lördag 30 juni 2012

"Den som är med i leken...

... får leken tåla" heter det.  
Det uttrycket har ni väl alla hört?! :-)
Ibland så händer det dock att man inte är helt fullt medveten om att man ens har gått med i "leken" förrän man liksom är mitt uppe i den! Känner ni igen det?! 
Så var det lite idag på pulsspinningen. Platsen på själva klassen bokade jag tidigare i veckan. 
Igår dubbelkollade jag att jag verkligen hade fått en plats. Då upptäckte jag förvånat att det stod att klassen visst var 90 minuter lång istället för 55 minuter. "okej, utmanande" tänkte jag som aldrig har spinnat längre än en timme tidigare. 
Jag laddade inte på något särskilt sätt i morse och visste inte riktigt heller vad som väntade. Jag var mest bara lite förväntansfull på hur 1,5 timmes spinning skulle kännas jämfört med 1 timme.
Om jag bara visste vad som väntade!
Haha... 
...när jag hoppade upp på spinningcykeln såg jag att det var två (?) ledare, två spinningcyklar längst fram. "Hm, undra varför" tänkte jag lite för mig själv och trampade på.
Då kom det;  
"Hej! Detta är ju en två timmar lång eventklass pulsspinning, ni är galningar allihopa"
"Vaaaa? tänkte jag med skratt i halsen" Hahhahahah!!
Jag kände mig dock bara postiv till det nya beskedet. Okej, det var väl lite av en skräckblandad förtjusning!
 Jag tycker även att det kändes kul att SATS låter instruktörerna ta ut svängarna lite.
Trots att jag inte var medveten om vilken sort "lek" som jag nyss hade hamnat i så lovar jag att jag "tålde den" ändå! Jag hade riktigt med "GO" i kroppen och kämpade och slet in i det sista. Det var bra, rolig och annorlunda stämningen i salen. Folk manade på varann och såg lyckliga (...och mörbultade) ut vid passets slut. Jag är smått lyrisk fortfarande, detta var det roligaste passet på MYCKET länge!
När är nästa gång??!!! MERSMAK! 


Foto: endorfinhög på tunnebanan hem!

- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 29 juni 2012

Vilofredag!!

Äntligen fredag kära vänner!! Vad passar då bättre än min favoritmat; indiskt?!!


Ha en trevlig kväll allihopa!- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 28 juni 2012

Jobb skapar ordning, struktur.

Vissa saker är bra med det, vissa saker är sämre. Inte svart eller vitt alltså, precis som vanligt.
När man jobbar...
 Då måste man till exempel planera in både träning och annat i livet på ett helt annat sätt än när man studerar. 
Men när man pluggar...
 Ja... då kan man ju liksom ibland "rucka" på tiderna. 10 minuter hit eller dit är av mindre betydelse, om man inte ska plugga tillsammans med klasskompisar eller måste vara borta i skolan såklart. Man kan sitta i mjukisbyxor och blött hår efter morgon-löp-rundan och bläddra i någon bok samtidigt som man äter frukost, dricker kaffe och skiter i att kolla på klockan. 
När man jobbar däremot...
 Jaaa...då tvingas man bli effektiv, planerande och hm... helt klart lite småstressad.
Som idag. 
Fort, fort, ut från jobbet prick 16:30 då jag slutar för dagen.
Sitter på bussen hem... lalalalala.
Kommer hem till mamma och Anders för att hämta hundarna.
Promenad med vovvarna hem , lugn och tålmodig "visst får du stanna och lukta på den där intressanta fläcken min söta".
Hemma. Ge hundarna mat. Rafsa åt mig träningskläder, fort ner i träningsväskan.
Ett snabb klick med iphone-kameran (..till bloggen) i spegeln, precis innan jag ger mig av igen, (av den enkla anledningen blir bilden jäkligt suddig...)
...och så iväg! 
Får småspringa mot gymmet. Man måste vara där senast 17:50, annars blir man av med sin plats! Lyckas, kommer fram till receptionen 17:49. Puh!
 18:00 hoppar äntligen upp på spinningcykeln. 
Pustar ut och är glad över att jag redan innan bestämt mig för att göra det bästa jag kan utav denna värdefulla timme. Vi kör intervaller. Jag kör stenhårt när jag ska och lugnare mellan seten, helt enligt plan! :-) Det var ingen pulsspinning på sats schema idag och det oroade mig lite innan, jag är så van vid att taggas och motiveras av att se pulsen stiga. Men när jag ser svettpärlorna bli allt fler och fler på underarmarna så vet jag omedelbart att jag är på rätt väg. Andningen är dessutom riktigt ansträngd under intervallerna och jag fokuserar på en och samma punkt i rummet medan jag arbetar mig igenom intervall för intervall. Peppar och pepprar mig själv med motiverande tankar!
Jag konstaterar direkt efter att jag fått till ett kanonpass idag och känner mig riktigt nöjd när jag säger "tack och hej" till instruktören.
Jag duschar på sats. Tar mig sedan hem.Slänger ihop och äter en middag. Chillar i soffan ett tag. Går en längre prommis med hundarna och tänker på hur ljust och härligt det är ute. Trots att värmen inte riktigt har velat komma för i år så njuter jag när jag korsar tornparken, det känns ju lite somrigt trots allt..
Vad ville jag komma till egentligen? Hm... jo att jag liksom många andra som jobbar tycker att det ska bli rätt skönt med helg nu, snart.:-) Till skillnad från när man pluggar så innebär "när man arbetar" att man är HELT LEDIG på helgen.Inga kapitel som måste plöjas igenom, inga skrivuppgifter eller böcker som måste fixas fram. Nice! Som sagt, det är inte svart eller vitt. Allt har sina baksidor och framsidor(säger man så??) Hur som, ni fattar nog! Helg snart... UNDERBART!!
Tack för idag!

På väg hem!

Ännu en jobbdag har passerats! Idag har jag känt mig riktigt pigg och känner mig ganska så taggad inför veckans tredje spinningpass! Ska även gå en långis med hundarna senare, mysigt! Tänk att det är fredag i morgon och snart helg!? Bara en jobbvecka kvar innan det vankas semester igen! Yeeeey!
- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 27 juni 2012

God morgon!

Sjukt nöjd. 05:20 i morse snörade jag på mig löparskorna för att morgonlöpa 1 mil i strålande väder med trevligt sällskap, Minna! Jag är nu på väg till jobbet, klockan är inte ens 8 och jag inser att jag REDAN känner att jag fått ut massor av denna dag. Minst sagt en upplyftande känsla!


Ha en fin dag! - Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 26 juni 2012

Pulsen i höjden

Som jag skrev i det tidigare inlägget så hör man ibland att "du blir bra på det du tränar".



...Och visst finns det en sanning i det MEN samtidigt så är det samma kropp som ska utföra arbetet vare sig det är ett spinningpass eller löpning som den utsätts för.
Bara för att jag tränar spinning så innebär det inte att jag "enbart blir bra på spinning". 
Det är samma hjärta som arbetar och under påfrestning, vare sig det gäller spinning eller löpning så ökar pulsen och man behöver mer syre. Det är då konditionen kommer in i bilden då  kondition handlar om förmågan att tillgodogöra sig syre. Ju starkare hjärtat blir, desto bättre blir syreupptagningsförmågan vilket alltså innefattar bättre kondition. :-) Enkelt va?! :) 

Många löpare drar sig för alternativträning som cykling och spinning. Ett argument som jag själv har hört i sammanhanget är "att det är andra muskler och därför kan verka hämmande för löpningen" 
I fall det var så, att det var så förbaskat dåligt för löpningen, hur kan vi då ha så många snabba triathleter på löpartävlingar och under löpningsdelen på tritathlontävlingar?
Argumentet håller alltså inte.
Jag har återkommande hört om  löpare som med träning som cykling underhållit kondition och styrkan i musklerna väldigt bra då de av någon anledning, som till exempel skadebekymmer, har tagit ett uppehåll från just löpningen och därefter, ändå, har kommit tillbaka starkare än på länge.
Så var inte "rädda" löpare där ute, våga köra cykling. 
Framöver så har i alla fall jag bestämt mig för att regelbundet ha spinning som ett komplement till löpningen. Det gör att jag kan träna "mer" än vad jag kan göra med enbart löpningen och jag tycker även att det är riktigt kul med spinning. Jag är samtidigt ganska säker på att det kommer att ge utdelning, även på löpningen! ;-)! Hoppas att ni haft en fin kväll!

"man blir bra på det man tränar"

Det uttrycket har ni väl alla hört?!


Så vad tränar jag idag?! Hjärtat! :-) - Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 25 juni 2012

FUNRUN!


Hej alla löpare!
Är ni sugna på lite långpanna i helgen kanske? =) 
Jag och Alex har under våren styrt upp ett par FUN-RUN-pass. Det vill säga gemensamma långpass med likasinnade! 
Nu känner vi att det vore fantastiskt kul att springa tillsammans igen! 

Denna gång så har Sofus kommit med ett superbra förslag; att springa ute på vackra Lidingö och om det är fint väder sluta upp efter rundan vid hans och Ciccis sommarstuga. 
Låter ju helt fantastiskt trevligt, eller hur?!
Så välkomna nu på söndag!

När: Söndag den 1:a juli, start 10:00
Vart: Vi möts vid Ropstens tunnelbanestation. Sedan springer vi mot Grönsta och sedan sista milen på Lidingöloppet. (man kan såklart springa innan eller lägga till efter om man vill få ihop längre distans)
Distans: Drygt 20 km
Tempo: Runt 5:30-tempo/km
After run:
Efter passet så tänkte vi grilla och chilla i Sofus och Ciccis trädgård vid deras sommarställe ute på Lidingö. OBS bara om det är fint väder. Grilla i regn är ingen höjdare, så vi håller koll på väderleksrapporten under veckan. Blir det fint och ni vill vara med och grilla så maila en anmälan så att vi vet hur mycket korv och sånt som ska köpas.
Ta med: Om det blir fint väder som bjuder in till "grill-after-run" så ta med 30 kr till Sofus och Cicci som handlar. Glöm inte heller vätska till löprundan om det blir hett! 
Ta även med BUSSKORT eller liknande då vi inte avslutar rundan där vi startade!
Kontakt: Maila funrunsthlm@gmail.com eller lämna en kommentar här! 
Hoppas att vi ses!  :)

"Vaddå gå upp nu?!"

Det var min första tanke när väckarklockan drog igång i morse kl. 05:15 och jag skulle ut och springa!! Nästan maskinellt drog jag på mig löparkläderna som hängde redo över köksstolen. Jag var löjligt tacksam över att jag kunde sitta och blunda i ca. 3 minuter i soffan med löparkläderna på innan det var dags att gå hemifrån. När jag kom ut på gatan så fullständigt öste regnet ner och det var kallt som attan. Jag väntade in satelliterna på Garminklockan samt Minna, morgonens löparsällskap. Jag frös och tittade skeptiskt ner på mina bara ben. "Det känns bättre så fort som man börjar springa" tänkte jag övertalande för mig själv. Tur att man har vänner som inte bangar för en tidig morgonrunda innan jobb! Hade det inte varit för henne så hade risken nog varit rätt överhängande att jag skulle ha stängt av väckarklockan och tänkt "faaan heller" ;-) så tack Minna! Jag var galet nöjd när jag satt där nyduchad i soffan och myste framför tv4 morgon med kaffe och frukost. Det går liksom inte att ångra ett sånt här "påhitt" ;-)


Nu sitter jag och äter lunch på mitt favoritcafe vid jobbet och vädret är fortfarande inge vidare, men morgonens "nöjdhet" efter rundan sitter, hos mig, fortfarande kvar i kroppen!:-) - Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 24 juni 2012

Tack för sällskapet Anja!

Idag sprang jag en runda tillsammans med Anja Pärson. Då syftar jag på hennes medverkan i "sommarpratarna" som jag hade tankat in på min iPod innan jag stack iväg. Att höra om hennes liv och tankar var jätte intressant. Hon talade om hennes känslor på ett väldigt personligt sätt och det var omöjligt att inte "dras med". Kilometrarna flög iväg och vips hade 18 km passerats och jag satt hemma på golvet och eftersvettades.


Tack för ett supersällskap Anja!;-) - Posted using BlogPress from my iPhone

Tillbaka i stan

...efter en riktigt härlig midsommar ute på ett mysigt landställe. Jag har ätit gott och varit i trevligt sällskap Hundarna har kunnat springa fritt och solen, ja, den har skinit! :-) Jag tycker verkligen om att komma ut på landet, jag mår bra av det känner jag. Nu är jag dock tillbaka i stan och har hunnit med både en löparrunda...  
...och ett spontant biobesök, Lucky me, som filmen hette, var en mysfilm utan dess like! Riktigt romantisk. Gillas som attan! ;-) 
 Nu är jag dock trött... jag sov  nämligen i ett tält i natt och hade överskattat temperaturen ute lite (...eller ja.. ganska mycket) ... någon form av sovkläder hade varit på sin plats o man säger så... vaknade ett par gånger och konstaterade att det var riktigt kallt trots sovsäck!!! Har lite sömn att ta igen nu med andra ord ;-) Natti natti! Hoppas ni haft det fint!

fredag 22 juni 2012

Glad midsommar!!!




- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 21 juni 2012

Får man äta på bussen?

Jag är inte säker på vad reglerna säger men jag har en inpräntad känsla av att det inte är helt okej, kanske är det något inlärt som
sitter kvar från när man var barn? Någon som vet?
Hur som, jag känner mig i allafall alltid lite skyldig när jag har med mig något ätbart på bussen.
Så idag när jag hoppade på bussen med en take-away- kaffe och en stor god yoghurt med frukt i, från nåt cafe', så tänkte jag "ja men, jag är väl inget barn heller" den tanken var dock inte övertalande nog så jag passade även på att le lite extra mot busschaffören när jag klev på samtidigt som jag ansträngde mig för att inte se det minsta besvärad ut över att balansera både kaffe och yogurt i en hand medans jag "blippade" kortet som krävde TRE FÖRSÖK ;-). "puh, jag klarade mig ändå, tack för det" tänkte jag innan jag nöjt slog mig ner på ett ledigt säte óch såg framemot att hugga in på yogurten...Hoppsan, hejsan så vet jag inte riktigt vad som hände, men en hel del av yogurten hade plötsligt hamnat i mitt knä. "fort fort, torka,torka, ingen busschafför som såg" Att jag skulle tillbaka från stan till kontoret kändes riktigt kul! ;-)


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 20 juni 2012

Ofrivillig, Utebliven träning, igen.

Ja... veckorna bakom mig har inte riktigt blivit som jag velat.
 Framförallt på grund av benet men även pga en förkylning som kom lägligt tills att jag skulle flyga till Spanien.... och så kom denna vecka...då jag tänkte att "vinden skulle vända"och det har den ju faktiskt gjort lite eftersom benet känns bättre. Men ändå. jag kommer inte att få till någon riktigt bra träning den här veckan heller....buhuu. På grund av vissa omständigheter, som jag omöjligtvis kunnat påverka, blev det ingen träning idag heller och förmodligen inte heller i morgon.
Men, men... jag kan inte stressa upp mig över förlorad träning. Denna vecka kommer att bli "halvdann". Det får jag köpa. Ordet "halv med" finns ju med i alla fall, vilket är bättre än inget ;-) (läs:greppar efter halmstrån) ;-)
Midsommarlöpning tidigt på morgonen blir förmodligen mitt nästa pass...hoppas jag....och sooom jag ser framemot det i så fall! Förutom löpningen ser jag framemot att spendera midsommarafton ute på "landet" där bland annat hundarna kan springa och busa runt som galningar på tomten. De blir HEELT galna...de gillar också att springa av sig! :-) Dagen kommer dessutom att spenderas i härligt sällskap och med god mat, precis så som en midsommarafton skall firas!


God morgon!

Hej på er!!! Är på väg till jobbet och solen skiner vackert på himlen, nu kanske sommarn kommer på riktigt? Den vanligtvis småsura busschauffören, som brukar sitta och svära argt och upprört för sig själv, verkar till och med nöjd och spelar glad musik. Tack för det! :-)


Jag snubblade för övrigt på detta tänkvärda budskap. Eftersom jag tycker att bra budskap ska förmedlas så delar jag med mig till er. "Om man ser en pojke i ett äppelträd ska man inte misstänka att han knycker äpplen utan istället utgå från att han tagit sig upp för att binda fast ett äpple som lossnat!" bra va? Så försöker jag leva, jag blir hellre "lurad" en gång för mycket än att tänka illa om folks handlingar en gång för mycket. När jag väl tycker illa om något så är det därför, enligt mig, troligtvis fullständigt befogat:-)


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 19 juni 2012

Små ord

Ikväll så var jag som sagt på pulsspinning.
 Solen sken ute men för ovanlighetens skull kändes det inte tråkigt att det skulle bli ett inomhuspass? Fast jag såg inte direkt framemot det heller. Gick bara dit med tunga steg.Jag kände mig rätt likgiltig ärligt talat. Svaret är pms. Som vanligt blir jag lite låg. Så när jag hoppade upp på cykeln, så tänkte jag "jag tar mig bara igenom passet" och började trampa.
 När instruktören sedan började prata om sex st tre-minuters intervaller, tänkte jag uppgivet
"jag kommer aldrig palla, glömde äta mellis idag också, har noll energi, " ...
när han inför den första intervallen började prata om att "slita" och att "driva på"..
...jaaa.....då väcktes mina intervall-minnen till liv och jag tog mig samman och tänkte för mig själv ; "skärp till dig nu, gör det bästa du kan av det här passet istället"....  och de orden blev mitt mantra idag....och herregud som jag slet... och herregud vad mycket mer nöjd jag blev än vad jag hade blivit om jag hade latat mig igenom en timmes pulsspinning ;-)
 ....och vad mer...jo med träning så förbättrades såklart humöret och pms-besvären var som bortblåsta... med pigga ben och ett glatt sinne nästan studsade jag hem! Magiskt!
Hoppas att ni haft en fin dag och kväll! :-)

På väg från ett spinningpass....

...och beskådar detta på vägen hem, folk har jäkligt "skum" humor!;-) ;-)





-Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 18 juni 2012

Hetrz sommarfest på Mellqvist kaffebar

Ikväll blev det ingen träning för min del, men lika glad är jag för det! :)
Spenderade nämligen kvällen på Mellqvist kaffebar istället där Hetrz arrangerat en sommarmusik-fest.
Där bjöds det på goda chevre´-mackor,dricka, goodiebags och på liveuppträdande av Pasadena.
Hertz har nyligen gjort en sifo-undersökning som visar att 75 % sjunger i bilen. Jag erkänner, jag avviker inte från mängden, jag älskar att sjunga i bilen! ;-) Gärna med hög musik på så att jag kan lura mig själv att jag har asgrym röst ;-)och...jag har inte ens körkort ännu, så den höga musiken elimierar även risken att jag blir avslängd :-) Ibland får jag även lust att sjunga när jag är ute och springer med hörlurarna i men det vågar jag inte riktigt. Men, jag ska erkänna att jag ibland, ibland, ibland mimar med i någon bra låt på löparrundan. Ser förmodligen riktigt töntigt ut ;-) men det går liksom inte alltid att hålla sig! En bra låt "drar liksom med en";-)
Det var så roligt att spendera den här kvällen med Sofia, en av mina absoluta bästa vänner!!!

Hola amigos!

Första arbetsdagen genomförd för "sommarlovet". Jag har suttit på rumpan framför en dataskärm hela långa dagen och det spritter lite i kroppen nu när man slutat för dagen! Istället för att träna så är jag inbjuden på ett sommrigt musik-event. Att vara bloggare har helt klart sina fördelar!



Ska snart möta upp Sofia, ser framemot en trevlig kväll!!- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 17 juni 2012

Veckan som gick!
Det händer att jag ibland skriver om "veckan som gick", men nu känner jag inte för det.
Jag känner inte för att i överhuvudtaget tänka på de dryga 6 veckor som nyss har passerat.
Sex veckor med ett ben som i stort sett smärtar av varenda litet löpsteg och blod och järn-värden som inte är mycket att hurra för. Det har tagit, både mentalt och fysiskt. Att benet gjort ont känns bara som en stor  besvikelse efter en fantastiskt bra vinter träningsmässigt. Jag tycker dock att jag har hanterat det hela rätt så bra. Alternativ-tränat. Jag saknar dock den riktiga löpningen nu. Jag saknar intervaller och långpass som aldrig förr!
 I går kändes det äntligen bättre än på mycket länge i  benet.
Därför känner jag bara att det nu är dags att vända blad, börja på ett nytt kapitel!
 Jag sitter här och funderar på veckan som kommer, jag drömmer om en stark och frisk kropp igen! Därför har jag tänkt mig att springa max 60-70 km, MAX,MAX,MAX beroende på hur kroppen känns. Sedan vore ett bikram-pass bra att få in, och ett spinningpass.
Om jag får till veckan ungefär så, förutsatt att benet blir bättre ... ja då lovar jag att jag ska skriva om "veckan som gick" nästa söndag...
ja då ska det bli mitt inlägg, innehållande flest "Smile-isar" EVER!!
 Idag har jag förövrigt haft en sjukt trevlig heldag med en av mina bästa tjejkompisar, Sofia och hennes dotter på 2 år, riktigt mysigt! Rundade sedan av dagen med att åka raka vägen till ett kvällspass Bikramyoga innan jag åkte vidare på kvälls-fika hemma hos mamma och Anders... så det är först nu som jag har landat i soffan och har tid att kolla lite på datorn..fast... jag är sjukt trött nu, måste logga off på en gång... krypa till kojs... nu väntar 3 jobb-veckor för mig... inte en helt lätt omställning med tanke på mitt vanliga student-liv! ;-)
Min favorit bikram-yoga-pose, riktigt skönt och utsträckande

Sooovmorgon!!

Vad kan vara bättre än att ta sig en rejäl sovmorgon en söndag som denna? Regnet smattrar mot fönsterbläcket och jag har vaknat och somnar om, vaknat och somnat om. Så himla skönt! Nu har jag dock kommit upp och dricker gott morgonkaffe!:-) i går kväll hade jag en fantastisk trevlig kväll då vi var ute och firade en av mina bästa tjejkompisar, Sofia, på stan!


Nu ska jag återigen göra mig i ordning för en roligheter igen inne i stan med Sofia och hennes dotter! Grymt bra jobbat ni som körde Vättern igår!!! - Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 16 juni 2012

Vinden som vände?!

Kärt återseende på Hässelby IP!!
 Regnigt och grått ute idag igen i Stockholm, vad är det för sommar här i Sverige i år egentligen?
Hur som helst, det var inget som påverkade glädjen när jag klockan 10:00 slöt samman med klubbkompisarna från Hässelby sk! Först sprang vi den sedvanliga uppvärmningsrundan på 8 km och sedan var det dags för intervaller. Jag kände mig vid det här laget ÖVERLYCKLIG inombords då jag konstaterade att mitt "onda ben" kändes mycket bättre under dagens runda än vad det har gjort på MYCKET länge!
Visst kände jag av att det inte var 100 men mycket mer än så var det alltså inte. Jag kunde hålla ett bra uppvärmningstempo och jag fick sådant glädjerus i kroppen att jag egentligen bara kände för att tokrusa.
Men jag höll mig i kragen, tänkte på ordspråket "den som gapar efter mycket..." så trots att jag verkligen kände för att dra några snabba tusingar så bestämde sig jag och Eva, som också haft skadebesvär, oss för att hjälpa varandra att "hålla igen" på ett par 400-ingar?!
Vi som vanligtvis brukar peppa och mana på varandra till max på intervallerna fick idag uppleva och prova det motsatta. "Oj, nu springer vi för fort!" lät det idag... hehe... tur att ingen oinsatt hörde oss..."där är tjejerna som inte vågar svettas, vad i fasiken gör de på en löparbana egentligen?!" ;-)... Lyckan är i allafall total här hemma nu över att det kändes bättre än på länge i benet, kanske var det här och nu som vinden vände?!!

Fjortis för en kväll!

Detta tog priset!
Ikväll var jag som sagt i simhallen och jag var där tillsammans med mamma.
Det började som sagt med att kvinnan i kassan undrade om jag var över 18 år...(...och jag tog inte chansen att få plaska runt i bassängen till reducerat pris!) ;-);-) 
Jag gjorde ett blixtinlägg om detta samtidigt som jag bytte om.
Just därför så bara MÅSTE jag berätta för er vad som hände senare!
Jag drog på mig ett wetbelt och vattenlöpte i bassängen i ungefär 1 timme. Efter detta väntade belöningen, dvs. bastun! När vi satt där inne, jag och mammsen så var det två kvinnor där samtidigt som oss. De var pratglada och började småprata med mamma. Jag satt och filosoferade lite för mig själv när jag hör hur den ena kvinnan plötsligt utbrister till mamma.
-Vad duktig hon är! och syftar på mig!?
- Jaha, men jag då? Svarade mamma lite förvånad men med en glattig röst.
-Ja men du vet, barn och unga, ja de brukar ju ha lite svårt att sitta still så länge och basta...
Mamma började skratta och jaa.... Hahahah... jag förklarade att jag var 28 år och hon menade på att jag hade ett så ungt ansikte....
Två gånger på samma kväll i simhallen så har jag alltså blivit tagen för att vara en tonåring??! Hur är det möjligt?! 
Här är  i allafall två fjortis-bilder på mig, tagna efter simningen ikväll.. ;-) ;-)
Foto: "Asså jaaag baaah, mamma asså kan du ta bild på mig eller?? och hon bah palla?!!" ;-) ;-)
 Det sägs ju att ens självbild ofta är påverkad av hur andra ser på en och agerar gentemot en. Tänker man på något tillräckligt ofta och känner det inom dig så blir det liksom tillslut som en sanning, en självuppfyllande profetia.
Så nu har jag börjat känna mig som en tonåring!? Jag kanske ska gå ner till torget här nu och försöka hänga med fjortisarna på någon cool hemma-fest!??!;-)...Yey!!!
...eller kanske inte, (puh, skönt att man utvecklat mer av det som kallas "eftertanke" än vad man hade som tonåring)... hm..funderar...det kommer troligtvis att sluta med att jag har hela lyan full av tonåringar som jag INTE tycker ska ränna ute och gå ensamma hem sent på kvällarna...
 hm... då kanske jag missar morgonträningen med klubben i morrn...vore ju trist.... näe, jag tror jag skippar det där med hemmafest, oj jäklar vad skönt det var här i soffan förresten?! den här filten är jag ju jäkligt nöjd med,  hm... undra om jag ska förbereda kaffebryggaren tills i morgon bitti, vore ju riktigt bekvämt att bara trycka på on-knappen när man ska upp så tidigt. ;-) ;-) Hm... Lina 28 det känns nog "rätt så rätt" trots allt! ;-);-)

fredag 15 juni 2012

På simhallen!

..."och hur gammal är du?" frågade kvinnan i kassan när jag skulle betala...


Hehe...som vanligt då, med andra ord, nu början man dock komma upp i åldern då man uppskattar att folk tycker att man ser ut att vara under 18! ;-) ;-) nu väntar vattenlöpning! - Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 14 juni 2012

Stockholm från sin bästa sida.


 En av de absoluta höjdpunkterna under promenaden med hundarna ikväll var när vi stötte ihop med den här vackra hästen! Jag stannade såklart och pratade lite med den och blev, inte helt oväntat, ännu mer "kär" än vad jag redan hunnit bli vid första ögonkastet! ;-)
 Det var så gulligt för den ville verkligen ha kontakt med oss och böjde ner sitt stora vackra huvud och tittade med sina snälla ögon på Tim och Love. De verkade totalt orädda och tittade nyfiket tillbaka.
Jag gillar verkligen djur och natur, det är så mysigt! Jag kan sakna hästar och ridning ibland. Varje sommar när jag var yngre så tog jag hand om en häst i Spanien hela somrarna. Jag lärde mig rida "den tuffa och fria vägen" och när jag sedan, som liten, började på ridskola så blev jag helt olycklig. Varje vecka red vi runt, runt inne i ett ridhus. Instängt. Tråkigt. Det tyckte både jag och hästarna. Kanske hade jag otur, kanske är det inte så på alla ridskolor, men jag blev hursomhelst inte långvarig. Det fria och härliga samspelet med en häst ute i naturen, det var ju det som jag hade fastnat för. Känslan av att galoppera fram i vattenbrynet till exempel, ja den glömmer man aldrig! Kanske skulle man ta sig iväg och rida någon dag någonstans, måste kollas upp!:-)
Sprungit har jag även gjort idag. 9 km som fick mig att inse att jag snarast, möjligast måste byta ut min musik på ipoden! Låtarna är totalt sönderspelade och jag vet inte hur många gånger som jag tryckte på "next-knappen" idag och kände mig, trots det, aldrig riktigt nöjd!  - Posted using BlogPress from my iPhone

The dark side?

Eftersom jag är en "nyfiken skit" ;) så hamnade svart vatten i min korg häromdagen när jag typ storhandlade på Ica maxi. Jag har inte riktigt "klurat ut" hur bra vattnet egentligen är men har förstått så mycket som att det innehåller fulvosyra och electrolyter som är bra för kroppen.


Främst så kändes det roligt att dricka svart vatten som typ smakade som vanligt vatten. Okej, jag erkänner, jag har känt mig jäkligt understimulerad idag ;-) , då blir sånt, som att dricka svart vatten, "roligt";-) att min dataskärm också har blivit helt svart och inte går att få igång är dock mindre kul! Jag har tryckt på on knappen flera gånger, dragit ut sladden, låtit den vila. Men den vill inte... Kanske om den får vila lite längre, optimistisk som man är så vägrar jag att tro något annat. Det måste gå o fixa! - Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 13 juni 2012

Vilken intensiv och trevlig dag!
Jag började dagen med en lugn löparrunda längs med Bälstaån. Trots att benet inte ännu känns hundra så var det en härlig runda och kilometrarna flög iväg. Ganska snart därefter åkte jag in till stan och lunchade med ingen mindre en min vän Santi!!! :-) Hon lämnade Sverige för 4 år sedan för Australien och först nu är hon tillbaka. Jag och Santi brukade ofta springa tillsammans förr och det var tillsammans med henne som jag anmälde mig till mitt livs första marathon, 2008. Det var så roligt att träffa henne igen och trots att det gått en massa år sedan vi sågs sist så kändes det som igår! :-)
Foto från en av våra rundor en kylig vinterdag. Jag minns att vi sprang vilse där i skogen den där gången vilket var mindre lyckat ;-) '
 Jag var sedan tvungen att utföra några ärenden innan jag åkte till skolan tillsammans med Minna och Jonna för att återigen lämna in en upplaga av C-uppsatsen.. mycket administrativt med "c-uppsats- inlämnande" hit och dit..nu ska det dock "vara över"! :-) Jag och Minna hade med oss våra yogakläder och gick sedan på sent bikramyogapass! Riktigt skönt förutom att en man stönade högt och ljudligt under hela passet...¤&()¤%##¤"# Nu ska jag hoppa i säng! Hoppas ni haft en fin dag!

Hänger i stan!

Snart blir det kvällsyoga!


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 12 juni 2012

En slapp dag

Att resa på nätterna tar på krafterna!
06:20 gick planet från Malaga i morse. Det resulterade i att natten gick åt till att ta sig till Malaga, då lägenheten ligger ca. 25  mil därifrån. Så när jag kom hem till min lägenhet idag så bokstavligt talat slängde jag mig i sängen och sov bort ett par timmar och vaknade lagom till kvällen. Riktigt skönt!
Jag känner mig så pigg förövrigt efter den här semestern! Det känns bra att ha levt så här hälsosamt, som jag har gjort, i en hel vecka! Jag lever väl rätt hälsosamt annars också... men Maj har varit så intensiv och stressande att jag känner att det blivit lite väl många take-away-mackor och kaffekoppar och även för lite sömn för min del. Inte riktigt det som jag mår som bäst utav. I kväll har jag varit en repa nere på ICA maxi och storhandlat och tänker nu fortsätta på det hälsosamma spåret även framöver. Det är givetvis inte lätt att alltid äta bra mat till 100 % och det är absolut inte det som jag eftersträvar heller, men majoriten av den mat som jag får i mig vill jag ska innehålla sådant som är bra för min kropp.Då mår jag bra!
I kväll har jag förutom varit på ICA även gått en lång hundprommis. Det finns bra saker med att komma hem trots allt! <3 Bland annat att träffa hundarna, efter en vecka , och se den lycka som de utstrålar när de ser en... ja vad ska man säga.. det gör en lycklig!
Foto: Tim på kvällens prom!
Nu ska jag försöka mig på att sova igen, känns skumt, jag gick ju nyss upp? ...hm... får väl se hur det här ska gå egentligen...! 
;-) I morgon har jag förövrigt en lunch-date med en betydelsefull tjej i mitt löpar-liv! Ser framemot, Mucho !! ;-) 

Tillbaka i Sverige!





Nu är jag tillbaka från Spanien och sitter på flygbussen. Det kändes tråkigt att lämna Spanien, jag trivs ju så bra där! Om man gillar att träna,som jag gör, så är det ett helt idylliskt ställe. Vackra omgivningar att kuta i och att simma i havet är ju hundra gånger härligare än i en pool, tycker jag. Maten,råvarorna, smakar dessutom bättre och det är inte alls svårt att äta nyttigt där. Jag har utan tvekan haft en helt underbar vecka och känner mig tankad och superboostad med ny energi! Någon dag i början av Augusti så återvänder jag till paradiset! Med tanke på detta så känns det inte så värst "deppigt" att lämna stället egentligen. Snart tillbaka ju!:-)



- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 9 juni 2012

Hälsovecka i Spanien!





Hej kära ni!
 Jag har det helt underbart här i Spanien, det är därför som det är lite tystare här än vanligt.;-)
Jag badar i atlanten, simmar, promenerar i berget, äter gott, springer och har det så himla bra!!!
Benet har jag fortfarande känningar i men i mjuk sand går det hur bra som helst! Att springa barfota i sand är förövrigt helt klart bland det bästa jag vet!! Blir man lite för varm så springer man bara i vattnet så att det stänker åt alla håll och kanter. En känsla som måste upplevas! ;-) Jag älskar det!! 
Detta blir bara ett snabbt inlägg... på tisdag kommer jag hem...då har jag beställt bra väder även i Sverige! ;-)

tisdag 5 juni 2012

Utan ett ljud...

...lämnar jag landet, bokstavligt talat, har tappat rösten!!!! Rätt jobbigt, man känner sig något begränsad!


Nu kliver jag snart på planet till Spanien i allafall, ska bli så skönt!!! Bloggandet kommer det att bli sisådär med! Jag surfar hellre på en surfingbräda i Atlanten denna vecka än på nätet ;-)! Men lite kommer jag nog att blogga, alltid kul att skriva av sig på bloggen!! Ha de gött kära vänner!!! - Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 4 juni 2012

ÄNTLIGEN!!!

Jag har haft en rätt tuff månad bakom mig.
Dels är det ju C-uppsatsen, som har tagit väldigt mycket tid och fokus. Det har varit en fantastisk rolig tid, utan tvekan. Att dessutom ha förmånen att få skriva uppsatsen tillsammans med en av mina bästa vänner, galet härligt. Mycket skratt som alltid! Men det har som sagt inneburit mycket jobb, även på kvällar och helger och jag har under denna tid konstant kännt mig ganska "ofri" och småstressad!
Sedan har det varit det där med benet som har gjort ont, och så usla blodvärden som bidragit till att jag känt mig rätt så trött och så nu skitont i halsen.
Vad vill jag komma fram till? Att det är synd om mig? Näe, faktiskt inte trots att jag kände mig rätt ynklig när jag låg vaken till klockan 3 i natt pga halsen och samtidigt blev stressad över vetskapen att jag bara skulle få typ 3,5 timmes sömn;-) men näääe...that´s life!
... Näe det som jag vill komma fram till är.... *trumvirvel*.....
ATT.JAG.BEHÖVER.SEMESTER.OCH.ATT.DET.ÄR.PRECIS.VAD.JAG.HAR.NU.!!!! YEY!!!!!  Jag har precis packat min lilla rygga med det viktigaste och i morgon bitti är det jag som sitter på ett plan på väg till lyan i Spanien!!! En vecka. Jag ska gå från skadad, sjuk, eländig,trött och blek till frisk, stark, utvilad, brun och fräsch! ;-) Följ förvandlingen på bloggen! ;-)
Foto: Snart på plats i mitt andra hem!

Yeeeees!!!

Har precis blivit opponerade på vår c-uppsats!!! Det gick skitbra rent ut sagt!!!


I övrigt så känner jag mig inte alls i form idag! Ont i halsen och i kroppen!! Fast c-uppsatsen alltså, vilken lättnad efter allt arbete!!! Det väger upp! Nu är det snart vår tur att gå in i salen och opponera på en annans uppsats!!! - Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 3 juni 2012

Post-sthlm-marathon

Jag sprang inte igår, som ni vet, men jag såg det som en plikt att åka in och heja när jag hade chansen. Jag vet själv hur mycket det betyder!  Den första glimten av marathon-banan fick jag när jag, med en varm take-away-kaffe i handen, tog mig över den lilla bron, över vägen, till Rålis, den var helt tom!! Där brukar det vanligtvis vara ett bra och härligt tryck på publiken! Jag led med löparna, jag tyckte att de förtjänade bättre! Det småduggade inte bara utan det blåste och spöregnade och var bara ynka 4 grader!!!
Det blev en hel del flängande hit och dit för att heja och eftersom jag är sämst på det här med att använda paraplyer och sånt så var jag ganska snart helt genomblöt. Mina jeans var totalt dyngsura när jag kom hem senare!!
Det sista jag gjorde var att promenera från t-centralen tillbaka mot rålis för jag visste att min klasskompis Minna och Cicci, som sprang maran för första gången, borde komma där någonstans och det gjorde de!
Jag sprang med de ett 20-tal meter och blev fachinerad över hur glada och positiva de var efter 35 km i detta oväder!! WOW!  Vilken härlig inställning! Under 5 timmar sprang de in och fick mersmak!
Hur som helst efter stadsrundan så skulle jag på middag hos mamma och Anders. Jag var tvungen att låna deras badkar för att tina upp mig själv, jag frös så mycket! Stackars löparna som kanske hade sprungit med linne och shorts! Idag hade jag tänkt att gå på spinning... men har fått ont i halsen, jäkla juniväder! ;-)
Foto: Jag med älskade goshunden inne i värmen hos mamsen igår!
Istället får jag förbereda mig ordentligt inför opponeringen i morgon!!  Jag längtar tills på Tisdag... då är jag i spanien igen! Jag behöver det mer än någonsin!

lördag 2 juni 2012

Vilka kämpar!!

Jag gjorde det bästa jag kunde utav denna dag. Jag såg starten på tv och sedan tog jag mig in till stan och hejade på några personliga favoriter! Jag kunde tyvärr inte se och heja på alla mina vänner. Ja, ni vet säkert hur det är på såna här lopp! Lätt att missa! Man blir smått snurrig av att stå och titta på alla löpare som susar förbi! Det var riktigt blåsigt, kallt och regnigt och jag är mäktigt imponerad av er som sprang idag! Det var nästan ingen publik ute och bara ynka 4 grader?! Någon riktig Sthlm-mara- stämning var det alltså inte, därför kändes det extra viktigt att åka in och heja och peppa!! Jag följde några av mina favoriter via sms, riktigt spännande när det plingade till! Uppe på västerbron stod jag bland annat, för där kunde jag tänka mig att det kändes tufft med tanke på den starka vinden!


Hur som helst, grymt jobbat ni som fullföljde idag!!! Imponerande med dessa förutsättningar!!!- Posted using BlogPress from my iPhone

DNS- Stockholm Marathon 2012

Jag har tagit ett tråkigt beslut. Jag måste ställa in Stockholm Marathon idag. Som jag nämnde igår kväll så känns mitt vänstra ben inte hundra
Hela dagen igår så pendlade tankarna mellan " det här känns inget bra" "och "Jag kör, jag vill vara med, det är det viktigaste!"
Men glädjen saknades, även när jag tänkte det sistnämnda.
En klok person sa bland annat detta till mig, som verkligen kändes träffande:
" Det kan vara jobbigt att springa utan att prestera sitt bästa. Man kan alltid säga att man "bara ska ha kul", men det blir inte alltid så kul om man inte kan köra som man tänkt."
Tidigare i veckan så hade jag just den inställningen att "bara jag kommer till start, jag vill vara med på löparfesten". Samtidigt så ser jag framför mig hur jag springer där och kämpar och samtidigt bara gör skadan värre?! När jag ser det på det sättet så känns det ännu mer ovärt. Min kropp är ingen leksak och jag antar att det kan vara dumt att inte lyssna på dess signaler.
Jag var lite inne på att prova och starta och hoppa av om det inte känns bra. Samtidigt så känner jag mig själv tillräckligt väl för att veta hur jag fungerar i tävlings-sammanhang. Jag vet att jag kommer att få tävlingsinstinkt och att det troligtvis kommer att krävas otroligt mycket för att jag ens ska ta beslutet "att kliva av". Att ta det lugnt och springa långsamt bara för att ta mig igenom kommer också att kännas omotiverande och jag vet att jag kommer att försöka trycka på när jag väl är på plats.
Eftersom jag är anmäld till Berlin marathon, som alltid har varit mitt stora mål för 2012 så är det det som jag måste fokusera och tänka på när "ledsna känslor" över att hoppa över Stockholm marathon kommer. Jag känner att jag måste rädda det som räddas kan. Risken med om jag springer är att jag kommer att få en lång återhämtning/rehabilitering och "förstöra" mina chanser för att kunna springa i Berlin också. Jag inser att det inte är värt det. Visst, beslutet känns inte lätt att ta, men alla beslut kan inte alltid kännas lätta, men de måste tas ändå. 
Precis hemkommen efter Sthlm marathon 2011
Jag kommer att ta mig in till stan och uppleva löparfesten idag ändå! Jag ska skrika och heja på mina klubbkompisar från Hässelby SK, på andra vänner som springer och på er som jag ännu inte känner! :-)
Hoppas att ni får en fantastisk dag!!

fredag 1 juni 2012

Vad är nu detta?

Alltså detta är mysko.
Det som gjort ont i benet känns värre idag igen? Detta gör mig naturligtvis nervös och tveksam. Hela dagen har jag gått runt med en dålig känsla i kroppen.. det kändes ju så lovande i början av veckan. Som om det onda var på väg att förvinna och jag såg så mycket framemot Stockholm maraton! Det är verkligen ett kanonlopp som jag har sprungit i fyra år i rad! Under eftermiddagen har jag försökt att skingra tankarna och shoppade bland annat lite "icke-löprelaterat"
Foto: Köpte bland annat en grön bikini som jag tar med mig till spanien nästa vecka! Semester!! 
Nu ikväll så har jag hyrt film. Jag älskar ju kärleksfilmer och har nog sett de flesta nya ;-) Så det fick bli denna...som jag också har en misstanke om  kommer att sluta med lite romantik, trots att titeln känns "Sådär"!;-)
Hur som jag ska inte ta ut något i förskott om benet. Bestämmer mig i morgon. Jag vill ju, men funderar på om det verkligen är bra... Ha en fin kväll kära vänner!
Om ni mot förmodan inte köpt expressen idag ;-) så kan ni läsa web-versionen här!

Pasta party!!

Vad är Stureplan jämfört med pastaparty?;-)


Minna laddar här upp inför sitt livs första marathonlopp!- Posted using BlogPress from my iPhone

Sitter och dricker morgonkaffe...

...på café cino och ser mig själv prydda mittenuppslaget på Expressen!


- Posted using BlogPress from my iPhone