tisdag 19 januari 2010

Räcker det inte med ett par skor?


Jo såklart att det kan räcka bra med ett par skor...
...Men jag sitter ändå och funderar på att belöna mig själv, min träning, längre fram i vår med ett par lätta tävlingsskor. När jag var och köpte mina senaste Saucony-skor så provade jag att springa med tävlingskor i lokalen där vi var. De kändes väldigt lockande, lättare i steget, helt klart. Han som jobbade där sa att många som provar på tävlingsskor får ett riktigt "Halleluja-moment" och det låter ju inte helt fel ;)
De fanns inte i min storlek just då, men jag kan inte helt släppa de i tankarna. Jag är grymt nyfiken!
Någon som har erfarenhet av tävlingsskor???

5 kommentarer:

Ousa sa...

Det är kanon att ha tävlingskor. Jag brukar köra mina intervaller med dessa, samt tävla distanser på 5-10km. Intervallerna går mycket lättare och man kan med fördel värma upp med ett par skor som har mer stötdämpning. =)

Lina sa...

Ousa: Ja det låter ju jättebra... ska nog slå till:)! Jag ska springa många lopp i vår/sommar och vad gör man inte för att vinna lite tid :)
Har du märkt någon större skillnad fartmässigt?
//lina

ousa sa...

Skillanden är inte så stor om man slår ut det i tid. men iom att man upplever allt lättare är de både mentalt och fysiskt lättare att springa snabbare. *tycker jag* Det handlar nog mer om sekunder, kanske nån minut. Det är i alla fall en otrolig frihetskänsla.

Lina sa...

Ousa: Ja det låter ju toppen, definitivt ett inköp till våren :)

Pernilla Hult sa...

Klart Du ska unna Dig ett par skor som belöning Lina!! Det är Du värd -flera gånger om..