söndag 31 mars 2013

Jag funderar på att tävla mig i form.

Efter mycket påskfirande i helgen har jag nu sjunkit ner i soffan här hemma och sitter i nuläget och "googlar" olika lopp- Jag fundera nämligen på att ”tävla mig i form" framöver. :)
Min strategi kommer i såfall att vara att få in ett lämpligt antal tävlingar och på så vis komma i bra form och ha roligt, eftersom jag diggar tävlingar!
Ju närmre sommaren vi kommer desto fler tävlingar dyker det upp här i Stockholm. Jag tänker att jag genom att springa lopp även kan lära mig att flytta fram gränserna för vad jag klarar av då det krävs en hel del tävlingserfarenhet för att lära sig hur man får ut maximalt av kroppen under loppen. Löpning är en erfarenhetssport, trots att det kan verka så enkelt att bara ”sätta den ena foten framför den andra”.

Så gott folk, nu ska jag bestämma mig för ett par lopp! :) Har ni några tips?

6 kommentarer:

Areyanna sa...

Hej! Snygg du är! HÄrligt! Jag har precis börja löpa igen efer att ej ha utövat det alls under några år pga ryggskada. Så skön träning, älskar intervaller! Kul att du ska tävla=)Jag har fått hjälp igång med löpningen å tekniken av min PT och framöver ska jag klara 5-6 km, klarar 3 nu utan stopp. Hälrigt å se hur man förbättrar sig hela tiden och konditionen=) Funderar på att gå en löparkurs framöver=) Så sjukt bra träning=) Lycka till!

Lotta sa...

Tävla sig i form är väldigt effektivt, man får aldrig så effektiv träning som på tävling. Tips på lopp: Brukslunken (6.5 km, 7/4, Rånäs), Kungsholmen Runt (10km eller halvmara, 4/5, Stockholm) Lycka till!

Saras Träningsblogg sa...

Det tycker jag låter som en väldigt bra plan! Älskar att springa lopp och det finns ju massor kul nu! Man behöver ju inte ta allt så alvarligt :)

Lina sa...

Areyanna: Nämen tack!! Vad härligt att du har kommit igång med löpningen igen! Jag håller med om att löpning är jättebra träning, den är så lättillgänglig också, det passar min livsstil! Visst går jag på ett gym också men jag skulle aldrig få till lika mycket träning om jag inte gillade löpning :) Jag gillar också intervaller! Särskilt endorfinkicken efter! :)

Lina sa...

Tack Lotta för tipsen!! Jag håller med, det är lättare att ta ut sig på tävling :)

Lina sa...

Sara: vilken skön inställning, håller med; man ska inte ta allt så allvarligt!:)