onsdag 19 november 2014

Fantastisk morgon!

Jag och Minna har hittat tillbaka till vårat gemensamma löparliv! Vi lärde ju känna varandra under socionomutbildningen  och insåg att vi hade ett gemensamt intresse för träning. Att det dessutom visade sig att vi bodde ca. 100 meter ifrån varann var liksom lite för bra för att vara sant. Givetvis började vi att träna tillsammans! Vi sprang tidiga morgnar innan seminarierna, vi förhörde varandra på tentafrågor under långpassen och vi unnade oss bastu med "hemmaspa" på gymmet efter tuffa pluggperioder. Minna är den som inte viker sig för att ibland köra fler kilometrar än vad vi först hade tänkt, hon räds inte att springa på nya slingor i kolmörker och kyla trots att vi otaliga gånger sprungit vilse. Hon taggar och pushar och är positiv till det mesta! Hon är som ni hör en utmärkt vän att träna tillsammans med. Nu efter nya jobb och en graviditet för mig så har vi tagit upp detta med våra gemensamma löppass igen! Vi har hållit på i några veckor nu och har två stående preliminära dagar inbokade varje vecka. Jag är så glad för det. I morse möttes vi upp 06:30. Jag smög upp och både min lilla fyramånaders pojk och Pappan sov fortfarande, liksom hundarna. Jag var så trött just då men så fort som jag såg Minna piggnade jag till. Vi sprang vår runda och pratade om allt möjligt. Efter dryga 7 km kom jag hem igen. Jag duschade, åt frukost och drack det livsviktiga efter-morgonlöp-kaffet" medans Anton körde på för fullt på sitt morgonpass i babygymet. :D
Sedan matade jag Anton och underbarnet ville sova lite till :) , vilket jag inte tackade nej till. Så mysigt och skönt. Nu ser jag framemot en dag tillsammans! Mammalivet rockar! 

2 kommentarer:

Åsa sa...

Å vad härligt! Önskar att fler mammor lyfte fram lite av de positiva i nyföddabarnlivet. ;)

caspen sa...

Hej!

Jag har följt din blogg en längre tid, men brukar inte kommentera.. Men nu tänkte jag passa på att fråga angående hur du tänker kring återhämtning och träning efter förlossningen? Skulle gärna läsa ett inlägg om typ träningsupplägg, frekvens, hur det kändes, tid och matning och om det är något speciellt du tänkte/tänker extra mycket på?

Min lilla kille blir nu 6 veckor och känner att jag så småningom skulle kunna börja träna lite mer än knip, mage och promenader (inget för ansträngande dock före jag varit på eftergranskning). Cyklade till och från jobbet och tränade crossfit (med en hel del modifieringar av övningar och lättare vikter) ända till v35 och efter det promenerade jag dagligen, men känner ändå att jag tappat mycket i både kondition och styrka på de här månaderna. Jag saknar definitivt inte motivation utan är mer rädd att jag ska gå ut för hårt och skada mig. Hur man kan träna är så klart väldigt individuellt, men det är alltid intressant att höra hur andra tänker kring det!

Hoppas du har lust att svara!

Mvh,
Camilla