söndag 17 april 2011

Att göra det bästa av situationen...

Som sagt mina benhinnor bråkar med mig... Det går ganska bra så länge som jag håller ett lågt tempo och inte springer längre distanser på astfalt. Att hålla ett lågt tempo på alla pass är inte så roligt för mig som älskar intervallträning.... I går så orkade jag inte blogga eftersom jag mot min vilja varit tvungen att ställa in/avbryta ett intervallpass. Jag kände mig frustrerad, arg, besviken...nere. Ens humör påverkas verkligen av hur kroppen mår. Idag så har jag sansat mig, eller jag försöker i allafall. Jag måste fokusera på det som jag kan göra istället för på det som jag inte kan göra. Det är där som mitt fokus måste vara, här och nu. Så vad kan jag göra? Först och främst fortsätta springa mina lugna rundor utan stress och vara glad över att jag i överhuvudtaget kan springa. Passen som jag saknar är de pulshöjande, men dessa går ju egentligen utmärkt att ersätta med pulsspinning som jag har gjort nu i veckan. Styrketräningen har jag ju heller inga som helst problem . Så jag ska vara glad över det som jag kan och göra det bästa utav situationen. Så, detta var som ett litet samtal med mig själv, för att peppa mig själv, fokus, här och nu! :) Jag har ändå haft en grym träningsvecka, det får jag ju inte glömma bort! Nu ska jag springa en kortis i ursvik och massera benen ordentligt efteråt, det kan jag ju göra! :) NO MORE DEPP! ;)

5 kommentarer:

Anonym sa...

You go girl! ;)

//Minna

Staffan sa...

Se över dina löparskor, de kanske börjar bli slitna, försök springa med en högre stegfrekvens, det har hjälpt mig bli av med mina benhinnebesvär, kyl med kallt vatten och stretcha genom att "sitta på vaderna" med fötterna vinklade bakåt (kolla www.hemovningar.se för bild...). Slutligen, kan du inte springa dina pulshöjade rundor i terräng, naturligt pulshöjande och mjukare underlag = effektivt och mera skonsamt!

Lotta sa...

Förstår att det är frustrerande, men jag tror faktiskt att man kan få en hyfsad marathontid med väldigt sparsamt med fart-träning. Annat är det såklart om du vill ha en bra tid på 5km eller 10km. Men jag tror att du fortfarande har chans på en bra tid på SM, du har så bra mängdträning, vilket är det absolut viktigaste då det gäller marathon (ja såvida man inte ska ner sub 3 timmar eller nåt sånt galet). Jag förstår dock att du saknar fartträningen, för den är ju faktiskt den roligaste.

Lycka till!

Anonym sa...

Som Staffan säger, sitt på vaderna. Jag brukar även med hjälp av handen lyfta ena knät för att få lite mer stretch. Det alternerar jag med att bara sitta på vaderna och samtidigt ömsom spänna och ömsom slappna av i vaderna.

En annan sak som jag gör mot mina benhinnor (eller egentligen är det en spänd och kanske lite inflammerad muskel på insidan av vaden som trycker mot benhinnorna) är att göra tåhävningar i mängder. Variera excentriska med vanliga och variera med tårna pekandes rakt fram, inåt eller utåt.

Hoppas att det löser sig för dig! För mig är det liksom för dig att fart gör det värre. Det fungerar bra upp till tröskelfart sedan tar det stopp. Jag fokuserar därför på tröskelpass och pass i marafart, förutom de lugna långpassen. Riktigt snabba intervaller behövs ju egentligen inte för maran.

/Johanna

Lina sa...

Tack för era fantastiska tips och kommentarer, ni är bäst!!!!