torsdag 13 december 2012

Ett nytt kapitel närmar sig...

Halloj!
Lite friskare idag! Det går åt rätt håll! :)
Idag är det faktiskt en ganska annorlunda dag skulle man kunna säga.
Idag spenderar jag nämligen min allra sista dag på praktiken på socialtjänsten.
Min allra sista dag som socionom-praktikant.
Det är nu tre och ett halvt år sedan som jag halvt skräckslagen sa upp mig på mitt heltidjobb och
registrerade in mig på socionom-programmet efter sommaren 2009.
Jag minns fortfarande den där galna nervositeten inför den första skrivuppgiften.
Klumpen i magen i jakt på litteratur på stadens alla bibliotek.
Nog är man lite coolare nu efter tre och ett halvt år och visst har man lärt sig en hel del under dessa år.
Konstigt vore det annars. Jag tänker på alla hundratals timmar som har lagts ner på att plugga, lära sig, förstå, komma ihåg och koppla samman. Intensiva långa dagar nere på biblioteket på gatan med lap-topen i högsta hugg och intressanta diskussioner med klasskamrater.
Oh NO! Snart är det inga fler "kaffe to go" med Jonna på väg på pendeln på väg till skolan.
Det är lite svårt att ta in. Lite nostalgisk känner jag mig faktiskt samtidigt som jag är väldigt lycklig över att ha gjort detta.
Nu återstår bara ett grupparbete som ska redovisas efter Nyår och den 19 Januari är själva examensdagen. Jag har gillat att plugga, jag gillar tanken och känslan av att vara i ständig utveckling!
Samtidigt tänker jag att jag kommer att kunna utvecklas massor på min blivande arbetsplats och det känns ju spännande och roligt! Till skillnad från att vara student så kommer jag ju dessutom, när jag har fått det jobb jag vill ha, till och med att få lön!!? Wohooo...Då kan man unna sig lyx-grejer som till exempel spinningskor och sånt! ;-)
Foto Jag och Jonna efter C-uppsats- opponering i våras
Riktigt slut är det dock inte.. i morgon är det grand final med alla praktikhandledare och då ska det banne mig drickas kaffe med Jonna på pendeln.... preciiiiis som vanligt! =)

1 kommentar:

anwis design sa...

Fantastisk känsla att bryta med tryggheten och ta en helt annan riktning! Har nu ett år kvar på sjuksköterskeutbildningen efter många år i en helt annan branch. Nu känns det faktiskt inte längre som att det bara är på låtsas:-)Lycka till och tack för att du skriver så inspirerande om löpning!
//Anna