måndag 1 april 2013

Ledig på en måndag...

...det var inte igår! :)
 Att i morse lugnt kunna sitta i soffan och äta mys-frukost kändes lyxigt!
Resten av dagen har det dock inte varit tal om någon vila så den där starten var nog ganska behövlig.
Tanken är att jag ska sälja min lägenhet framöver så dagen har mestadels gått åt till att rensa,städa och måla. Det tar på krafterna... jag borde faktiskt, med gott samvete, kunna regga detta i min träningsdagbok på jogg.se. Fast...hm... ändå inte.
Det känns ju inte som någon riktig träning och det skulle kanske leda till en ständig avvägning "regga/regga inte?" så fort som man tar ett extra steg framöver? En gång fick jag nämligen för mig att regga hundprommisarna. Det höll i ett par dagar, sedan var jag totalt lost. Det blev liksom ohållbart att ta tid efter  prommisarna och dra av minutrar hit och dit så fort som man råkade byta ett par ord med en granne eller liknande. Så det slutade med att jag raderade alla pass som jag redan hade hunnit regga i ren frustration ;-)
Så näe, träning är det som ska reggas, punkt, och från den har jag tagit en vilodag idag.
Jag har kört tre hårda pass fredag, lördag och söndag så nu fick benen vila och enbart nöja sig med en hund- prommis i solskenet och Vilket väder! Hundarna, vars ras härstammar från Mexico, njöt jättemycket av de värmande solstrålarna, jag och Daniel likaså!
Mycket vill ha mer för jag vet hur många frågor av denna karaktär som jag har ställt idag
 "När tror du att man kan springa i shorts?"
 eller "När tror du att jag kan jag använda min nya vårjacka utan att frysa?".
 Sådana där frågor ni vet, som är rätt härliga att spekulera kring, under just den här delen av året! :)


Vi promenerade faktiskt vid stora skuggan, där loppet premiärmilen,sprangs förra veckan.  Där låg det en och annan väske-inlämningslapp kvar på marken och en rosa löparjacka som slängts i ett träd, troligtvis innan start, fladdrade i vinden. Jag njöt lite extra av att strosa upp för de jobbiga backarna där man slet med skyhög puls förra veckan. :) Riktigt skönt!
 Nu är jag ledig hela veckan och på onsdag bär det ju av till Prag där vi stannar veckan ut.
Jag och Daniel ska ju springa Prag halv-marathon på lördag och jag har varken packat eller laddat.
Loppet tar jag faktiskt med ro. Jag ser mest fram emot miljöombytet, att få uppleva Prag och så tycker jag att det ska bli kul att kuta loppet. Visst kommer jag att göra jag mitt bästa och köra hårt under loppet men jag känner ingen tidspress alls. Det känns skönt! De riktiga "tids-pressar-tävlingarna" kommer senare i år!
Vad ska man se för övrigt i Prag då? Alla resetips är välkomna, jag har gjort noll research än så länge! Så tips mottages tacksamt! :)
Hoppas att ni har haft en härlig dag!
- Posted using BlogPress from my iPhone

2 kommentarer:

Löplust sa...

Jag har varit i Prag både för att springa halv- och helmara. På halvmaran blev jag tyvärr sjuk, men helmaran genomförde jag förra året. Banan är flack och man springer mycket längs floden.

Gamla stan i Prag är underbart vacker och här kan man bara strosa omkring i evigheter och slå sig ner på små skumma ställen och dricka öl. Annars är ju Prag väldigt mycket en musikstad med ett fantastiskt utbud. Jag föreslår att ni går till Turistinformationen som ligger på torget i gamla stan precis vid den kända klockan med klockspel som visar små gubbar (säkert några kända små gubbar, men jag har tyvärr ingen koll). Där får man hur mycket roliga tips som helst. Ha det så jätteskönt - jag blir riktigt avis... ;-)

Ousa sa...

Wow! Prag är ett "måste besöka" resemål. Jag har inga tips men inväntar din reseblogg sen ;)