torsdag 28 juni 2012

Jobb skapar ordning, struktur.

Vissa saker är bra med det, vissa saker är sämre. Inte svart eller vitt alltså, precis som vanligt.
När man jobbar...
 Då måste man till exempel planera in både träning och annat i livet på ett helt annat sätt än när man studerar. 
Men när man pluggar...
 Ja... då kan man ju liksom ibland "rucka" på tiderna. 10 minuter hit eller dit är av mindre betydelse, om man inte ska plugga tillsammans med klasskompisar eller måste vara borta i skolan såklart. Man kan sitta i mjukisbyxor och blött hår efter morgon-löp-rundan och bläddra i någon bok samtidigt som man äter frukost, dricker kaffe och skiter i att kolla på klockan. 
När man jobbar däremot...
 Jaaa...då tvingas man bli effektiv, planerande och hm... helt klart lite småstressad.
Som idag. 
Fort, fort, ut från jobbet prick 16:30 då jag slutar för dagen.
Sitter på bussen hem... lalalalala.
Kommer hem till mamma och Anders för att hämta hundarna.
Promenad med vovvarna hem , lugn och tålmodig "visst får du stanna och lukta på den där intressanta fläcken min söta".
Hemma. Ge hundarna mat. Rafsa åt mig träningskläder, fort ner i träningsväskan.
Ett snabb klick med iphone-kameran (..till bloggen) i spegeln, precis innan jag ger mig av igen, (av den enkla anledningen blir bilden jäkligt suddig...)
...och så iväg! 
Får småspringa mot gymmet. Man måste vara där senast 17:50, annars blir man av med sin plats! Lyckas, kommer fram till receptionen 17:49. Puh!
 18:00 hoppar äntligen upp på spinningcykeln. 
Pustar ut och är glad över att jag redan innan bestämt mig för att göra det bästa jag kan utav denna värdefulla timme. Vi kör intervaller. Jag kör stenhårt när jag ska och lugnare mellan seten, helt enligt plan! :-) Det var ingen pulsspinning på sats schema idag och det oroade mig lite innan, jag är så van vid att taggas och motiveras av att se pulsen stiga. Men när jag ser svettpärlorna bli allt fler och fler på underarmarna så vet jag omedelbart att jag är på rätt väg. Andningen är dessutom riktigt ansträngd under intervallerna och jag fokuserar på en och samma punkt i rummet medan jag arbetar mig igenom intervall för intervall. Peppar och pepprar mig själv med motiverande tankar!
Jag konstaterar direkt efter att jag fått till ett kanonpass idag och känner mig riktigt nöjd när jag säger "tack och hej" till instruktören.
Jag duschar på sats. Tar mig sedan hem.Slänger ihop och äter en middag. Chillar i soffan ett tag. Går en längre prommis med hundarna och tänker på hur ljust och härligt det är ute. Trots att värmen inte riktigt har velat komma för i år så njuter jag när jag korsar tornparken, det känns ju lite somrigt trots allt..
Vad ville jag komma till egentligen? Hm... jo att jag liksom många andra som jobbar tycker att det ska bli rätt skönt med helg nu, snart.:-) Till skillnad från när man pluggar så innebär "när man arbetar" att man är HELT LEDIG på helgen.Inga kapitel som måste plöjas igenom, inga skrivuppgifter eller böcker som måste fixas fram. Nice! Som sagt, det är inte svart eller vitt. Allt har sina baksidor och framsidor(säger man så??) Hur som, ni fattar nog! Helg snart... UNDERBART!!
Tack för idag!

3 kommentarer:

Peter sa...

Du beskriver det ökända ekorrhjulet.
Jag måste gå och lägga mig så jag orkar upp till jobbet så jag hinner jobba innan jag skall hinna hem så jag hinner äta så jag hinner med träningpasset så jag hinner hem och gå och lägga mig så....

Akta dig för det. :-)

minnas väg till marathon 2012 sa...

Stressigt!
Men lätt värt det!

ania sa...

Tenk på de som jobber, har små barn, hund og i tillegg jobber vakter i helgene. Når jeg tenker tilbke det var myyyyye lettere å trene når man bare studerte