torsdag 4 februari 2010

JONAS COLTING!

Kolhydratbluffen
Till alla som känner sig skeptiska till att inte äta massa pasta vid hård träning, så måste jag rekommendera den här artikeln med ingen mindre än världstriathleten Jonas Colting! Hans bakgrund (och magrutor) får i alla fall mig att minst sagt övertygas! ;)


(Lånad bild kostdoktorn.se)

9 kommentarer:

Ousa sa...

Mycket intressant artikel. Jag tror stenhårt på att vissa mår bra av den kosthållningen som Colting förespråkar. Alla mår bra av olika kost, det gäller att hitta sitt eget sätt. Du får berätta fortlöpande hur det går med din "stenålderskost". Personligen sitter magrutorna på plats trots kolhydratintag (realtivt stort sådant). :)

Unknown sa...

Hehe - ja den rutiga magen vill man ha...
Jag kan inte annat än att hålla med. Har själv dragit ned på "processad mat" så mycket jag kan och satsar på att LAGA maten. Det innebär också att jag äter mindre pasta, gryn etc. Hittills ned ca 7 kg på 10-12 veckar utan bantning! Jag är helt säker på att han har rätt!

Lina sa...

Ousa: Ja jag tror också att man måste hitta det som passar för just en själv! Jag ska absolut berätta hur stenålderskostens effekter för mig längre fram :)

Lina sa...

Magnus: 7 kg ojojoj...det är ju jättemkt :):)kul!
Jaa det känns som om Colting är rätt trovärdig med tanke på hans prestationer! :)

Dessi sa...

Men jävlar vad Colting fick mycket kritik för den där artikeln. Tycker det är så synd! För jag tror han har rätt. Får jag bara i mig tillräckligt med energi spelar det ingen roll om det kommer från fett eller kolhydrater, jag tränar bra på båda. Kanske lite sämre med kolhydrater eftersom de allra flesta av den sorten gör mig uppblåst.

Lina sa...

Dessi: fick han, varför då?? Han borde ju veta tycker man?

Dessi sa...

I efterföljande nummer av Runners är det en artikel som motsäger det Colting anser. Sen har det ju kommit fler nummer av Runners om varför man ska äta kolhydrater, precis som att det är livsfarligt att inte äta dem. Många bloggar dissar Colting och menar att det han äter inte alls är lågkolhydratskost och för att han är sponsrad av Red bull.

Lina sa...

Okej... hm.. knepigt. Ja kost är verkligen ett hett ämne där alla tycks vara experter eller hur?;) Jag tror på Colting i alla fall! :) Att folk påpekar att han är sponsrad av Red bull fattar jag inte. Han är ju sponsrad. Det är ju ett typ av arbete. Det behöver ju inte nödvändigtvis betyda att han häller i sig massa red bull även om han inte kan säga att han inte dricker redbull. Det är intressant med kost, jag får se hur jag själv mår av kosten om några veckor :) Ha det toppen!!

Dessi sa...

Jag håller med dig! :) Mår själv bra av lågkolhydratkost.