onsdag 3 november 2010

Rädsla


Jag satt precis och läste på ett löparforum där huvudfrågan löd: "Löpartjejer-har ni överfallsalarm?" Meningarna var delade, vissa ansåg att "krogen är farligare än skogen", andra springer bara när det är ljust ute, vissa hade typ pepparspray, andra ansåg att tjejer var lite paranoida osv osv.

Jag tycker absolut att det känns läskigt ibland och vill gärna ha sällskap om jag springer på vissa ställen på kvällen. Samtidigt som jag blir förbannad över att ha denna rädsla och en så att säga begränsad möjlighet att röra mig fritt. Kommentarer som att det är farligare på krogen, tunnelbanan osv. hjälper inte mig. Jag menar, det ena behöver ju inte utesluta det andra.

Samtidigt så tycker jag att det är fruktansvärt att så många ska behöva känna rädsla för ett fåtal existerande idioter! Så jag vill inte låta detta begränsa mig för mycket. För om alla stannar inne så blir det ju ännu mer folktomt ute.
Jag har en bra ide´ för att "lösa" detta. Ni vet det finns ju typ "farsor och morsorstan", Vore inte typ "löpare i spåren" något? Jag skulle ta jobbet direkt, ja om man nu var ett gäng! :) Frågan är om kommunen skulle finna detta intressant? Eller skulle svaret bli typ "men... det finns ju gym"?
Vad tycker ni om hela diskussionen?

7 kommentarer:

Ousa sa...

Man kan ju inte gå och vara rädd hela tiden...tråkig värld vi lever i.

MalinKalin sa...

Det var ju en rätt bra ide för jag tycker också att det kan vara läskigt att springa själv när det är mörkt ute :P

Johan sa...

Det blir bara värre och värre. Skaffa de skydd som finns.

Maria sa...

Jag har inte sprungit regelbundet tidigare och det här höstmörkret har gjort mig lite förvirrad. Jag har bestämt mig för att inte vara rädd. Det går sådär...
Det är dock bra att komma ihåg (som tjej) att killar löper statistiskt sett en betydligt större risk att bli överfallna. Men det är vi tjejer som förväntas vara rädda och bära omkring överfallsalarm.
Sunt förnuft och explosiva ben kanske räcker?

Tack för en kul blogg förresten.

Odda sa...

Tråkigt att det ska behöva vara på det viset.

Anonym sa...

Min vovva (stor Weimaranertjej)håller mig sällskap och trygg under mina kvällsrundor:)
Innan jag skaffade henne tyckte jag faktiskt att det var lite läskigt... /Anna

Geeks for freaks sa...

Jag känner mig sällan som ett lämpligt "mål" för överfall när jag är ute och springer. Men som tjej är det förstås en annan grej då rån inte är det som man är rädd för. Läste någonstans att det sker ca 300 överfallsvåldtäkter per år i Sverige, mins inte vart jag läste det så siffran kanske inte stämmer helt. Men det skulle ju vara knappt en om dagen i så fall, så det är ju inte en överdrivet stor risk.
Jag har länge varit sugen på att skaffa någon spray eller något som jag kan försvara mig med. Jag springer mycket i skogen och där är jag främst rädd för älgar, varg och björn.
Men det är nog lika bra att köpa något att försvara sig med antar jag. Förhoppningsvis blir man ju aldrig anfallen, men det kan ju ge en känsla av trygghet i alla fall. Antagligen är nog den största faran för oss löpare isfläckar osv, men av någon anledning så är man ju alltid räddare för djur och folk med onda uppsåt. Märkligt.