tisdag 13 december 2011

Lchf, en månad!

Jag har länge varit nyfiken på att ge Sveriges mest omtalade kost, lchf, en ärlig chans.
Jag äter vanligtvis "stenåldersinspirerad kost", dvs. jag undviker pasta, ris, potatis, bröd, socker osv. Jag har dock ätit frukt och "fuskat" då och då med det andra.
Jag provade förrut att tillsätta mer fett men då gick jag upp i vikt och blev skraj. Jag tror att det beror på att jag åt frukt också. Det är nog all in som gäller inledningsvis i allafall för att styra om kroppen till fettdrift.
Nu har jag bestämt mig, jag ska jag testa stenhård LCHF i en månad och sedan utvärdera. Det är perfekt att prova nu när jag inte har några tävlingar på g.
 Jag gör inte detta med huvudsyfte att enbart gå ner i vikt utan för att se om mitt sötsug minskar och hur det känns att träna med kosten osv. Jag ser det med andra ord som ett slags experiment. Jag vill själv ta reda på vad jag tycker att kosten och vad den har för effekter på mig. Jag tycker att det är svårt att ha någon åsikt så länge som jag bara har provat halvhjärtat
Vikten är ju så klart inte helt ointressant i sammanhanget. Om vi säger så här, jag är inte missnöjd men jag vill helst inte gå upp i vikt, och jag skulle inte klaga om jag gick ner nåt kilo.Startvikten igår den 12/12 var 56,1
Jag vet att jag kommer att stöta på kritik från håll och kanter när jag berättar om detta. Jag har en känsla av att jag som tjej får stå ut med mer sådant just för att ätstörningar och vikthets ofta är något som ofta kopplas ihop med just tjejer. Därför kan jag redan nu berätta om min syn på en bra kost. Jag  äter inte på ett visst sätt bara för att bli smal. Jag anser inte att en kost omedelbart är bra för att man rasar i vikt. Jag vill äta mat som min kropp mår bra utav helt enkelt och som ger mig en känsla av balans. Inte något som bryter ner den. Punkt.
Anledningen till att jag vill prova en hel månad innan jag utvärderar är för att jag hört att många upplever omställningsbesvär. Det ska tydligen gå över när kroppen anpassar sig och fettförbränningen ökar.
 Nu ska jag läsa på lite ;)
- Posted using BlogPress from my iPhone

10 kommentarer:

Claes sa...

Det ska bli intressant att följa! Som du skriver, det kan ta tid att ställa om sig, så håll ut och ge det den tiden. Kör lågintensivt så märks det mindre. Lycka till! Matrevolutionen är klockren!

Anonym sa...

Ska bli mkt intressant att följa dig. Några i min familj har testat och gått ned i vikt. Dock utan att träna samtidigt, så det ska bli kul att följa dig som även tränar mycket. Smart att göra detta över jul, kan då inte äta av alla sockerbomber utan att "fuska" :)

Anonym sa...

WOW, spännande, nu blev jag inspirerad! //Malin

Snorkkis sa...

Spännande. Gillar också Matrevolutionen! Tycker du verkar ha en klok och sund inställning.

Snabbare, starkare, snyggare sa...

Ska bli kul att höra vad du tycker och hur omställningen går! Vi väger nästan exakt lika, jag vägde in på 56.4 häromdagen ;) Själv skulle jag nog aldrig klara LCHF, älskar pasta alltför mycket!:)

Lina sa...

Claes:Va kul, har du några tips på vägen? :)

Lina sa...

Anonym: Ja jag tycker också att det ska bli spännande!... Jag är så nyfiken!:)

Lina sa...

Malin: Vad kul att du blir inspirerad! Ska dela med mig så mycket som möjligt! :)

Lina sa...

Snorkiss: Tack! Det tycker jag också att jag har ,men du vet kanske hur det är, kost är ett känsligt område! :)

Lina sa...

Snabbare, starkare, snyggare: Ja jag tycker att detta känns intressant!Jag tycker också att pasta är gott men det är väldigt mycket som jag tycker är gott ;)