måndag 15 februari 2010

4:a veckor med stenålderskost

Idag så firar jag och stenis 4 veckor ;) Att utvärdera hur/om träningen har påverkats är för min del svårt att avgöra eftersom jag hade oturen att åka på en dunderförkylning och magförgiftning under denna fyra-veckors-test-period.
Träningen har därmed inte fungerat så bra pga. detta. Jag drar absolut inga kopplingar mellan min minskade kolhydratkost till att jag varit sjuk. "Alla" är sjuka nu, så ibland så måste man ju även själv drabbas helt enkelt.
För er som är nyfiken på vikten så är det 2.5 kg som jag gått ner på dessa 4:a veckor. Jag vill dock poängtera att min nya kosthållning framförallt är ett sätt för mig att få i mig nyttigheter för att kunna prestera så bra som möjligt i min träning. Samt en förhoppning om att kunna förbli skadefri då jag förra året och året innan haft en hel del problem med skador. Jag är nämligen säker på att kosten har en hel del inverkan på just skador. För snabb återhämtning så är kosten ytterst viktig. Med andra ord, med tanke på att jag haft dessa besvär med skador så är jag villig att prova det mesta, då det förstört så mycket för mig!
Mitt beslut i detta skede är att fortsätta med kosten i fyra veckor till och göra en ny rättvis uppdatering då. Jag ska dock göra vissa justeringar i kosten vilka är följande tre:
1. Skippa mjölk och socker i kaffet på vardagar.
2. Dricka minst 2 l vatten om dagen.
3. prova på att ibland äta riktigt fet yogurt till frukost a´la LCHF-kost.

Ett "snabbmatsalternativ-tips
" till er gott folk är att stressiga dagar köpa kallrökt lax och göra en sallad till. Det är superbra om man har ont om tid, är hungrig och vill ha något så fort som möjligt. Även ett bra lunchalternativ att snabbt fixa ordning på jobbet istället för matlåda!

8 kommentarer:

Roadrunner sa...

Jag har själv försökt hålla mig till stenålderskost ett par månader nu. Jag har dock inte varit så strikt och har bara uteslutit "onödiga" kolhydrater. När det funnits bra alternativ så har jag ersatt potatis och ris med typ bönsallader, vilket ganska ofta finns att få. Jag mår prima!!

Pernilla Hult sa...

Duktigt att hålla i kostomläggningen i 4 veckor!

Grattis till viktminskningen!

Tack för salladstipset! :)

Unknown sa...

Attans osis med förkylningen mitt i! Jag som hade sett fram emot en doktorsavhandling :-) Fast det känns spontant som att det funkar grymt bra! Bra jobbat å grattis!

Lina sa...

Roadrunner: Jaa visst finns det många som är negativa till kosten men det finns uppenbarligen en hel del positiva aktörer också! som du :) ett stort plus för mig är att jag tänker mer på vad jag äter nu och får i mig mer fisk och ägg, vilket jag tror är toppen!

Lina sa...

Pernilla:
Tack! Ja fyra veckor har gått så fort!! De första två veckorna var tuffast vanemässigt.. men jag vänjer mig mer och mer och blir mindre och mindre sötsugen! :)

Lina sa...

Magnus: om fyra veckor ska du få en riktig doktorsavhandling, jag lovar ;)

Roadrunner sa...

Jag förstår faktiskt inte hur man kan vara negativ till en kost som vi är anpassade till evolutionärt. Just detta gör att den blir väldigt intuitivt tilltalande. Och gott är det ju också, om än kanske lite opraktisk ibland! Om jag inte hade familj som helst vill ha annan mat ibland skulle jag styra över min kost helt mot stenålderskost.

Lina sa...

Roadrunner: Jag håller helt med dig! Det är intressant med kost. En rolig sak tycker jag är att folk ofta säger att "man kan äta precis vad man vill när man tränar mycket". Visst är det så att man gör av med en del kalorier i träningen men jag ser det på ett annat sätt. Jag ser det mer som att jag kräver mer av min kropp och att det därför är viktigt att jag får i mig rätt saker. :)