lördag 5 januari 2013

Det gäller att passa på...

... när det bjuds på barmark!
Det var länge sedan som jag körde någon vidare fart på löpningen.
Under vintern när jag, liksom många andra, går in i en grundträningsperiod så handlar min träning mest om mängd, dvs att träna mycket.
Samtidigt så är jag ju galet förälskad i just fart och pulshöjande-träning. Jag gillar att springa snabbt och tillfredsställelsen i form av att vara endorfinhög efter ett snabb-pass slår mycket annat.
Så idag när det var barmark mestadels så passade jag på;
3 kontrollerade tusingar runt 4:15-tempo.
Visst fick jag kämpa lite mer  för det tempot än vad jag behövde för ett par månader sedan men det är ju precis så det ska vara under denna period!
Formen i somras går ju faktiskt inte alls att jämföra med nu. Jag kände mig i galet bra form under Augusti TROTS att jag fått en skada i Maj som satt i ett bra tag! Det blev mycket alternativträning i början av sommaren och mina förväntningar var rätt låga där ett tag. Därför var Augusti en riktig"bingo-månad"! Trots motgångar nådde jag en bra form! Fick mycket hjälp och feedback av en snäll vän vilket betydde mycket!
 Känslan under 1000-ingarna då var sååå sjukt härliga! Att känna det där totala flytet i steget... WOW! Längtar! Tränar jag rätt nu under vintern så kommer jag snart dit igen...kanske även till och med ett strå vassare?
Augusti 2012
Det känns peppande att tänka tillbaka på denna period. Att använda era minnen från lyckliga träningsstunder är ett bra tips för att skjuta motivationen i höjden!! :)

2 kommentarer:

Josefin - www.overthetop.se sa...

Låter underbart! Och klart du kommer vara ett strå vassare :) Härligt jobbat.

Lina sa...

Tack Josefin!!! :) :) :)