onsdag 7 december 2011

Trendigt med full kalender.

Jag satt nyss och bläddrade lite i senaste blossomtidningen och snubblade över denna vanligt förekommande artikel. Jag förstår syftet. Den handlar om att hinna med sin träning.... Men!


Jag får lite ont i magen av sånna här artiklar. 2 min, 3 min osv. Det känns som att stress är något eftersträvningsbart. Att det är inne/trendigt att göra allt så snabbt som möjligt? prestera. Ha svårt för köer. Irritation när man stöter på hinder och när saker inte går så snabbt som man först hade tänkt sig. Kom igen!? Jag förstår att man är stressad ibland, absolut. Men det som jag inte riktigt gillar är att det känns som"att ha bråttom" är ett tecken på framgång och hög status. Att uppleva är inte desamma som att hinna med så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Att stressa sig igenom livet är farligt. Att känna att man måste prestera, visa att man duger för andra hela tiden... Vara jagad av tiden. Beteendet kan tränga in i de mest intimma sammanhang. Jag läste om en man som gått in i väggen. Han berättade att han kunde borsta tänderna,kissa och duscha samtidigt...Risken är att stressen som många eftersträvar, slutar med en hälsokatastrof.

6 kommentarer:

Malin sa...

Mycket tänkvärt inlägg, kan bara hålla med dig! Idag är det nog ofta viktigare att vi hjälper varandra att komma ihåg att stanna upp och njuta, ta in stunden, bara vara än att peppa varandra till att hinna allt mer.

jonna sa...

Kunde inte sagt bättre själv. Ord o inga visor, Lina!

Anonym sa...

Jättebra skrivet! Jag brukar reagera över artiklar där de skriver något i stil med, hitta din superform på 1 månad och träna bara 3-4 gånger i veckan.. Yeahh right det funkar ju, låt det ta sin tid och stressa inte igenom träningen, är det så svårt?

Micke

Lina sa...

Malin:Ja exkat, man får beröm för stress, då har man varit "duktig" men vaddå duktig?

Lina sa...

Jonna: Alltid, det vet du ;)

Lina sa...

Micke: Verkligen när det gäller träning så finns det inga quick fix...bättre att försöka hitta något som håller i längden!