tisdag 2 april 2013

Jag har nu sprungit det sista tempo-passet innan halvmarathon i Prag

Jag brukar ofta ta det lugnare på träningsfronten de sista dagarna innan ett lopp. Hur man bör lägga upp den sista veckan är individuellt och beror givetvis bland annat på hur mycket och hur hårt man tränar vanligtvis.
Jag brukar nästintill alltid köra någon form av tempo i början på själva tävlingsveckan. Det brukar jag i och för sig göra under mina vanliga träningsveckor också så när jag joggade mot klubblöpningen idag kändes det nästan som vilken vecka som helst.
Foto: Innan passet..äntligen lite vårigare löpkläder! :) 
Jag kortare dock ner uppvärmningen lite och valde att möta upp de andra genom att springa åt motsatt håll. Vanligtvis brukar jag landa på 17-18 km efter dessa pass och det kändes onödigt långt idag när jag var ute efter tempoeffekt som ett sista "finlir" inför loppet. :-)
Vi började med att köra ett par stegringslopp för att fräscha upp benen lite och för att förbereda kroppen på lite av det som "tempo" innebär. Bortsett från att jag kände mig småhungrig redan under uppvärmningen så kände jag mig riktigt pigg idag. Troligtvis en trevlig effekt efter att ha varit ledig ett par dagar i ett ganska vårigt och soligt Sthlm .
Tempopasset resulterade till drygt 5 km i tröskeltempo med ett snitt på 4:27/km. Jag kände mig riktigt stark på slutsträckan och de sista 150 metrarna var jag ner i 3:45 i snitt...just den pigga, positiva och starka känslan ska få förmånen att följa med mig på min resa till Prag ;-)
Nu återstår bara vilan och kanske något kortare pass på Prags gator innan lördag
Tänk att jag ska kuta en halvmara i Prag i helgen, det känns ju faktiskt helt fantastiskt! :) Jag ser SÅ mycket framemot att befinna mig på Arlanda i morgon, "förväntningarnas paradis"!

1 kommentar:

Saras Träningsblogg sa...

herrejäklar va snabb du är ;P