söndag 18 juli 2010

Visingsö warrios

JAG HAR HAFT EN HEEELT FANTASTISK HELG!!! Jag måste helt enkelt få dela med mig i ett inlägg som är liiite längre än vanligt! :)

Klockan 05:30, igår Lördag, så ringde väckarklockan Jag som vanligtvis är lite morgontrött nästintill flög upp, en löparhelg, inkluderat Ultra, med Suss, Magnus, Miranda, Thomas, Kalle, Paula, Alex och Tobias, väntade! Tobias körde följebil längs hela ultradistansen och har tagit alla fantastiska bilder nedan. I bilen så hade jag vätska och tilltugg och behövde därför inte släpa med mig en massa på ryggen, riktigt lyxigt!
Jag och Miranda skulle samåka med Paula och Tobias som vi mötte upp inne i stan vid 7-tiden. Klockan 11 så skulle vi möta upp Suss och resten av gänget i Gränna.
Vi hade med andra ord god marginal och gjorde några småstopp för toabesök och kaffe längs vägen.
När vi närmade oss Gränna så kom ovädret, det åskade och regnet smattrade ordentligt mot bilrutan. Jag skulle göra ultradebut men trots spöregn så var jag inte så oroad över vädret. Stämningen i bilen var på topp och förväntningarna på dagen kunde knappast rubbas!
En ultradistans pågår ju ett bra tag så det måste ju åtminstone bli uppehåll, nån gång, kan man tycka :).
Vi parkerade bilen, ca. en timme för tidiga till vår bestämda mötestid. Vi sprang genom regnet till ett passande närliggande café´vid Grännas hamn. Ett rött mysigt café. Där så möter vi oplanerat våra medlöpare som också var för tidiga och hade sökt skydd från regnet. Så vi möblerade om inne på cafet till långbord och satt och laddade depåerna medan vi väntade på Suss som skulle komma med färjan från Visingsö.
Efter att ha slutit samman även med Suss så tog vi oss till Jönköping där vårt löparäventyr äntligen kunde börja! Vi var minst sagt ett glatt gäng som gav oss av!



Vädret såg ut att ha ordnat upp sig när starten i Jönköping gick. Efter några kilometer så bjöds det dock på en ny rejäl regnskur! Men det var en härlig skur kom vi överens om! Avsvalkande! Vädret blev efter den regnskuren faktiskt riktigt fint resten av dagen även om det såg lite mörkt ut där ett tag!
Efter ca. 15 km så tog vi första stoppet vid Kaxholmen. Vi handlade lite smått o gott på en Ica-butik. Varken jag eller Miranda hade matsäck med oss och upptäckte att de inte hade några färdiga mackor eller sallader alls! Det löstes snabbt tack vare en trevlig kvinna i charkdisken som bredde smör och la på ost på ciabata- bröd från brödavdelningen. Service! Vi berättade så klart om vårt äventyr och var mycket tacksamma över hennes vänlighet! Vid vattnet så fikade vi hela gänget!
När vi fyllt på med vätska och mat så var det dags att springa vidare. I början så kändes det lite segt efter att man suttit stilla men ganska snart så kom vi in i lunket igen. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och kilometrarna rullade på av bara farten.


Nästa stopp hade vi vid Ölmstads Lanthandel. Några åt glass, andra drack kaffe, energidryck, vattenmelon eller bars. Med ny energi så startade vi igen och fortsatte vidare mot Gränna, där nästa stopp väntade, då vi tog färjan över till vackra Visingsö.

När vi kom till Visingö så sprang vi genom ett helt sagolikt skogsområde till vi nådde Persgården som var helt idyllisk. Sååå vackert och mysigt! Där så drack vi riktig äppeljuice och åt nötter i solen. Livskvalite´!


Nu var målet nära, endast 4 km av vår löpartur kvarstod. Vi alla var överens om att springa inne i skogen igen. När vi kom ner till hamnen så visade samtliga gpklockor 45 km! Ultra! Längre än ett Marathon!! WOW WOW WOW!
Efter duschning och för vissa bad ute i det fria så firade vi dagens insats med en grillfest nere vid stranden. Lyckan var total!
Vi kom i säng vid ett-tiden och äventyret fortsatte även idag. Efter en god frukost så cyklade hela gänget runt på ön, vilken natur, så vackert! Det var så kul att få se så mycket av ön!
Helgen har verkligen varit heeelt fantastisk och det är lycka rakt igenom enda ut i fingerspetsarna. Tack alla för en fantastisk helg, särskilt superhärliga Suss som gjort detta möjligt! Tankar om framtida äventyr snurrar runt i huvudet. Detta är ju början på något större i löparkretsarna som jag nämt i tidigare inlägg. Detta äventyr var en start på vad som komma skall. Nya större löparäventyr planeras nämligen på Persgården! Syftet med helgen var att utbyta ideer och planera inför framtiden! Man brukar ju säga att delad glädje är dubbel glädje tänk er då hur mycket glädje som det innebär att dela ett löparäventyr som detta med flera likasinnade, lyckan är total!!!:)
Foto: Tobias Eklund

2 kommentarer:

Pernilla Hult sa...

Wow.. Det finns knappt ord efter att ha läst det här (och det var inte för långt..). Vilken helg! Grymt bra jobbat!

Dea sa...

Vilken bra återberättelse! Det låter som magi.
Kramis