tisdag 2 september 2014

Träningssug!

Jag är riktigt sugen på att komma tillbaka till min träning nu och på att träna utan gravidmage. Jag känner min kropp väldigt bra i och med att jag har tränat så pass mycket. Jag kan ofta tyda dess signaler  i samband med träning så mycket bättre än vad jag kunde när jag var yngre. Under graviditeten slogs däremot allt detta omkull vilket inte kändes helt lätt alla gånger. Jag kände ett enormt ansvar av att bära på en liten "minimänniska". Ett ansvar som jag anser att man bör känna. Med detta ansvar kom ju dock även oro och rädsla för att göra något fel, dvs för att utsätta bebben för något som inte skulle vara bra för den. Detta var så nytt och annorlunda; att inte träna på mina egna vilkor längre. Min kropp kändes plötsligt lite främmande i och med alla förändringar. 42 veckor och 2 dagar. Så länge var jag gravid och nu är det dags att ställa om sig tillbaka. Träna upp kroppen igen efter denna häftiga period!
Efter förlossningen kan man ju inte heller köra igång direkt så det var länge sedan nu som jag öste på och lät endorfinerna spruta ut ur öronen. Bara tanken får det att pirra lite i magtrakten! De senaste veckorna har jag i och för sig ändå bara velat vara med bebbson och knappt tänkt på något annat. Jag forsätter så klart mer än gärna att hänga med honom 24/7 men tycker samtidigt att det ska bli skönt att komma igång och stärka upp kroppen. Jag drömmer lite om att dra på mig löpartightsen och springa ner mot ån. :) 
Om en vecka ska jag på efterkontroll hos mödravården och kanske, kanske springer jag ett par kilometer om inte allt för lång tid?!  I hope so! ( håller btw parallellt nu på och skriver bebbe del 2) Ha en trevlig kväll!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Lina!
Har du instagram? Vore kul att följa dig😊

Lisa sa...

Stort grattis till bebisen! Jag förstår verkligen din längtan efter att få springa. Att känna sin kropp väl är guld värt nu när du ska "komma tillbaka". Det är så lätt att gå ut för hårt. Var rädd om dig!

Lina sa...

Anonym: hej! Tyvärr så har jag inte instagram :(