söndag 31 oktober 2010

Sociallöpt

I förmiddags så mötte jag upp Thomas, Miranda, Alex och Suss på ett cafe´i sumpan. Efter att alla fått i sig latte/chailatte/kaffe så var det såklart dags för lite snick-snack-löpning. Thomas och Suss siktade på långpass och vi andra tre på lite kortare distanser. Vi sprang längs vackra bälstaån, förbi pampas, karlbergs slott och slutligen city där mitt pass slutade på 8.5 km. De andra vände om tillbaka. Jag kände att det räckte för mig med tanke på gårdagens intervaller. Jag hann precis med pendeln och var två stationer senare tillbaka på hemmaplan. Nu så har jag precis strukturerat upp den kommande veckan i kalendern. Jag har så mycket småsaker att fixa med nästa vecka, det stressar mig faktiskt lite, så därför så måste jag skriva upp allt, då känns helt plötsligt allting lite lättare!

lördag 30 oktober 2010

Lördagsintervaller

I morse så bar det av till Hässelby. Trots att klockan ringde tidigt på en Lördagsmorgon så kände jag mig skitglad när jag vaknade och visste att jag skulle dit! Jag åt min obligatoriska löparfrukost bestående av; smoothie, färskpressad apelsinjuice och kaffe. Jag har provat att äta en rad olika frukostar under min löpartid och denna frukost, som jag ganska nyligen upptäckt, är den som fungerat bäst för mig. Den ger energi, känns lätt i kroppen och ger mig ingen håll.

Idag så tänkte de flesta i gruppen nöja sig med 10 km löpning, istället för 8 km som vi brukar köra som uppvärming, och sedan löpskolning på det. Hm...inga intervaller tänkte jag som hade ställt in mig lite på det med tanke på att jag hoppade över intervallerna förra veckan.

Idag så dök Peter upp på träningen, trevligt! Under 10 km-turen så erbjöd han sig att hjälpa mig/dra mig om jag ändå ville köra intervaller idag. Inte tackar man nej till ett sådant erbjudande:) Vi bestämde oss för att köra 5 stycken 800-ingar.
Jag har inte kört "fart" sedan Hässelbyloppet så det var med lite blandade känslor innan. Det kändes som om jag kanske hade tappat all fart?
Lite press kände jag ju även såklart när jag skulle springa med en sådan snabbing som Peter :) så de första 100 meterna på första intervallen så drog jag på. Peter påminde mig ganska snabbt om att jag skulle orka springa 5 st och tog täten! Jag har en förmåga att gå ut för hårt på intervallerna och sedan har jag svårt att orka hålla en bra fart på alla, vilket inte är så bra. Så det kändes kontrollerat och bra att få springa bakom någon som är mer erfaren av denna träningform.

Jag har inte hunnit analysera passet på min Garmin ännu men Peter sa att vi hela tiden låg under 4 minuters tempo. Jag tror faktiskt att jag nästan blev lite hög på livet utav dessa intervaller. Det kändes så skönt att få draghjälp och känslan efter ett bra utfört kvalitétspass slår mycket! Även fastän det var otroligt jobbigt så älskar jag ändå intervallträning! Det är så skönt att få ta ut sig ordentligt. Efter passet så var det "snabbt iväg" som gällde då jag skulle iväg på en sen lunch hemma hos Monica och Kjelle som bor ganska nära Hässelby Ip. En jättebra lördag hittills! Konstigt nog så sitter jag och drömmer lite om nästa gång som jag ska få köra tempo, knäppt men sant! :)

fredag 29 oktober 2010

Tacka och ta emot

På mina långpass så brukar jag fundera en hel del och detta kretsade bland annat i mitt huvud i Onsdags.
Känner ni igen er i att det är svårt ibland att ta emot beröm och komplimanger?
Beror det på att man inte vill verka skrytsam?
För jag tycker absolut inte om skrytsamma människor. Så kanske finns det en rädsla i att uppfattas så.
MEN...jag tycker att det är en stor skillnad mellan att vara stolt och skrytsam.
För stolt det tycker jag absolut att man måste få vara!
Kanske så är det så att man är så rädd för att verka skrytsam så att man knappt vågar visa sig stolt?... Och så ska det ju inte heller vara, egentligen så borde man ju bara kunna tacka och ta emot. Om någon säger något bra om dig, tex om ditt utseende, dina kläder eller din prestation så behöver man ju faktiskt inte vifta bort komplimangen genom att säga: "jag hade bara tur som fick det här jobbet", eller "nämen...den här gamla trasan " Man kanske faktiskt är skitstolt över att man fick jobbet och då måste man ju få vara det och även visa det. Jag tycker alltså att man borde tillåta sig till det! Så länge som man inte försöker höjja sig själv genom att platta till andra, eller för att skryta eller tävla med andra. Utan för sig själv, för att man faktiskt är värd det! Så kära vänner börja helgen genom att vara stolt över er själva och tacka och ta emot! ;)
Nu så "tar jag fredagkväll"! :)

Vad var det i påsen...

...som jag kom hem med efter shopping på Runners store häromdagen?
Jo ett par fantastiskt snygga och sköna Asics vinter-tights!
Sedan jag börjat plugga så har jag haft svårare att unna mig själv saker av förstårliga, ekonomiska skäl. Men i tisdags inne på Runners store så såg jag dessa. Jag behövde verkligen ett par till tights och asics är starkt ett av mina favoritmärken. "750 kr!" sa jag lite uppgivet till mitt sällskap Jonna. "men Lina, du springer ju var och varannan dag, då är det väl inte så farligt" sa hon som den förstående vänninan hon är ;) och jag insåg att hon såklart hade alldeles rätt! ;) Så jag slog till utan att känna mig det minsta slösig. Trots lite mindre på kontot så har jag inte ångrat mig en sekund, de är invigda och jag gillar de skarpt, ett riktigt bra köp helt enkelt! :)

Visst är de snygga!?

torsdag 28 oktober 2010

Fin parlöpning ;)

Min kille Daniel har ju börjat springa, från och med förra veckan. I tre års tid, sedan vi blev tillsammans, så har jag försökt att få med honom men utan något vidare resultat. Han styrketränar och har inte haft någon lust att springa. Så jag har slutat att "tjata" om hans sällskap. Helt plötsligt för någon månad sedan så sa han plötsligt " Vill du föja med mig och köpa löparskor?" och ni förstår såklart vad jag svarade ;).
Idag så sprang vi vår fjärde runda tillsammans, på ca. 3 km. Jag gissar att det är just så det är och ska vara. Det vill säga att beslutet måste komma innefrån en själv. Man kan inte springa för någon annans skull, man måste själv vilja. Så det är jättekul att han själv valt detta. Just nu så passar faktiskt dessa kortare distanser även mig utmärkt! Jag vill ju öka löparmängden, antal km, i veckan men samtidigt inte bli skadad så på mina vilodagar så lägger jag in dessa kortare pass. Allt efterssom att Daniel kommer att vilja springa allt längre så utökas även min mängd i en lagom takt. Jag tror inte att han kommer att bli någon långdistansare då hans fokus fortfarande ligger på styrka men det är kul att kunna träna tillsammans då och då. :)
Näe, nu mina vänner så ska jag läsa civilrätt resten av kvällen inför seminariet i morgon. Wish me luck! ;)

Jag idag innan vår löptur!

Småsugen dagen efter..

Dagen efter mina längre pass så känner jag verkligen hur kroppen söker och suktar efter energi. Igår kväll så sprang jag 2 mil och direkt när jag vaknade i morse så kände jag mig hungrig. Allt smakar extra gott också :) Det känns ungefär som det kan göra när man är bakis fast man slipper ångest och illamående!
Jag har läst lite juridik nu på morgonen och snart så ska jag träffa Jessika, vi ska fika och gå en långprommis med Tim och Love, mysigt!

tisdag 26 oktober 2010

yeees!!

Jag såg precis att jag fått VG på statistik -tentan!!! :) Wiiii!
...Och ikväll så ska Ben, min kompis son, sova hos mig! Supermysigt!!! :)
Vilken toppen-tisdag detta blev! :)

En bra förmiddag

I morse så har jag varit på en pressträff/frukost som handlade om mindfulness!




Framför allt så handlade dagens tema om att hantera smärta genom mindfulness, både fysisk och psykisk. För att må bättre och öka livskvaliteten så kan man träna sig till att bemöta detta, bland annat genom mindfulness, dvs medveten närvaro.
Ola Schenström, på Mindfulnesscenter pratade om hur tankarna kan påverka hur vi mår.


Ola talade om att "observera" istället för att "identifiera" sig med smärtan. Mindfulness handlar inte bara om att bemästra smärta utan också om att tex hantera stressiga situationer eller möten med andra människor.
I dag så lanserar Apoteket AB ett webbaserat program med praktiska övningar i
mindfulness, Mindfulness Grund, som jag själv framöver kommer att testa på. Jag tycker själv att jag är rätt så bra på att stressa av men i vissa situationer så önskar jag att jag kunde "observera" snarare än att "identifiera", dvs inte slösa min energi på sådant/eller sådana som jag ändå inte kan påverka.



Fick med mig en härlig liten presentpåse också med en riktig "god-luktande" body lotion, mmm!



Efteråt så fikade jag med finaste Jonna innan butikerna öppnade! Då det vankades shopping...


....Är grymt nöjd över mitt köp inne på Runners store, lägger upp bild på innehållet senare! ;)


Nu ska jag iväg på syntest, dags att ta tag i övningskörningen! :) En superbra dag som bara kan bli bättre! :)

Godmorgon!

Nu så ska jag iväg på en frukostträff inne i stan där jag ska få veta mer om mindfulness och om hur man stressar av på bra sätt. Genom medveten närvaro så ska man kunna undvika onödig värk dessutom, intressant. Självklart så kommer jag att återberätta allt för er senare. Nu måste jag skynda iväg, ha en bra förmiddag! I bilderna nedan illustreras två för mig avstressande aktiviteter;)

måndag 25 oktober 2010

Hej alla taggade Tomtetågare

Här kommer den första riktiga inbjudan till vad vi hoppas ska bli ett utav årets roligaste löpararrangemang!



Vi som anordnar detta event är fem förväntansfulla löpare som fann varandra genom våra bloggar och nu hoppas att få lära känna er under en händelserik helg.
Här kommer ett mer utförligt program över hur helgen kommer att se ut.

Har ni efter att ha läst igenom det här fler frågor eller funderingar så är det bara att ni hör av er till någon av oss.


Tomtetåget
Var:
Start Jönköping central. Löpning utmed Vättern med mål Persgården på vackra
Visingsö.
Sträcka: Från start till mål kommer sträckan att vara mellan 45-50 km. Men det finns
alla möjligheter för den som bara vill vara med en bit.
Första ordentliga stopp kommer att bli efter 15 km på ett mysigt café där det finns alla
möjligheter för respektive att möta upp, vara med och fika och för den som är nöjd här
kan detta vara ett bra ställe att kliva av.
Efter det stoppet kommer det att bli ytterligare två ordentliga stopp där man kan kliva
av eller sluta upp med bra möjligheter till kommunal förbindelse. Vi kommer med
största säkerhet även stanna vid fler tillfällen på vägen men då bara för kortare stopp.
När: Lördagen den 4:e december med start kl.12.00
Hur: Springandes såklart, lugn långdistanslöpning i "prattempo" med många mysiga
stopp utmed vägen.
Det planerade tempot är 6-6.15 tempo per kilometer.
Mål: Att njuta av vacker vinterlöpning utmed Vättern i goda löparvänners lag från
Jönköping till Visingsö .
Det som står på programmet efter det är en mysig middag och en kul kväll på öa.
Pris: För ser som bara ska vara med och springa så är det enda som kostar något det
som ni vill fika vägen.
För er som ska sova över med oss så jobbar vi för fullt med att hitta det absolut mest
prisvärda alternativet där vi får övernattning, god middag på kvällen och en gigantisk
frukostbuffé dagen efter.
Det är inte hundra klart än men räkna med MAX en femhundring för både boende, mat
och frukostbuffé.
Under hela vår tur så har vi en följebil med oss där man kan ha allt man inte vill bära
med sig.
Vi kommer även att ha en fotograf som fotograferar under hela Tomtetåget och
självklart kommer ni få ta del av alla bilder till era bloggar och annat.
Tips: Ni som har företag, se till att smycka er ”löparoutfit” med företagsloggor och
annat ;-)
Det absolut smidigaste är att ta sig till Jönköping med tåg eller buss och sen bara slänga
in packningen i följebilen.
Kommer man med bil så fungerar det att ställa den på en långtidsparkering men hör av
er till Suss om så är fallet så kan hon förklara lite närmare.
Så alla kära löparvänner i detta avlånga land. Nu håller vi tummarna för att ni vill hänga
med och springa med oss.

Vi vågar utlova att det här kommer att bli en löparupplevelse som ni sent kommer att glömma.
För fler frågor eller anmälan så släng iväg ett mail till Suss, Miranda, Thomas, Alex eller mig!


fredag 22 oktober 2010

Godmorgon!!!

Dagens tanke :Drömmar är bra. Att förverkliga dem är ännu bättre!

Varför denna tanke? Jo, för i bland så tycker jag att det är viktigt att stanna upp och fundera över vad man vill och på vad som är viktigt i livet.
Livet handlar inte bara om vad man uträttar utan också om vad man verkligen upplever.
Det är viktigt att prioritera de fina människorna runt omkring en samt att stanna upp och njuta av de fina ögonblicken i vardagen.

Fundera över dina alldeles egna drömmar och sträva efter att förverkliga de.
Det är ditt liv och ingen annans! Detta var bara lite tankar som jag ville dela med mig av en Fredag som denna! ;)

torsdag 21 oktober 2010

Myskväll med Joniz!

Ingen träning i kväll istället så har jag myskväll med finaste Jonna! Vi har ätit indisk take away och ska snart se snabba cash och äta massa godis! Livskvalite´!

En start med fart..

Idag så var jag uppe med tuppen igen, för lite löpning! Tillskillnad från 2 mil igår så blev det idag 2 kilometer! Tillsammans med Daniel! Han har köpt sig ett par löparskor och bestämt sig för att träna upp sin kondis så självklart stöttar jag honom på vägen! I måndags kväll så sprang vi också 2 kilometer så detta är andra rundan...wooohooo ;) Det är ingen ide´att stressa med distansen, det är bättre att börja lugnt och sedan bygga på. Den bästa träningen är ju den som blir av! För mig passade 2 kilometer perfekt. Dels för att snabba på återhämtningen från långpasset igår och dels så vaknade jag till och är snart redo för att plugga lite!

onsdag 20 oktober 2010

Gäääääsp!

Det är mörkt utanför fönstret och jag är uppe med löparoutfiten på. Jag ska i väg på långpass... Jag tror att det blir in till stan och sen tillbaka en annan väg. Min Garmin har minst sagt skapat mig nya möjligheter :) Planen är att klockan 8:00 sitta och äta frukost med en två-milare i benen!

tisdag 19 oktober 2010

Min grundträning...

..."börjar" nu!
Det är lång tid kvar tills nästa tävling. Jag har ingenting inplanerat och jag funderar inte på att planera in någon tävling just nu heller.
Jag ska grundträna nu. Jag vet att det jag tränar nu kan påverka mina tävlingar i vår. Samtidigt så ser jag det inte bara som en förberedelse. Ni som har hängt med mig ett tag vet att jag avskyr att se nuet som en transportsträcka till framtiden! Det är jätteviktigt för mig att känna efter, uppleva varje dag och att uppskatta det. Är det så att jag inte uppskattar nuet så försöker jag verkligen att anstränga mig för att göra det. Det är så viktigt tycker jag!
Så även fast jag så klart hoppas att det som jag gör ska påverka min löpning i framtiden, så njuter jag av det jag gör precis just nu, verkligen! Jag njuter av att känna hur hjärtat bankar jättehårt, hur svetten sipprar fram i tinningarna och hur andningen blir ansträngd. Jag utsätter mig inte för det enbart för att nå vissa resultat tex för att det ska göra mig snabbare, utan för att jag gillar det. Jag gillar att låta det fysiska och psykiska inom mig mötas på det sätt som det gör under ett hårt pass.

Så jag kommer att njuta av att grundträna. Jag vill öka min mängd när det gäller löpningen och det är perfekt just nu. Inga lopp som pockar på uppmärksamhet och ingen stress. Bara jag och min träning! Jag kan planera och lägga upp det precis som jag vill. Jag som älskar lopp väljer att även älska denna tid också, allt har sina fördelar men det är "just nu" som är allra viktigast!

Sovmorgon!?

Klockan var ställd och ringde 07:30 i morse, lite halvsovandes så stängde jag visst av den och vaknade ganska så nyligen! Ooops!! Skönt att jag bara ska plugga på hemmafronten idag!
Jag är för tillfället smoothie-frälst. Förrut så tyckte jag att smoothisar inte var så mättade men nu så har jag hittat en supervariant!

Innehåll: 1 dl havre, en matsked gojibär, frysta bär, naturell yogurt, 1 banan och 1 ägg. Ibland så slinker en kiwi i också!

Har ni något bra smothierecept?

måndag 18 oktober 2010

Springer du på vintern?!

Nu när vi går mot kallare tider så får jag ofta, med viss skeptis, frågan om jag springer även på vintern. Självklart gör jag det! Med rätt kläder så går det hur bra som helst! Mössa och vantar i funktionsmaterial, underställströja, varma tights och en bra löparjacka som skyddar mot kalla vindar. Även om löpningen känns 1000 gånger bättre på sommaren så har vintern helt klart sin charm. Det är vackert med snö och det är mysigt att med rosiga kinder komma in i värmen efter ett pass i kylan. Jag tycker att det kan kännas jobbigt ibland på vintern precis innan man ska ge sig ut, men när man väl är ute så ångrar man sig inte. Man håller värmen ganska så bra när man springer och det känns sällan så kallt som man föreställt sig! Så prova nu i vinter, våga skippa löpbandet och ge er ut, tycker jag! ;)


Idag så var det första dagen på länge som löparmössan var på!

söndag 17 oktober 2010

Helgen snart slut...

Jag sprang 11 km med Michel i morse, självklart så var det hur trevligt som helst! Efteråt så åt vi sen frukost och drack en god latte!

Jag är väldigt glad över fotens tillstånd! Visst den är ganska blå men det gick utmärkt att springa idag! Jag kommer ändå att köra lite extra rehab på balansplattan framöver. Har man stukat foten så stukar man den ofta igen och igen. Så det kan vara bra att stärka upp fotleden igen. Det är lätt att träna själv hemma med hjälp av en speciell balansplatta som finns att köpa i de flesta sportaffärer!

Äntligen!!!

Äntligen så ska jag träffa Michel, min fina vän Michel! Ni som har hängt med ett tag på bloggen kan inte ha ungått att ha hört om honom. Vi brukade springa jätteofta tillsammans innan han fick ett fantastiskt jobberbjudande i Malmö! Men i helgen så är han alltså i huvudstaden, men han har ett tajt schema häruppe, så nu så springer vi en morgonrunda toppat med en latte! :) En start helt i min smak! Foten känns bättre nu också, jag hoppas att den vill hänga med på noterna! :) Godmorgon alllihopa!

En rolig kväll med Runners five!

Kvällen har spenderats hemma hos mig med god middag a´la Suss,
tillsammans med Thomas, Suss, Alex och Miranda!

Tack för ikväll kära vänner! Lite ont i mungiporna av allt skratt! ;)

torsdag 14 oktober 2010

Man ska tydligen passa sig..

...för att var nöjd och glad...Eller? Nu i eftermiddags så sprang jag och Minna 17 km. Precis när vi pratade om framtida mål med löpningen, precis när jag skrivet ett så positivt blogginlägg, ja då så stukade jag till foten på en rot! Nu så är den svullen och lite blå!:/ Jag hoppas att det går över fort, fort fort! Jag hittar inte någon gasbinda heller har fått exprimentera lite med en strumpa!
Tim känner sympati med sin löparmatte;)

onsdag 13 oktober 2010

Nu så kan det bara bli bättre!

Det har faktiskt varit ett fantastiskt löparår för mig, år 2010!
I våras så såg det rätt mörkt ut. Benhinnorna krånglade igen och det blev ett flertal besök hos både naprapat och sjukgymnast. Jag fick "hemläxor" i form av stretching och massage. Jag punktbehandlade benen så hårt att jag fick stora blåmärken på smalbenen. Jag läste på om antiinflammatorisk mat osv osv. Det värsta var att jag sprang med smärta, jag njöt inte av löpningen. Jag var verkligen uppgiven ska ni veta. Skulle jag någonsin slippa dessa återkommande problem? Vila hade jag gjort alla andra gånger och det verkade bevisligen inte vara min väg att gå så jag provade allt annat. Jag var rädd för att tappa löparglädjen, för att tappa suget. Men jag är inte en "sån som ger upp"? Jag vägrade att bjuda in känslor och tankar som sa till mig att det var kört! Ingenting är kört, så lätt kan det bara inte vara!

Kvalite´tsträningen lades på hyllan och jag som ville bli snabbare. :( Men jag kämpade med att inte bli stressad. Prio ett var att kunna springa utan smärta! Detta var tredje året som jag skulle springa Stockholm Marathon och alla tre gånger så hade jag haft dessa problem, det kändes orättvist! Fast nu år 2010 så var det inte lika illa som 2008 och 2009 kan jag tillägga och successivt så blev det faktiskt bättre!

När jag ställde mig på startlinjen på Stockholm-marathon nu i Juni så var jag smärtfri. Vårens träning hade inte blivit som jag hade tänkt mig, men jag var glad! Jag hade 42 spännande kilometrar framför mig. Jag hade ingen Garminklocka så jag hade ingen aning om i vilket tempo jag sprang, jag sprang helt på känsla. Ganska skönt! "4-timmar ska jag springa på" hade jag sagt till alla. Mamma och Anders hade agerat vätskestationer på olika ställen längs banan och jag kommer aldrig att glömma en kommentar från Anders efter målgång; med glimten i ögat så sa han :"Du sprang ju "för snabbt" Lina, vi fick jättebråttom att hinna till stadion för att se målgången. Jag höll ju inte alls tidsplanen som jag hade informerat de om innan! Jag sprang i mål på 3:40 och jag hade den bästa marathonupplevelsen någonsin! Efter maran så har jag inte fått tillbaka benhinnebesvären och jag har kunnat träna lite mer fartträning. Jag har tack vare detta nått målet som jag hade för 2010 att springa på milen, dvs under 45 minter, mitt nya färska personbästa ligger nu på 43:45 :)
Så från att ha startat året så dåligt så har jag hamnat här! Det känns så kul att jag trots allt lyckats uppnå de mål som jag själv satt upp! Det ska jag aldrig glömma! Hur svårt någonting än verkar så finns det alltid någonstans ett ljus i tunneln, någon gång så kommer lyckan tillbaka!
Jag har haft en hel del motgångar sedan jag började löpträna och jag är så glad att jag aldrig givit upp, annars så hade jag ju aldrig fått uppleva den lyckan och glädjen som jag känner idag! Jag är glad över att mitt första lopp, min katastrofmara inte skrämde iväg mig!
2008 så sprang jag i mål på Stockholm Marathon på 4:55, 2009 4:14 och 2010 på 3:40...
Vad vill jag säga med detta nu då? Jo att alla ni som stöter på motgångar när det gäller löpningen, häng kvar, i längden så lönar det sig!
För mig så har löpningen varit en snirklig väg framåt. Två steg fram och ett bak skulle man kunna säga, men 2 steg är i allafall mer än 1! :)


Säsongen slut?

För många är tävlingssäsongen slut men det utesluter ju absolut inte att andra trevliga löparfester också är över...


Vad sägs till exempel om...


Vad? Ett rejält långpass den 6:e november. Vi springer Stockholm Marathonbanan helt enkelt, fast i november!
Längd: Marathondistansen 42,2km.
Tid: Start 10.00 vid Östermalms IP
Krav: Man behöver inte springa hela vägen, häng på så länge du vill och orkar!
Tempo: Lugnt. 6-mintempo ungefär.
Pauser: Sannolikt några korta stopp här och var för lite energipåfyllning.
Alla ansvarar för att ta med egen energi, vatten eller vad man nu behöver.
Runner’s Five: Vi som styr upp det hela är: Alex, Miranda, Thomas, Suss och jag.
Har ni några frågor så släng in en kommentar eller skicka iväg ett mail! Välkomna!

tisdag 12 oktober 2010

Hej livet! ;)

Nu så är tentan gjord! Det kändes ganska så bra men jag vill inte ta ut något i förskott. Som sagt så var det statistik så jag hoppas att jag har räknat rätt! :)

Efter tentan så bytte jag om inne på toan och sprang hem tillsammans med Minna. Eller vi åkte till t-centralen och sprang därifrån. Vi tog inte den snabbaste vägen så totalt blev det 9 km. Vi sprang längs brunnsviken, genom hagaparken och där träffade jag några kollegor från jobbet som var ute på lunchpromenad, trevligt!
Jag har en tanke om att springa hem från skolan någon dag, alltså heeeela långa vägen. Bilvägen är typ 3 mil. Jag vet inte varför jag får sånna här ideér , bara för att det går kanske? För att det vore lite mer spännande ett vanligt långpass? För att jag blir nyfiken på om det går? Nån gång så ska jag, nu när tanken ändå väl har fötts! ;)

De senaste dagarna så har jag kännt mig lite spänd inför tentan. Jag har inte kunnat njuta av att inte sitta och plugga och jag har definitivt inte kunnat njuta av att plugga! Nu så ska jag göra sånt som jag prioriterat bort den senaste veckan. Träffa massa vänner, lägga upp träningen som jag vill och ta en och annan sovmorgon. Visst drar nästa kurs igång nu direkt men jag kommer att läsa i min takt och inte stressa upp mig, det är några veckor kvar tills nästa tenta!
Jag ser framemot den här veckan, jag har längtat efter det här tillfället, post-tenta! :) Så skönt!Nu så lyssnar jag på Melissa Horn hemma och det är dags att städa bort alla statistik-böcker, -anteckningar-uträkningar, miniräknare med mera med mera ;)- Hej livet! :)

måndag 11 oktober 2010

Parkerad för dagen

Har precis gått en morgonprommis med hundarna och kommer nu att sitta parkerad här hela dagen, sista rycket inför tentan! Om jag är duktig så kanske jag avslutningsvis kan unna mig lite core ikväll?!

söndag 10 oktober 2010

Den lite längre versionen! :)

Igår så träffade jag Suss, Miranda, Alex och Thomas för lite middag på Gusto. Jag hade tänkt att äta någon kohydratrik rätt, så där dagen innan, men eftersom jag inte äter kött så var alternativen tyvärr inte så många, så det fick det bli en ceasar-sallad. Vi pratade om framtida löparäventyr, om det kommande tomteloppet ut till Visingsö och om en längre distans här i Stockholm i början av November. Självklart så pratade vi även om Hässelbyloppet eftersom vi alla förutom Suss skulle springa loppet dagen därpå. Att det även förmodligen skulle innefatta det sista milsloppet för i år hade så klart inte undgått någon av oss. Jag kände så klart pressen på mig själv av mig själv. Jag ville ju göra personbästa. Men med tanke på att jag hade gjort personbästa på kistaloppet så sent som för tre veckor sedan så tvekade jag. Hur mycket kan man egentligen begära? Jag hade till och med faktiskt förberett mig mentalt på att jag kanske inte "ens" skulle kunna komma ner till den tiden 45:04 idag. Jag hade så svårt att somna igår kväll. Jag låg och vred och vände på mig. När väckarklockan ringde så var jag så himla trött men det var bara att ta sig upp. Frukosten var ju tvungen att ätas i tid!
Alex åkte med mig och Daniel till Hässelby. Jag och Alex gick en promenad runt området. Det var så kallt, det gick inte att stå still! Vi stötte ihop med Åsa. Vi hade pratat om att värma upp lite tillsammans men jag var tvungen att lämna in mina grejer uppe vid målet och sen så såg jag inte till Åsa igen förrän efter målgång. Efter att ha gått på toa uppe vid målet så stötte jag ihop med Anna, från Hässelby sk. Vi diskuterade klädval. Jag hade ju tänkt ha shorts, men linne eller t-shirt var frågan? T-shirt fick det bli! Miranda och Thomas som hade sprungit från Sundbyberg anlände och medan de skulle lämna in sina saker på värdeinlämningen och kika på billiga skor så valde jag tillsammans med Anna att påbörja uppvärmingen. Vi joggade ca. 3 km och körde några stegringar för att få igång kroppen. Vi mötte även Karin från Hässelby(som jag tror gjorde personbästa?). Efter halva uppvärmningen så slängde vi våra överdragskläder i en buske. Tiden fram till start flög iväg och plötsligt så var det dags att ställa upp sig vid startlinjen, där mötte jag Miranda och Thomas igen. Vi alla var så taggade! Nu gällde det, omtalade Hässelbyloppet! Min plan var att gå ut lugnt och inte stressa upp mig över att det skulle vara trångt i början. Pang! Startskottet gick, Miranda och Thomas sprang iväg. Kroppen ville ryckas med men jag tänkte på min och även Annas plan om att öppna lugnt och förhoppningsvis istället köra en snabb kilometer mot slutet.
Jag tycker att hela loppet framgick bra, det kändes ganska så kontrollerat allting! Någonstans vid Vällingby så passerade jag en tjej, en medlöpare, uppför en tung backe, "Snyggt, starkt jobbat" stack hon till mig. "Tack desamma" fick jag ur mig och kände en sådan glädje över att det finns människor som är så där, som hon! Efter 5 kilometerspasseringen så fick jag lite hållkänningar, det skrämde mig lite, men som tur var så blev det aldrig värre än just en "känning". Vid 7 km så kom jag ikapp Miranda och vi höll sällskap resten av biten, vi taggades av varann! "Nu kör vi" sa Miranda någon km innan mål och vi drog på en rejäl fartökning. Sista biten inne på Hässelby var som en inre kamp, fasiken vad jag kämpade!
Direkt efter målgång så kastade jag mig desperat åt sidan ner i gräset. Jag stoppade klockan och insåg att jag hade sprungit under 44... efter ett tag så hörde jag "Hur mår du, det gick bra va?" jag tittade upp och där stod Anna som också hade gjort personbästa! Jag återfick medvetandet och reste på mig och träffade på vägen ut från målområdet på flera härliga löparvänner. De flesta väldigt nöjda över dagen lopp.
Jag stannade kvar och hejjadeMinna som hade startat i en senare startgrupp, även hon sprang på personbästa. En helt underbar förmiddag helt enkelt med ett nytt personbästa på milen, 43:45!!
Mina kilometer-tider enligt Garmin
Km1, 04:16
Km2, 04:16
Km3, 04:22
Km4, 04:23
Km5, 04:21
Km6, 04:26
Km7, 04:26
Km8, 04:28
Km9, 04:27
Km10, 04:05
90 m, 03:37
Avslutar detta inlägg med ett sammanfattande ord, Lycka!


Lyckat lopp!!!

Kort sammanfattat 43:45!!
Vilket innebär personbästa, den långa versionen kommer senare! Jag vill ju inget hellre än att nu på en gång berätta för er om min dag, men jag måste tyvärr plugga nu direkt! :(Men jag är supernöjd med dagen, det är jag verkligen!

lördag 9 oktober 2010

I morgon gäller det!

Igår så hade jag en riktigt dålig dag på flera sätt men jag bestämde mig för att stryka den dagen helt enkelt, inte reflektera över den mer. Livet är nu och frammåt det är så man får tänka ibland. Jag bestämde mig för sovmorgon idag. Pluggade lite och åkte sedan till Ikea och småshoppade. På måndag ska jag sträckplugga, sista rycket. Det brukar fungera bra för mig att sitta så dagen innan. Jag kan sitta en hel dag utan problem när det är så där nära. Det är inte roligt men bra!
Annat är det med löpning dagarna innan ett lopp. Jag sitter här med springsugna och utvilade ben, taggad för att ge allt i morrn!
Kl 12:00 så går startskottet. Jag ser framemot det med skräckblandad förtjusning. Jag vet ju att det kommer att bli tungt men även kul! Jag ska gå upp tidigt, äta frukost och sedan ta en promenad med världens bästa och finaste hundar och sedan bege mig till Hässelby! Nu ikväll så ska jag gå ut och käka med "löpargänget". Nästan alla ska springa loppet i morrn, jag kommer troligtvis att bli extra taggad inför morgondagen! :)Åh vad jag önskar att Michel var här och kutade med mig i morrn, men han bor ju inte längre i Stockholm. Hässelby är ju vårat favvislopp :) bilden är från förra året! Då var vi glada, personbästa för båda! :)

fredag 8 oktober 2010

Mina framtidsvisioner?


Trots att jag alltid strävar efter att leva i nuet och påminner mig själv om det så ofta jag kan så har jag såklart massor med framtidsvisioner och jag har just tagit ett steg närmare en av mina framtidsvisioner.
Jag har nämligen en vision om att springa in på Stockholm stadium den 28/5 2011 på en bättre tid än 3:40 för jag är nu anmäld till STOCKHOLM MARATHON 2011!

Ni som funderar på att springa, tveka inte, skynda er och anmäla er innan det blir fullt! Vill ni så kan ni, det finns många månader kvar att träna och det är minst sagt ett minne för livet. Detta blir fjärde året som jag springer Sthlm-maran och jag undrar om jag någonsin kommer att kunna avstå. Att missa en upplevelse som Stockholm Marathon känns inte som ett alternativ! Jag vill ju vara med såklart på Stockholms bästa löparfest! Ni hänger väl med? :)


Jag och en av mina personliga vatten och energilangare maran 2010;) världens bästa Anders!

onsdag 6 oktober 2010

Formcheck inför Söndag- check ;)

5 kilometer snabbdistans just avklarad! Så himla skönt att få springa snabbt!

Mina tider:
km1. 04:13
km2.04:20
km3.04:24
km4.04:31
km5. 04:21
Total tid 5 km: 21:48
genomsnittspuls: 156
maxpuls: 196

tisdag 5 oktober 2010

Hur ska man lägga upp ett milslopp?

...Det är den stora frågan inför hässelbyloppet på Söndag!
Så här ska jag göra!
För vissa så fungerar det bäst att hålla igen i början, för andra så fungerar det bäst att redan från start dra på. Jag vet inte riktigt vad som är lämpligast för mig men jag tror att jag fungerar bäst genom att dra på. Att få känna mig positiv redan efter kilometer 1, mentalt sätt så taggar det mig mer än att veta "jag ska öka sen eller rentav jag måste öka sen". Jag tycker att det känns bättre att halvvägs kunna tänka "jag har god margonal, allt extra som jag ger nu är bara plus"
Jag ska dock inte gå ut för hårt, lite ska jag hålla igen. Jag funderar på om jag ska se till att min garmin i allafall inte visar snabbare än 4:10 under de första kilometrarna.
Här är mina tider från Kistaloppet
1 km 04:03
2 km 04:06
3 km 04:11
4 km04:32
5 km: 04:25 (halva loppet 21:18)
6 km: 04:43
7 km: 04:25
8 km: 04:43
9 km: 04:22
10 km:04:19
Kilometer 1,2 sprang jag kanske för snabbt? Det hade kanske varit bättre om jag legat runt 04:10.
Kilometer 6,7,8 tycker jag brukar vara värst! Det är då som jag brukar börja bli trött. Om jag känner mig beredd på dessa trötthetstecken så kanske det känns lättare att bemästra de?
Jag får tänka att signalerna om trötthet kommer för att kroppen vill "hushålla" med krafterna trots att jag egentligen har massa energi kvar. Här gäller det att ignorera tröttheten och mota bort alla negativa tankar, det är ju egentligen inte så långt kvar! Den sista kilometern så brukar det kännas lättare igen, man vet att det inte är så långt kvar :)
1082 är föressten mitt nummer...vart kommer det numret att hamna i startlistan tro?

måndag 4 oktober 2010

Ute o rekat!

Jag och Minna provsprang banan ikväll, alltså Hässelbyloppsbanan! Det kändes grymt bra, vilken fin bana det är, så flack! Jag behövde påminna mig själv om det! Vi hade inte med oss några ombyteskläder, så jag kände mig ganska nedkyld, inte så bra! Nu kvällsplugg!

lördag 2 oktober 2010

Om en vecka...

1...så så kommer jag förhoppningsvis vara rätt så "färdig-pluggad" inför tentan (som är tisdagen den 12:e)
2...så kommer jag förhoppningsvis att känna mig laddad inför HÄSSELBYLOPPET 2010!!!

Hässelbyloppet är ett av mina favvis-lopp. Två år i rad (de enda två gångerna som jag förövrigt sprungit loppet) så har vädret varit fantastiskt! Härligt höstväder!
Båda gångerna så har jag dessutom gjort mina bästa milstider för året.

Detta sätter så klart lite press! Mitt mål var ju att springa milen på 45 på Hässelbyloppet. Det har jag lite oförväntat redan klarat av för två veckor sedan på kistaloppet. 45:04 om man ska vara petig ;).
Så vad blir målet nu? Kan jag verkligen pressa mer? Det är tankar som cirkulerar i min hjärna. Kommer det att vara min dag och kommer jag att få samma bra känsla i kroppen som under Kistaloppet? Jag vill ju ge allt, men jag vet samtidigt att det är mycket som ska klaffa!

I morgon så ska jag planera hur jag ska lägga upp veckan.
Jag vill dock inte känna för stor press. För om det inte går som förväntat då... loppen ska ju samtidigt vara kul och uppiggande och inte "dra ner" en.

Då får jag tänka på att jag ju ändå har en milstid som jag för närvarande är väldigt nöjd med! Det får jag inte glömma bort. Det gäller att vara "kompis" med sig själv och sin kropp! Visst är det det sista milsloppet på ett tag men jag vet ju samtidigt att jag kommer att springa under 45 i framtiden, det vet jag bara! Men det pirrar ändå i kroppen när jag tänker på Hässelbyloppet, jag vill, jag vill, jag vill! Kan jag?

Älskade intervaller...

Idag så har jag kört intervaller med gruppen. Vi värmde först upp i ca. 8 km, körde några stegringar och sedan 1000*3 samt 400*1. Jag älskar det! Det är fruktansvärt jobbigt men det är någonting som verkligen väcks till liv i mig. Det är helt enkelt härligt att ta ut sig ordentligt!
Jag känner mig helt lycklig nu efter! :) :) :)

fredag 1 oktober 2010

En skön slappis kväll...

...och jag provar mina kunskaper i köket! :) Ett recept på en paj med quornbitar från Quorn som jag fått en produktcheck ifrån.
Jag är väl inte så hemma i köket egentligen. Jag har alltid varit rätt så ointresserad av matlagning. Jag tror dock att jag kan lära mig att tycka att det är kul om jag får upp självförtroendet lite. Än så länge så är pajen i ugnen, jag tycker att den ser lovande ut i allafall! :)

receptet hittar ni här!
Ha en bra kväll!

Nu stämplar jag ut...

...från "tenta ångesten" och unnar mig lite välförtjänt helg! Ikväll så ska jag bara mysa och slappa. Jag är av någon anledning skittrött idag... jag känner mig helt totalt slut! Jag funderar på att springa ner till åhlens och inviga helgen med att köpa mig en snygg mössa som jag såg i skyltfönstret igår på kvällsprommisen med hundarna! :) På tal om mössa, vad kallt det har blivit! Snart dags att springa i mössa och vantar ju! Fast jag är fortfarande fast bestämd med att jag ska springa i shortshässelbyloppet nästa helg! ;)

I morgon bitti så ska jag springa intervaller, jag ser framemot det! Visst är det jobbigt men ack så härligt!
Ska ni träna i helgen?