onsdag 18 maj 2011

Formstatus

Vilken kväll säger jag bara! Jag tar det från början. Jag måste börja med att berätta att jag har ätit extremt lite kolhydrater på den senaste tiden och jag har mått väldigt bra utav det. Eftersom jag en längre period har haft ont i magen till och från flera dagar i veckan så kände jag att jag har varit tvungen att justera kosten under en period för att se om det skulle hjälpa. Så jag har inte ätit någon pasta,bröd, ris och liknande alls under ca. en månads tid, jag har varit stenhård . Jag har också dragit ner på mejeriprodukter, dock fortfarande ätit keso och cremefraiche. Idag inför milspåret så blev jag dock nojjig. "lopp utan kolisar, vågar man chansa?" Jag vågade inte det så det blev en pestopasta till lunch och en smoothie till mellis. Och mycket riktigt, jag hade en konstig känsla i magen på väg till milspåret...Det hela började dock väldans bra, det slutade i och för sig bra också, men det var lite plågsamt. Min tid blev enligt Milspårets hemsida 44:56. Det är inte personbästa men ändå ett väldigt bra formbesked för mig inför maran. Förra året sprang jag milspåret vid samma tidpunkt (och lika långt kvar till maran) på 47 minuter. I år hade de dessutom gjort om banan (pga ombygnad) och den var nu 1000 gånger tuffare. Mycket backigt! Varför var det plågsamt då? Jo femkilometersmarkeringen passerades under 22 minuter och det kändes stabilt men sedan vid 6 km så började hållet och krampen i magen komma smygande och det blev bara värre och värre. Jag slet som aldrig förr på slutet ska ni veta. Hela kvällen har jag nu mått pissmåligt, illamående, utspänd mage och ont, ont. Nu vet jag ju inte om det är pastan eller yogurten som spökar. Så knepigt detta! Osmart var det såklart att äta detta idag, med facit i hand kan man tycka. Nu känner jag mig även väldigt förvirrad kostmässigt inför marathon...vad ska jag äta då??





Hur som helst, jag tappade lite tid men lyckades ändå inte tappa allt för mycket under omständigheterna. Trots att detta var riktigt surt, för jag hade definitvt mer fart i benen, så var jag riktigt nöjd när jag äntligen kom i mål. Jag är så glad över att jag fick ett kvitto på att jag faktiskt trots allt är i bättre form i år inför Stockholm marathon än vad jag var förra. Det är där mitt fokus är just nu och det kvittot är guld värt. Svart på vitt, jag känner mig starkare nu i år helt enkelt. Så nu som vanligt, dagens kilometer tider:

km1:04:18, km2:04:24, km3:04:32, km4:04:25, km5:04:19, km6:04:31, km7:04:28, km8:04:42, km9:04:29, km10:04:27, Resultat: 44:56

Tack för idag, nu väntar sängen och boken Born to run! :):)

11 kommentarer:

Marieh sa...

Min kropp reagerar precis likadant på pasta. Fullkornspasta fungerar bra men om jag äter vit pasta dröjer det inte alls lång tid innan jag får hemska kramper och magen blir väldigt uppsvullen. Hemskt!
Vitt bröd går oftast bra i små mängder men jag avstår helst från snabba kolhydrater, mår bäst utav det. =)

Ousa sa...

Grattis! Skönt med sånt lopp inför maran. Tror du klarar en mara utan att tokladda med kolisar. De går nog bara åt mer energi att plåga sig genom ett lopp med magbesvär. Kolhydrater finns de i massa andra saker med. Grönsaker, frukt m.m. =)

LOPARJANNE sa...

Stort grattis till ett bra lopp. Missade dig helt igår, tänkte att du kanske vilade benen...

Nu kommer du att leka med Stockholms gator den 28:e. :)

Cattis sa...

Härlig tid och bra jobbat/Cattis

Anonym sa...

Titan Television söker härliga familjer med en dröm om att bo på bondgård i sommar.
Ni får chansen att prova på lantlivet på riktigt, en upplevelse för hela familjen.
Anmäl dig och din familj så kan det bli ni som får bli tv-stjärnor och samtidigt besanna er dröm om landet!
Hör av er till matilda.johansson@titan.se eller 08-52801160 så berättar vi mer.

Sofie RW sa...

Bra formbesked!

Lina sa...

Marieh:Intressant! Undrar vad det beror på?

Lina sa...

Ousa:Ja du har nog rätt! Pasta är nog rätt överskattat... äter det ju aldrig annars nästan så varför vid tävling, egentligen? :)

Lina sa...

LöparJanne: Jag missade dig också, konstigt! Nu närmar sig maran...Kul!

Lina sa...

Cattis: TACK!!

Lina sa...

sofie: Ja verkligen, känns grymt bra!! :)