onsdag 10 juli 2013

Tränar för känslan

Mina två senaste rundor har varit lite speciella.
Jag har njutit så himla mycket utav känslan under passen. Efter en liten svacka så känner jag att det känns kul igen.
Efter gårdagens njutarpass tänkte jag
Vi har garminklockor,.
 Jagar tider på milen. 
Mäter våra resultat på olika sätt.
Antecknar och planerar.
Drömmer om framtida resultat.
Blir frustrerade ibland när vi inte utvecklas på det sätt som vi tänkt.
Osv osv.
Detta är inget fel. Att mäta sin träning kan boosta motivationen och ge oss en fingervisning om hur vi ska lägga upp vår träning.
Men för den sakens skull får vi inte glömma känslan!
Att låta känslan bestämma ibland.  I går kväll lekte jag med farten. Det blev ett hackigt tempo då jag lät känslan styra totalt. Jag spurtade upp för backar och njöt av härliga refränger. Ibland saktade jag ner och blickade tex ut över en vacker sjö. Känslan, den älskade och prestationslösa känslan, den behövs, den skapar balans. Eller vad säger ni?

6 kommentarer:

Jenny Sunding sa...

Kloka ord Lina, jag håller med dig! Känslan får aldrig glömmas bort i vår strävan efter nya bättre resultat. Kram på dig!

Bloggläsaren sa...

Jag tycker om att läsa din blogg, den är inspirerande och man mår bra av att läsa den. Andra träningsbloggar har känts för pressade och stressande att läsa pga alla resultat och bilder dom trycker upp för att visa alla hur duktiga dom är. När jag läser din blogg så får jag ett annat tänk och jag ger inte upp all träning bara för att jag inte alltid får de resultat jag vill ha, utan det blir mer en sundare livsstil. All träning är ju bra träning oavsett om man joggar eller springer fort. Sen är det kul att vara med på tävlingar och en extra morot om man får bra resultat. Men det är inte bara det man ska tänka på. Det är bättre att ta det lugnt ibland än att till slut bara lägga av helt för att det i slutändan faktiskt blir för mycket med all stress. Så tack för din inspiration och fortsätt skriva som du gör :)

Malin sa...

Vilket perfekt inlägg! Jag tränar också för känslan, och det är så viktigt att inte glömmer den när man är mitt uppe i hårda träningsperioder. Håller med dig helt!
Du har verkligen en kanonblogg här!
Ha en fin fredag!!

Malin

Lina sa...

Jenny: Ja, jag tror det är viktigt att påminna sig själv om det! Kram

Lina sa...

Bloggläsaren: tusen tack för ditt inlägg! Blev verkligen glad av det som du skrev!! Väldigt bra och sund inställning som du har till träning också! Kram!

Lina sa...

Malin: Ja, jag tror att det är en bra grund att stå på inför tävlingar! Att man vet och känner att det finns annat som är viktigt utöver resultatet!