lördag 22 december 2012

Långlöpning med klubben

Wow! Vilken dag. Långlöpning med klubben!
Målet för majoriteten av gruppen var 50 km.
Jag hade bestämt mig för 20, eller kanske 25... eller som max 30 km.
Det kändes som en tillräcklig utmaning efter förra veckan tuffa förkylning. 
9:00 möttes ett glatt gäng upp vid Hässelby IP och vi pinnade därefter iväg i ett sansat tempo. Vi sprang på mysiga skogsstigar där jag aldrig har sprungit förut. Jag gillar verkligen att springa på nya platser, oförutsägbart och härligt med en "jag- vet- inte- vad- som- väntar- mig-känsla":-)
 Alla minglade runt i gruppen och stämningen var verkligen på topp!! Så kul!
 Eftersom somliga skulle springa 50 km så tog vi första stoppet vid ungefär 16 km. 
På mc donalds, där jag tog en värmande kopp kaffe.
 Att sätta igång igen är lite segt efter ett stopp tycker jag, särskilt om det är ett par minus ute men snart så var man inne i lunket igen. Det var så himla vackert på sina ställen, snön gör verkligen sitt till! Så mysigt!! 
Vid sollentuna, köpcentret stinsen, hade vi nått ca. 3 mil och då var det dags för lunch. Ett gäng svettiga och hungriga löpare var en härlig kontrast i jul-klapps-hetsen och man fick nog en och annan frågande blick. :)  
Därefter tackade jag och Lisa för oss och hoppade på pendeln hem.
Jag känner mig ruskigt nöjd med dagen. Detta var precis vad jag behövde. Jag känner mig liksom "boostad" av all energi från mina medlöpare idag. Massa "lopp-snack" genererade även helt klart till att min motivation till träning skjöt i höjden. Det var precis vad jag behövde!
Nu ska jag svira om inför kvällens festligheter! 3 mil i benen och snart ett julbord fullt med godsaker känns faktiskt ganska optimalt! :) Tack för idag alla som var med, detta var fantastiskt trevligt!

5 kommentarer:

Björn sa...

Bra kört igår Lina! Minglandet avtog rätt dramatiskt efter 40k, var mest fokus på att ta sig till IP sen :) /Björn

Lina sa...

Hej Björn! Kul att du hittade hit!Bra kört själv! :)
Haha...kan tänka mig att det blev tystare och tystare i gruppen ju närmare målet ni kom! :) Hur käänns det i kroppen nu efter?
//Lina

Björn sa...

Lina + träning så var du ju i topp på Google :) Tycker det kändes oväntat bra efter, lite ömt i fötterna här bara. Klarade du dig utan sviter? Tycker vi satsar på en liknande runda i vår med barmark och ett behagligare klimat! /B

Lina sa...

Woohoo i topp på google, där ser man ;-);-)
Ja, jag klarade mig också utan sviter. Jag var lite förvånad... Jag tänkte att tre mil i snö skulle kännas lite... men jag kände ingenting... Jag brukar köra ett långpass mellan 20-25 i veckan vanligtvis... hur långa brukar dina långpass vara?

Jag vill garanterat köra detta igen! :-) Var superkul och trevligt!

Björn sa...

Skönt! Ja trodde också att snön skulle slita mer, men måste varit tempot som gjorde att det blev så skonsamt.

Brukar köra mellan 2-2,5 h långpass, så blir väl runt 30k beroende på underlag. Jag är nog inte lika duktigt som dig att logga km tror jag :)

Önskar dig ett gott nytt år Lina! Kanske springer på varandra, om inte annat på någon lopp eller nästa ultrapass!