lördag 3 september 2011

Race report, tjejmilen 2011

I dag så var det alltså dags för tjejmilen 2011.

Jag sov hemma hos mamma och Anders och vi laddade i morse med en god frukost på balkongen. Nervositeten kom och gick lite men mestadels så kändes det såklart kul. Tjejmilen med mamsen är något extra! ;)

Vi mötte sedan upp Minna vid pendeln och åkte tillsammans till starten på gärdet. Trots att vi var där nästan en och en halv timme innan start så gick tiden fort när vi väl var på plats.

Jag gillar att värma upp länge inför lopp så jag och Minna joggade tillsammans bortåt, från folkvimlet. Det var skönt. Det var så mycket folk att det knappast skulle gå att få till någon vettig uppvärming vid tävlingsområdet. Det blev 4 km uppvärming inkluderat några stegringar.

När vi skulle ta oss bort till fartfållan igen så var den fullproppad och vi kom tillbaka lite senare än planerat, stress, stress. Vi försökte ta oss framåt, men det var lönlöst. Jag smet ut igen och tänkte "det måste finnas någon öppning längre fram", men det fanns det inte!! Så helt plötsligt så var jag på åhörar sidan! Skulle jag kunna komma tillbaka in så skulle jag behöva springa tillbaka längst bak! Paniken började infinna sig i kroppen. Shitt,shitt,shitt!!!

Speakern upplyste mig samtidigt om att det var nära nu. Herre gud om 2 minuter skulle ju startskottet gå!!!!Jag skulle ju inte hinna!!! Jag blev så stressad och slängde mig tillslut över de två kravallstaketen som var mellan löparna och publiken. Jag måste verkligen ha sett desperat ut och det var jag kan jag meddela!! Jag fick nu en perfekt placering och försökte stilla mina nerver och hitta fokus. Nu var jag på rätt ställe, lättad var bara förnamnet.

Startskottet gick strax efter och jag gick ut i ett perfekt tempo, det kändes riktigt bra i kroppen. Jag tänkte att det nog skulle gå riktigt bra idag, skulle jag kanske till och med gå för pers?!
Men desto längre in i loppet jag kom desto mer började kilometertiderna bli långsammare. Jag blev väldigt stressad när jag förlorade tid i alla dessa backar(!!), tid som jag hade svårt att ta igen och komma i kapp.

När jag tillslut insåg att jag skulle få svårt att få till ett pers idag så kände jag mig lite besviken eftersom starten känts så stabil. Jag hade då svårt att motivera mig och få ner tiden mot under 4.20 tempo, en kilometertid som jag egentligen tycker att jag borde klara av och har kapacitet att hålla i uppåt 10 km. Hettan tog också ut sin rätt och tyvärr, som vanligt lite håll. Jag åt 4 timmar innan idag, jag förstår inte varför jag får håll? Sjukt irriterande! Jag får det typ aldrig på träning? Någon som har liknande "problem" på lopp? Aja... hur som helst, jag tycker att loppet gick bra ändå i stort sett!

Det var kul och jag fick ju ändå till en "banpers" vilket känns riktigt bra!
Det var bra stämning och en fantastisk publik. Ett extra stort tack till alla er som jag känner som hejjade på mig längs banan, Thomas, Kalle, Tobbe, Fredrik, Daniel och Anders,Lotte. Jag hörde mitt namn vid något annat tillfälle också men hann inte se vem det var, men tack finaste ni! Det betyder så mycket!

In i mål kom jag alltså, på 45:07, vilket jag är nöjd med även om jag som sagt hade en liten förhoppning på pers, vem vet, kanske nästa helg på kistaloppet? ;)

Min älskade mamma kom såklart också i mål på en fin tid(pers), mammas kompis Barbro gjorde också en kanontid och likaså persade Minna :)
Fira er själva ordentligt nu coolingar! :)

Dagens tider enligt garmin;
km1: 04:16
km2:04.23
km3:04:18
km4:04:26
km5:04:36
km6:04:28
km7:04:34
km8:04:28
km9:04:28
km10:04:30
183 m 03:50/km
Nästan ett långpass blev det också, med upp och nedvarvning. :)
Ett kortare långpass allafall, 17,5 km. Jag kan dock säga att jag hade MYCKET SVÅRT att motivera mig till att springa de där 3,5 km efter målgång, men jag vet hur viktigt det är för optimlal återhämtning att låta kroppen få varva ner. Så det var ren tvång! :) Det var sen faktiskt skönt att springa iväg från allt själv en stund och få tid att själv reflektera över loppet.

Nu ska jag ut på långprom med hundarna, sedan blir det lördagsmys för hela slanten! Toppenbra alla som sprang idag, visst är detta livet!:) Löparfester är bäst, vill ha mer!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, känner igen mig i det du säger om håll, när jag va yngre å verkligen satsade på olika idrotter, så fick jag nästan alltid håll vilket var väldigt irriterande för det förstörde matcher och lopp som jag deltog i precis som du satsade jag väldigt mycket på mina idrotter, för mig blev det så att jag alldrig hade det på träning utan endast vid match tävling, kunde va så att dagen innan började jag tänka på att jag kunde få håll va jag än gjorde med maten åt på olika tider kom hållet som ett brev på posten, men sedan när jag la av med löpningen å satsade på en annan idrott försvann det, genom att jag slutade tänka på det helt enkelt utan jag lärde mig fokusera på det viktiga som va vad jag kunde prestera på planen när jag spelade, det gick super bra jag förberedde mig som alltid med bra mat god sömn och mycket träning innan match gick jag in i mig själv och hade bara fokus på min match de 90 minuter jag skulle spela de gick kanon bra jag blev elitspelare på det och jag fick alldrig håll. Nu när jag är motionär springer en del lopp får jag alldrig håll jag äter sunt tränar lagom innan loppen äter jag lätt mat några timmar innan loppet vilket fungerar utmärkt.

Mitt råd till dig som verkligen vill bli bättre å få bunkt med problemmet är att sluta tänka på det och fokuserar bara på tävlingen hur du ska springa gå in i dig själv å bara spring,gå in i dig själv innan loppet tänk på det du kan påverka som är löpningen under loppet fokusera tankarna bara på det du ska göra under loppet undan för undan är jag säker på att det kommer att släppa.

Lycka till med löpningen!

Hälsar en glad löpare:)

Kalle sa...

GRATTIS till nytt personligt banrekord Lina! Häftigt att se dig sista biten in till mål när det fortfarande var glest med löpare! Bara de bästa hade passerat inkl. DU;-) GRYM placering!!! Kram!

Lina sa...

Anonym: Tack så himla mycket för att du tog dig tid och skriva denna kommentar! Jag ska verkligen försöka sluta tänka på detta som du säger, lägga fokus på annat, det psykiska påverkar nog mer än man anar, TACK, TACK,TACK!

Kalle: Tack :) Ja det känns bra, tjejmilen är inte någon snabb bana så jag hoppas att nästa helgs lopp ska landa på ett pb ;) Vad har du för lopplaner för tillfället?

Kalle sa...

Lycka till på Kistaloppet! Hur snabb är den banan jämfört med Hässelby?
Själv har jag Halvmaran, Lidingöloppet och Hässelbyloppet kvar. Alla utan några större förväntningar på bra resultat!

Lina sa...

Kalle: Jag sprang hässelby 1 minut och 20 sek snabbare än kista förra året. Den vara ganska backig men ändå snabb. Kul att du ska springa halvmaran, jag ska vara farthållare där! :)