måndag 22 juli 2013

intervall

Vilken somrig och intervallig kväll!
Jag kutade ett par kvällsintervaller på bana för en liten stund sedan.
Fina långa intervaller på 1000 meter.
3 stycken med en minuts vila emellan.
3 kändes som en bra start då det var ett tag sedan som jag intervallade.
Jag brukar springa fler repetitioner men löpningen har lärt mig att vara tålmodig.
Bygga och stärka innan man tar nästa steg.
De första två låg lite under 4 minuters tempo, den sista något över.
Det var tokjobbigt, och det SKA vara tokjobbigt.
Målet är att det ska vara just det.
Samtidigt så kan jag bara inte ogilla det.
Känslan när hjärtat bankar hårt och när kroppen pressas till max är härligt och häftigt.
Det är upplyftande att känna att man klarar av det.
Det ger mig styrka.
Efteråt så sprutade adrenalinet runt i hela kroppen.
Intervaller suger energi MEN det ger en ännu mera energi tillbaka!
Jag försöker alltid vara tokfokuserad under mina intervaller och jag brukar inte låta tankarna fladdra iväg åt olika håll. I fall de fladdrar iväg så får man försöka omvandla de. Är jag glad över något så tänker jag att jag ska låta det ge mig energi och att det ska få mig att ta i hårdare. Är jag arg eller ledsen brukar jag försöka omvandla det till styrka och kraft också  också, att genom intervallen få utlopp för starka känslor t.ex. Fast jag springer alltid bäst med positiva och glada tankar. Jag blir snabbast av bra känslor.  
Nu blir det banne mig intervaller varje vecka. Jag behöver detta energigivande inslag i mitt liv!
Hur känner ni för intervaller?

6 kommentarer:

FörortsPappan sa...

Relationen till intervaller är delad för min del. Det är ju sjuukt jobbigt, men alla säger att det är bra. Samtidigt älskar jag känslan av att vara snabb och köra maxfart eller nära maxfart under kortare sträcka. Det känns ibland som att man tjänar tid med eftersom att ett pass inte behöver vara så långt :-)

Tyvärr har jag haft problem med vaden till och från ett tag och inbillar mig att intervaller ger hårdare belastning än att löpa långt i lugnare tempo.

Bra jobbat med intervallerna i alla fall, jag är ganska säker på att det är bra träning för att bli snabbare och starkare!

Johanna Gustafsson sa...

Så klokt att ta det lugnt med intervallerna och "bara" köra 3. Jag har så många gånger kört för många för tidigt för att flåset pallar och blivit skadad som följd. Körde själv 4 i går. Det känns lite delat. Det känns lite men samtidigt så tror jag att det är bättre med tanke på var jag är träningsmässigt just nu. Så svårt det är att hålla sig på rätt nivå hela tiden!!!

Jenny B sa...

Jag vet att jag måste bli bättre på att göra intervaller för att bli snabbare, men gillar egentligen mer att springa långt i "lagomt" tempo.

Linda sa...

Intervaller kör jag nån gång emellanåt, skulle behöva köra oftare.. Man känner verkligen hur konditionen blir bättre och att det inte behöver vara ett långpass, utan det räcker med 30 min. Sen finns det så många olika varianter av intervaller. Är jag på gymmet och har "digital-klockan" framför mig så brukar jag köra 1-2-3-4-3-2-1.
Men först uppvärmning 2,5 km. Sen börjar jag med 1 min 90% av max fart, sen 1 min återhämtning (lugn jogg), sen 2 min i kanske 80 % osv... Och sista minuten maxfart gärna 110% om inte mer. Det är det jag har mitt rekord på 5 km. Jag har aldrig kommit under 2min 40sek på att springa i samma tempo hela tiden utan det funkar bättre med intervaller. Typiskt nog :)

Christian sa...

Hej, är just nu på väg att starta Bantningskollen.se
Meningen med sidan är att samla all info om dieter, träning, recept, allmän info, motivation osv under ett tak. Vi behöver dels åsikter om vad som bör finnas på en optimal sida samt bloggare som kommer länkas från våran sida för att våra läsare skall kunna hitta ytterligare information, tips och kunna relatera till andras resor inom kost och hälsa. Vill någon lämna sin åsikt eller vara en av bloggarna som kommer få sin länk permanent på sidan så gå gärna in och skriv till oss.

Carolina sa...

Har tänkt att jag ska börja ned intervaller, har hört mycket gott om det.. Verkar ju sjukt jobbigt, men effektivt!!