efter semestrarna! Lycka till på Gränna 300 :)
Miah: Tack, ja det ska bli helt fantastiskt!
Marieh: Vi har lägenhet i Los caños de meca,ett ställe mittemellan cadiz och tariffa... så inte så nära ert ställe... visst är det härligt att komma iväg och träna i spanien! :)