måndag 31 maj 2010

Dag 1 marathonvecka

Idag så har jag och Jonna lämnat in vår uppsats, så himla skönt! Hade dock problem med att hitta en häftslagare och sprang runt i hela skolan, men stiften var slut, överallt, vi haffade en tillslut en lärare som var på väg hem som fick hjälpa oss! Efter det så åkte vi hem till Jonna och jag fick massa bra musik av henne, är superglad, nu ska jag fylla ipoden med ny härlig musik inför Lördag. I övrigt så har jag börjat "kolhydrat-tömma" nu, dvs jag äter i stort sett inga kolhydrater. Till middag blev det en halv grillad kyckling och en "antioxidantdryck".
Kolhydrat-tömmer och laddar ni också?

söndag 30 maj 2010

Snart så är det dags...

...och jag ser framemot att få fira löpningen efter året som varit, nu på Lördag, genom att springa ett marathon!! :)
När det är så få dagar kvar så är det vanligt att fundera på vad man borde ha gjort annorlunda det kan till exempel vara;
"jag borde ha tränat mage och rygg mer" "Jag borde droppat några kg" "Jag borde kört fler kvalitetpass" "Jag borde kört ännu längre distanser" Osv. osv.

Det är som tenta-ångest fast det handlar om ett lopp istället!
Den enda skillnaden är att inför en tenta så kan du banka in en hel del precis dagarna innan, det kan du inte inför ett marathon.

Det är därför som du ska droppa alla dessa tankar nu inför maran och se på dig själv som redo. Mental-uppladdning är jätteviktigt inför ett marathon. Det kommer att bli tufft och det gäller att vara övertygad om att man kommer att klara det, att tro på sin egna kapacitet.
Tycker du att du borde ha gjort saker annorlunda så plocka fram det sen, i planerandet inför nya lopp. Men nu så ska du fokusera på loppet som är nu på lördag! Tänk istället på allt du har gjort, på alla härliga löparrundor som du har sprungit och vilken glädje som givit dig.
Räta på ryggen och se på dig själv som stark, lycklig och modig nu på Lördag och intala dig själv att du är redo för detta!
JAG HAR I ALLA FALL BESTÄMT MIG, JAG ÄR REDO!!!



En liten film om mitt löpar-år!

1 år närmare socionom-examen!

A-uppsatsen är klar och sista dagen i skolan efter första året är nu på torsdag!

På Fredag är det studentfest, jag tycker om att festa, så utan tvekan så hade jag dykt upp...
... om det inte hade varit just nu(!!!) på fredag den 4:e juni.

Tyvärr så blir studentpartyt fetutkonkurrerat av ett ascoolt Barilla Pastaparty på Östermalms ip! ;)
Så jag hoppas att ni får lika kul som jag alla klasspolare! :)

Någon mer som ska på Pasta partyt? :)

Veckan som kommer...

Nu så väntar den så kallade MARATHONVECKAN! Självklart så kommer veckans fokus att ligga på marathonförberedelser.
Så här kommer min vecka att se ut:
Måndag: Massage, äta endast lite kolhydrater, simma
Tisdag: kolhydrattömma, vår-ruset 5 km med tjejerma på jobbet. Tempo men inte max.
Onsdag: morgonpromenad innan frukost, sen börja kolhydratladda.
Torsdag: promenera ca. 2.5 km och springa 2.5 km, ladda med kolhydrater
Fredag:Vila, äta kolhydrater, dricka kolhydrat-drycker
Lördag: STOCKHOLM MARATHON 14:00

Tycker ni att denna plan ser bra ut?, Hur ska ni andra marathonlöpare ladda?

lördag 29 maj 2010

Sista längre passet inför maran! 7 dagar kvar...

Idag så blev vi ett litet gäng som sprang i Ursviks skogar!
Vädret var växlande, först mulet, sen regn och sen sol.
Vi började med milspåret, sen blev det femman och sist men inte minst 2.5- km- meter- spåret. Så totalt ca. 17.5 km.
Vilket jag tror är en perfekt distans veckan innan maran, eller vad tror ni?
Jag hade krafter och var lite sugen på att springa längre men förnuftet sa att nu när jag och mina ben börjar bli "kompisar" igen så ska jag inte riskera något en vecka innan. Jag vill inte känna mig sliten nu sista veckan.
Min vän Thomas hade med sig kaffe, vilket satt fint i kroppen efter passet.
Det var extra kul att springa i grupp i dag när det är så nära maran! Flera av vi som sprang ska ju springa och det är både peppande och roligt att prata med likasinnade. Just Marathon är ju det temat som just nu cirkulerar runt i mitt huvud. Tankarna avlöser varandra "Vad ska jag ha på mig" "Hur kommer vädret att bli" "Vilken tid hoppas jag på" "Hur mycket vatten bör jag dricka" "Hur ska jag äta i veckan" osv osv... Det finns alltså en hel del att diskutera! :)

I löparspåret så föreslog jag att vi skulle anordna en "ursvik-dag" någon dag. En dag då vi skulle springa alla banor i ursvik :) Totalt 37:5 km skulle det bli. Vi skulle ha pauser emellan för att energiboosta och sen skulle vi avsluta med grillning, låter inte det som ett underbart sommar-dags-nöje??!

Vill ni läsa om de andra bloggarnas inlägg (när de dyker upp) om dagen så klicka på namnen för att komma till deras sidor!
Paula, Miranda, Susanne.

fredag 28 maj 2010

Sitter och dricker kaffe...

...och har precis duschat efter ett morgonpass med Minna! Vi sprang bort till Ursvik och körde 5:an och sen hem igen, total sträcka blev ungefär 8km. Jag försöker "plantera" lite lopp och marathonfunderingar i Minnas huvud, det går så där. Men jag tror att hon skulle tycka att det var kul, lite sugen verkar hon på milslopp i allafall! :) :)

På väg in i porten så stötte jag på en granne.
Hon sa: "ååh man får sån ångest när man möter dig så ofta tidigt på morgnarna med löparkläder, du är väldigt duktig" Det kändes kul att höra efter ett pass, ja alltså inte att hon får ångest ;)

torsdag 27 maj 2010

12-13 grader på maran?!


Jag har precis kollat in Aftonbladets långtidprognos. Om den stämmer så blir det bara 12-13 grader på maran! Jag är skeptisk. Jag har en känsla av att det kommer att bli varmare än så, vad tror ni?

onsdag 26 maj 2010

Simmat, promenixat och letat nycklar!

Idag så träffades jag och min kompis Michel för lite alternativ träning.
Först så promenerade vi i rask takt i fem kilometer, sen stretchade vi och gjorde tåhävningar, hemläxa från sjukgymnasten. Sjukgymnasten är jag föressten sjukt nöjd med!! Han verkar verkligen vara helt toppen!
Efter det så simmade vi i en timme. Vi tog en sån där flytgrej och sprang typ i vattnet, kändes bra för benen!
Jag hade en sån där gummisnodd med nyckeln runt fotleden. Efterssom Michel inte hade någon sån så satte vi fast hans nyckel där också. När vi skulle gå upp så skulle jag ge honom nyckeln, men de var BORTA, båda två!!! Det var bara att hoppa i bassängen och leta. Inte helt lätt bland alla simmotionärer. På vissa ställen var botten dessutom svart och därmed ännu svårare att se. När vi precis skulle ge upp och jag tänkte fråga personalen om de möjligtvis kunde knipsa upp hänglåsen så hittade Michel plötsligt nyckeln, vilken lättnad!
Nu så har jag precis gått en kvällsprommis också, med världens finaste hundar! :)
Även om jag inte har sprungit idag så har rört på mig en hel del idag, det känns jättebra!

God morgon alla glada!

Nu så är det bara 10 dagar kvar tills "THE BIG DAY"... STOCKHOLM MARATHON! Ni som bor i Stockholm har kanske liksom jag uppmärksammat alla "reklamskyltar" som är uppsatta över allt.
Varje gång som jag passerar en sådan skylt så pirrar det till i magen!

Jag måste fixa ny musik till ipoden, den jag har är minst sagt sönderspelad!
Det är så dyrt nu bara, när man måste köpa låtarna:( Det känns extra dyrt för att det var "gratis" tidigare...

tisdag 25 maj 2010

Vill du följa med på ett pass nu på Lördag?












Nu på Lördag så har jag och Suss planerat ett pass i Ursvik och vi tycker att det är kul om så många som möjligt dyker upp!:)
Från början var ide´n att springa Långpass på 20-25 km, men det har blivit ändrade planer ,det blir snarare 15 km. Detta för att det är så nära Stockholm marathon. Efteråt så softar vi i gräset, om det är fint väder! :)
Det kommer åtminstone att finnas en bil på plats om man vill lämna rygga eller liknande!
Kl: 10:00 ursviksmotionsspår!

Hemma efter Milspåret!

Sprang på 47:00.
Vilket jag är nöjd med! Jag har tränat så lite fart-träning (nästan inte alls) på senaste så även om det inte är ett "PB" så är jag nöjd.
Vill man tävla snabbt så måste man träna snabbt, så är det bara, det finns inga genvägar!

En positiv sak är att förra året sprang jag samma lopp, fast på 48:39. Det känns bra "säsongsmässigt"! I sommar så ska jag lägga mer fokus på fart. Jag älskar den sortens träning, att ge allt, "ligga på gränsen".
Att stå och pusta ut efter ett snabbt jobbigt kort pass slår mycket!

Benen kändes ganska bra ikväll och jag kände mig glad genom hela loppet! Det är så kul ju, att springa lopp!

En nackdel med att springa lopp på kvällen är att jag nu är hur pigg som helst, det kommer nog att bli en sen kväll ikväll, tur att jag knappt öppnat senaste numret av Runners!:)

Nu kör vi!

Jag har laddat med Pesto- Pasta nu inför milsloppet.
Jag äter ju mestadels stenålderskost nu förtiden (med vissa undantag) men idag när det ska springas lopp så ville jag bunkra upp lite med pasta och se hur det känns. Eftersom loppet är på kvällen så finns det ju även mer tid för mat än inför många andra lopp.
Jag har försökt "fråga" kroppen hur den känns idag men har inte fått något svar, det blir en överaskning helt enkelt! :)

måndag 24 maj 2010

Ska springa Milspåret i morrn.



I morgon så är det dags för Milspåret. Det känns skoj! Jag hämtade ut nummerlappen idag. Jag känner ingen nervositet alls, tar det som det kommer, det viktigaste är att ha kul! Nervositet, det kan jag spara till Maran :)

söndag 23 maj 2010

Har haft en stunds avkoppling...

...på spikmattan. Ont men avslappnande på samma gång...

Använder ni spikmatta? I så fall vad tycker ni?

lördag 22 maj 2010

Träningens dag!


Idag så var jag och Minna på träningens dag i Rålis som friskis anordnat.
Solen stekte och det var fullt med folk ute, överallt. Vissa låg och solade, andra körde olika gruppträningar med friskis. Minna gick på ett danspass medan jag solade och stretchade mina ben ordentligt från gårdagen. Jag ville inte utsätta mina ben för onödiga hopp. Det var skönt att bara sitta där, lyssna på musik och bli inspirerad av alla träningsglada människor.
Sedan så promenerade vi från fridhemsplan till Sundbyberg. Det tog ungefär 1.5 timme, perfekt återhämtning från gårdagen, lite brun lyckades jag bli också! Det gillas! :)

fredag 21 maj 2010

Glad efter långpass

Jag sitter här svettig (som ni ser på bilden) och slut och ska precis bege mig till duschen... jag ska bara dricka några klunkar till och sitta kvar en liiiten stund till, det var ju så skönt att bara få sitta, pusta ut, känna sig nöjd. Jag har nyss kommit hem efter 25 km. Ett ganska bra sätt att börja helgen på tycker jag!

En fredagkväll som denna...

... vad ska jag göra då må tro?
Jo jag ska blanda mig en drink (Maxim) och servera mig själv i en camelback ute i finvädret!
Ska nämligen ut och försöka mig på en längre runda på mjukt underlag.
Jag försöker springa vid vägkanten nu förtiden, på gräset, det känns snällt och bra! Om 15 dagar smäller det!

torsdag 20 maj 2010

Viktigt att synas?

Mina nära och kära som brukar agera supportrar åt mig längs marathon-banan brukar säga att jag borde ha någon annan färg en vitt på linnet. Så att jag är lättare att se mitt bland alla människor!
Jag är nu på jakt efter ett färgglatt linne, kanske detta från Röhnisch?


Har ni på er något särskilt för att sticka ut och synas i löparvimlet?

I dag besökte jag Fredrik...

...på Sundbyberg Rehab.
Jag har inte valt bort naprapaten utan ville även besöka Fredrik, som är sjukgymnast. De arbetar på lite olika sätt och jag vet ju inte riktigt än vad som är lämpligast för just mig och mina benhinnor.

Den senaste veckan så har löpningen kännts ganska så bra. Om man trycker på en punkt på benet så sticker det till och gör ont så även om det inte påverkat löpningen så mycket så vet jag att jag måste ta tag i detta.
Smärtan har ju varit så här i tre års tid, den kommer och går i perioder.
I höstas till exempel så kändes det ju bra väldigt länge!

På senaste tiden har det varit upp och ner.
Ibland så gör det jätteont så jag inte kan springa, ibland känner jag mig bara lite kraftlös i steget och ibland så känns det inte alls. Mystiskt!

En sak har jag i allafall lärt mig är att dessa besvär inte kommer att försvinna av sig själv och det kommer inte heller att hjälpa med flera veckors uppehåll.

Fredrik kändes väldigt seriös och kunnig och var jättetrevlig.
Det kändes som om han verkligen ville ta reda på vad detta kan bero på.
Jag fick springa på bandet och han iaktog noga med ett anteckningsblock i handen.
Tänk om jag kunde få bli av med detta! Då skulle jag våga mig på mer intervallpass! Jag älskar att pressa kroppen till det yttersta men på senaste tiden så fegar jag hela tiden och hur kul är det!?

onsdag 19 maj 2010

Vilken hetta...

...Jag försökte mig på lite fart idag men jag kände mig helt matt utav hettan. 7.5 kilometer blev det i alla fall med en härlig stretch efteråt.

Jag hade typ glömt bort att jag ska springa milspåret på tisdag. Jag har inte alls tänkt på det! Kul!!

Ska nån av er springa?

tisdag 18 maj 2010

Morgonjogg...fyfasiken vad underbart!

Tidigt i morse så mötte jag Minna för en löprunda.
Som vanligt, på morgonen, så ifrågasatte jag hela grejen med att springa när klockans hysteriska signal väckte mig.
Hela kroppen skrek om att få sova liiite till och tankar som "varför gör jag det här? Det är ju ingen som tvingar mig" cirkulerade runt runt i mitt huvud. Motvilligt så tog jag mig upp i allafall, hade ju bestämt med Minna. Löparkläderna låg och väntade redo på en stol. Jag drack ett glas vatten och åt en halv banan och gav mig sedan iväg och mötte upp Minna.
De första kilometrarna så kändes kroppen lite trött men det släppte och jag förstod då precis "varför jag gör det här trots att ingen tvingar mig"! För att det är ett helt fantastiskt sätt att starta dagen på såklart! :)
11 kilometer senare så åt jag en god frukost som såklart smakade extra gott!

Träningens dag nu på Lördag!

Den 22 maj nu på lördag så är det Träningens dag genom Friskis.
Träningens dag riktar sig både till nybörjare och till de som redan älskar träning. Friskis&Svettis låter dig prova på olika träningsformer! Läs mer här!
Jag tycker att detta är ett kul initiativ utifrån Friskis sida och kommer som det ser ut att hänga i Rålis med min kompis Minna!

måndag 17 maj 2010

Fullt ös hela dagen!

I morse så startade jag dagen med en 40-minuters promenad innan frukost med hundarna. Sen så bar det av till T-centralen för ett besök hos CAN (centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning), för att finna lite research till vår uppsats.
Jonna var super- förkyld och jag kände mig jättetöntig som hela tiden höll mig på typ en meters avstånd. Men fatta om jag blir sjuk nu, då skulle jag ju bli så knäckt, tre veckor innan maran, inte optimalt.

Förrut så brydde jag mig aldrig när det gällde att vistas med sjuklingar men sedan jag börjat träna så mycket så uppskattas det inte kan jag ju säga.

Efter CAN så drog jag hem, käkade lunch och rastade hundarna för att sen åka till jobbet ett par timmar. Nu i kväll så har jag bara suttit med näsan i olika rapporter. Ingen träning har det blivit. Bara morgonprommisen och en cykeltur fram och tillbaka till jobbet.
Imorrn däremot, då vankas det tidigt morgonpass! Det ni ;) Natti natti!

söndag 16 maj 2010

Startade dagen med en 2-milare

I morse så blev det en 2-milare. Det kändes bra!
Jag hade med mig Maxim sportdryck och en Gainomax bar som jag käkade i farten. Jag brukar inte ha med bars om jag bara ska springa 2-mil men idag så gjorde jag det för benens skull. Jag tänkte att har jag mycket energi och känner mig pigg så blir steget säkert bättre hela vägen. Samt att det kan vara bra att vänja sig vid att äta i farten inför maran där det delas ut lite allt möjligt under loppet!

Nu så har jag ätit en omelett och lax. Jag har ätit lax varje dag denna vecka, extra-pris på Hemköp;) är man student så är man :)

Nu så ska jag cykla hem till Jonna och arbeta med A-uppsatsen.
Ha en bra dag!!

fredag 14 maj 2010

På riktigt... jag kan inte fatta...

...att det idag bara är tre veckor kvar tills jag ska hämta ut min nummerlapp på Östermalms IP!!!
Att fredagen om 3 veckor kommer att vara dagen då jag går runt med tankarna fullt upptagna av vad som komma skall.
Lite smått nervig och förväntansfull. Med skräckblandad förtjusning.
Man vet ju att det kommer att bli tufft.
Desto fler gånger "man" springer ett marathonlopp desto mer press sätter i allafall jag på mig själv.
Första gången så vill "man" ju bara klara av loppet.
Andra gången så vill "man" satsa och våga lite mer, man vet ju att "man" är kapabel till att klara av en marathondistans och "man" börjar fundera på tiden.
Tredje gången så vill man finslipa ordentligt. Man har två maror i bagaget, som man kan dra nytta av erfarenhetsmässigt. "Man" ju vill absolut "klå" föregående års tid eller åtminstone inte springa saktare.
Denna tredje gång är för mig om 3 VECKOR!!!Kan ni fatta? Jag fattar det i allafall inte!?! Tre veckor är ju... ingenting!!
Detta har fått mig att fundera på hur jag ska lägga upp kommande veckor.
Min plan är att de kommande två veckorna träna lite extra.
Det kan mycket väl innefatta längre promender, cykling eller simning.
Huvudsaken är att jag gör någonting.
Efterssom jag har haft problem med benhinnorna så kommer jag alltså att köra en hel del alternativ-träning utöver löpningen.
Jag kommer att fortsätta med balansövningar, massage och stretching.
Även bålträningen kommer att ligga i fokus.
Jag ska "borra in mig" ordentligt nu och Marathonförbereda mig till 1000. Sova mycket och självklart äta bra mat!
Den sista veckan så ska jag dra ner på träningen och köra lättare korta pass. En snabb femma blir det dock den 1:a juni då jag springer vårruset med jobbet, men det tror jag bara är bra!
Vad tror ni om detta, hur förbereder ni andra marathonlöpare er?


torsdag 13 maj 2010

Långprommis i Hellasgården













Idag så åkte vi till Hellasgården och promenerade i drygt 2 timmar med hundarna. Vilket fantastiskt ställe, så härlig natur!!
Dit åker jag helt klart fler gånger, kanske på en löparrunda nästa gång! :)

Cyklat, cyklat och Cyklat

Igår eftermiddag så cyklade jag 1 h och 45 minuter med Daniel. Så himla skönt!
Det är bra att jag hittat en alternativträning som kan utföras utomhus, jag gillar det mer än att vara inne på ett gym här års.

Jag skulle även vilja hitta någon bra utomhusbassäng där jag kan motionsimma, en där det inte är för mycket barnfamiljer. Jag gillar och tycker verkligen att det är skitkul med barn, men i vissa sammanhang tex om man nu ska motionssimma så föredrar jag lite mer lugn och space, så att jag kan fokusera! :)

Någon av er läsare som kanske känner till någon bra utomhusbassäng i Stockholmsområdet, helst nära Solna/Sundbyberg ?

Nu ska jag i väg på en riktig lång-prommis i det fina vädret! :)

onsdag 12 maj 2010

Tidig men bra start!


I Morse 05:50 så ringde väckarklockan Första tanken som slog mig var "Nej för faan låt mig sova";)
Det sista jag ville var att springa, men jag hade inte mycket till val.
Jag låg kvar ett par minutrar men insåg att det verkligen var dags att gå upp.
Stressad letade jag rätt på passade löparkläder för en morgonrunda och skyndade sedan iväg.
Jag hade nämligen bestämt träff med min klasskompis Minna 06:15.
Minna stod redan redo på vår mötesplats när jag kom joggandes.
Vi sprang drygt 7 km runt sjöarna här i Sundbyberg.
Det härliga är att så fort man kommit upp och iväg så känns det ju bra, det är ju ett fantastiskt sätt att starta dagen på.
Det blev dock väldigt stressigt sen, för när jag var hemma igen så hade jag bara en halvtimme på mig innan det var dags att dra till plugget. Jag har ju även två små voffsingar som ska ut och rastas och självklart så kändes det som om de tog extra lång tid på sig just idag.
Så när jag väl kom in igen så hade jag bara en kvart kvar på mig. Paniiiik!
Så jag skyndade mig in i duschen, 5 minuter.
Klädde mig och sminkade mig 7 minuter.
Kutade som en dåre ner till Pendeln med blött droppande hår och hann precis på innan dörrarna slogs igen. 3 minuter.
Och där stod Minna lika blöt i håret som jag :)
Jag var vrålhungrig men nöjd som få! Jag var dock tvungen att köpa en fralla och dricka innan jag kilade in till lektionen!

Trots att allt blev superstressigt så hade jag en härlig känsla i kroppen.
Det är verkligen något speciellt med just morgonpass, man känner så fantastiskt nöjd efteråt! Att solen sken, himmelen var blå, fåglarna kvittrade och att jag hade ett mycket trevligt löpar-sällskap gjorde ju inte passet sämre direkt ;)
///Lina

tisdag 11 maj 2010

Lyckad Tisdag

Idag så cyklade jag till Solna och mötte Jonna. Vi pluggade ett tag på ett cafe´och strosade sedan runt i Solna Centrum. Sen så cyklade vi till sumpan och käkade lunch eller rättare sagt jag cyklade och Jonna satt på pakethållaren :)
Senare så kom Michel och vi cyklade till Ursvik och sprang 5 km. Vi cyklade sen till ett utomhusgym och jag försökte träna på chins, ingen barnlek det där ;)
Jag stretchade efter löpningen då korta vadmuskler kan vara en möjlig orsak till benhinneinflammation. Sen masserade jag benhinnan enligt naprapatens instruktioner!

Nu är det dags att sussa, jag ska upp riktigt tidigt i morgon, kan ni gissa varför? ;)

Glajjorna är på, solen skiner...


... och jag ska träffa världens bästa Jonna på ett cafe´i Solna! Vi ska planera vår A-uppsats som är vår sista satsning i skolan för detta första avverkade plugg-år! Jag gillar att vara student, det känns minst sagt lyxigt att få sitta på cafe´och diskutera intressanta teman med en av mina bästa vänner!
Senare så blir det någon slags träning, har inte bestämt mig för vad bara ännu! :)

måndag 10 maj 2010

Naprapaten

Idag så besökte jag en naprapat för mina benhinnor.
Till saken hör den att jag har dragits med detta länge nu, riktigt länge, till och från, och uppgivenheten har växt allt större!
Jag har varit hos två stycken idrottsläkare och två "vanliga" läkare vid fyra olika tillfällen tidigare då jag har haft ont. Alla har konstaterat benhinnorna alternativt kompartment syndrom.
En diagnos helt enkelt, ett kvitto på att man har ont.
Sen så har dom rådigt mig att vila och alternativträna tills det går över, och det har jag gjort, varenda gång som jag har fått ont.
...men det onda har alltid för eller senare kommit tillbaka.

Träna----->Vila----->Träna----->Vila

Så har jag hållit på.

Så fort jag fått flyt i träningen så har jag tvingats till vila.
Denna omgång när det onda kom så sket jag i stort sett i ett vilouppehåll. Jag har sprungit ändå, "tvingat" mig igenom pass med riktigt ömmande benhinnor och med en känsla av kraftlöshet i frånskjutet. Tekniken har kännts helt fel och löparkänsla det kan jag knappast säga att jag har haft under dessa pass. Jag har ignorerat det onda. Inte velat göra någon stor affär utav det, jag har känt att det inte funnits någon lösning. Fyra besök hos olika läkare, även specialiserade inom idrott, och jag är åter tillbaka på ruta 1!
Det känns inte som att vila har gjort så där jättemycket underverk!
Jag vet att det låter helt knäppt att springa med smärta, det låter som en riktigt dum ide´!

Men jag har tröttnat på att vila, vila, vila hela tiden!
Då det ändå aldrig hjälper mig, i längden!
Efter dessa viloperioder så tycker jag mig även ha gjort allt för att få fortsätta vara skadefri! Det har varit min prioritet 1 hela tiden!
Jag har...
... undvikit att springa två hårda pass på rad.
...jag har ökat träningsmängden successivt, inte för kraftig ökning.
...jag har varierat underlaget.
...jag har bra skor.

Jag beskrev hela situationen för naprapaten. Vi pratade lite om kosten, och jag äter ju bra tyckte han, men jag skulle ändå hålla lite koll på hur jag äter varje dag. Så nu så tänkte jag fylla i Matdagboken.se tills nästa besök!
Sen knäckte han rygg och nacke på mig o jäklar vad det knäcktes!
Nästan lite chockerande! Att min rygg kan låta sådär mycket!
Jag ska massera benhinnorna nu framöver också, varje dag.

Jag känner mig faktiskt glad efter besöket. Glad över att bli tagen på allvar och skönt att få träffa någon som tror att det fortfarande finns en god lösning för mig och löpningen. Det hela känns hoppfullt på något vis, inte som tidigare med bara en diagnos sen hem och vila dvs. deppa!
Framtiden känns ljus!! :)

snart är det dags...

...att bege sig till naprapaten, spännande!

söndag 9 maj 2010

Gårdagen, årets andra lopp!



Tack benen för ett efter omständigheterna mycket gott samarbete, nu kör vi vidare! ;)

lördag 8 maj 2010

Kungsholmen Runt

I morse klockan 10:00 så mötte jag upp min härliga vän Michel vid t-centralen. Vi promenerade till startområdet och insåg att det både var kallt och blåsigt ute och när vi kom fram så tog vi motvilligt av oss överdragskläderna. Vi smörjde in med liniment, allt för att få benen på "gott humör". ;)
Efter att vi värmt upp oss lite så tog vi oss till startfållan där det hade fyllts på för fullt med löpare. Första kilometrarna så var det väldigt mycket folk, så det var lite svårsprunget! Jag gissar att många som skulle springa halvmaran inte kände samma press som "en-milarna" för det kändes som en väldigt lugn start. Jag missade i stort sett alla kilometermarkeringar och vid 6km såg jag den första och noterade att jag låg på 27 minuter. Fick lite håll tyvärr kort därefter och det störde mig lite, men det kunde ha varit värre, så jag försökte ta det med ro. Mitt på vägen där alla löpare sprang så låg det föressten en stor död råtta, tur att jag såg den, jag hade mått fruktansvärt dåligt om jag hade trampat på den.
Jag gick i mål på 47:23 enligt min klocka. Det konstiga var att 10 kilometersmarkeringen var en bra bit innan mål? Då hörde jag funktionärerna säga till några killar "Bry er inte så mycket om tiden, ni har sprungit mer än en mil" Märkligt tycker jag! Varför inte mäta ut och ha målet exakt? Eller åtminstone skriva exakt hur långt loppet är! Visst det är väl inte världens grej men med tanke på att jag pressade på den sista biten så känns det inte alls så kul att målet är längre bort, och jag "förlorar" tid!
Hur som hellst, loppet var kul! Jag hade roligt! Jag njöt mig i stort sett genom loppet. Andningen kändes kontrollerad och benen lyssnade bra trots att jag haft ont i benhinnorna. Jag kände av det onda lite men vilan de senaste dagarna gjorde susen inför loppet!

Efteråt så fick man en bulle, powerade, banan och medalj. Och vet ni, typ 10 sekunder efter att jag kommit i mål så kom regnet, snacka om tur!
Det var så gott att äta bulle så jag och Michel smet in på ett cafe´uppe vid fridhemsplan och drack varmt kaffe och en bulle till! :)
Nu så ska jag snart iväg på tjejmiddag, dags att piffa till sig!

(några bilder från förmiddagens äventyr kommer sen)

Ha en trevlig kväll!

fredag 7 maj 2010

Kungsholmenrunt

Jag har nog aldrig känt mig så otaggad inför ett lopp som nu! Jag har "marathonjobbat" i två dagar nu skulle man kunna säga, 20 timmar totalt på två dagar! Så jag är inte bara seg i kroppen utan även i knoppen ;)

Men jag tar morgondagen precis som den kommer.
Ska ta det lugnt! STHLM-Marathon är viktigare så jag vill gärna känna mig på topp i benen tills dess! Från och med nästa vecka så ska jag strukturera upp träningen och det kommer att bli en hel del crosstrainer framöver.
Är det det som krävs så..?
Ja då är jag villig att samarbeta och ta det tråkiga med det roliga! :)

Ska ni springa kungsholmenloppet i morrn??

onsdag 5 maj 2010

Kanske ett steg i rätt riktning?

Nu så har jag bokat tid och ska till naprapatlabbet i början på nästa vecka! Jag hoppas att de kan hjälpa mig ! Det lät inte helt omöjligt under vårat telefonsamtal i allafall! :)





Jag lyssnar på kroppen

Idag så ville jag såklart, givetvis, utan tvekan springa, men förnuftet fick faktiskt bestämma!

Jag tog cykeln och gav mig ut en sväng istället.

Jag känner mig lite nere, deppig, för att benen krånglar... nu igen! Jag har satsat så nu i vinter och så känns det inte bra ändå, det är inte så det ska vara! Jag MÅSTE få ordning på detta!

Men liiite glad är jag i alla fall just nu, efter att ha spenderat två timmar i frisörsalongen, nyslingad och fräscha toppar är minst sagt upplyftande! :)

tisdag 4 maj 2010

Alternativ träning

Idag så hade jag tänkt att springa men jag hade lite benhinnekänningar så jag gick till SATS och stod på Crosstrainern i en halvtimme istället, inte alls speciellt kul när man egentligen är löp-sugen, men.. men.. ibland så måste man bara "gilla läget".
Jag tror inte att tiden på kungsholmenrunt10km kommer att bli speciellt imponerande men jag satsar på att springa ändå...
En sak som jag tycker känns frustrerande är att benen kändes i fin form i stort sett hela vintern, jag kände mig stark och snabb! Men nu när det är varmt och alla roliga lopp kommer så får jag ont? Snacka om taskig tajming!
Som RW:s bloggaren Sofie skrev så tror jag samma sak här, att han med två horn är ute efter mig av någon oförstårlig anledning!?!!

måndag 3 maj 2010

Balansträning



(Klicka på bilden för större)

Jag har tre olika övningar som jag kör varje dag från och med nu:



  • Jag står med en fot på balansplattan och "ritar" alfabetet i luften med den andra foten.


  • Jag lägger en boll eller nånting annat på golvet som jag måste plocka upp, då jag endast har en fot på plattan.


  • Jag intar en "surfställing" och har båda fötterna på plattan och står nerhukad och har armarna precis som när man surfar. Sen så reser jag mig upp och går ner igen osv.
Har ni några fler tips på roliga lekar som jag kan utföra på plattan, (alltså "träningsplattan" hihi? ;)

Visste du att...




...vätska påverkar din prestation?

Det är viktigt att dricka ordentligt när man tränar hårt, vilket är ganska lätt att glömma av!
Jag ska se till att dricka 1 liter (extra) om dagen nu, här har jag precis druckit 7 dl vatten blandat med ett gäng antioxidanter! Skål!

söndag 2 maj 2010

I stället för långpass!

Denna vecka så blev det inget långpass för mig.
Jag kände för att vara lite "snäll" mot benen nu när de ömmat.
Det är lätt att man drar på sig lite "kompensationsskador "när man har ont, som en följd av att löptekniken blir lite annorlunda.
Att skippa lånpasset kändes därför som ett bra drag och jag tänker inte gräma mig för att jag bara fått ihop 32.5 km denna vecka. Så klart jag måste erkänna att det känns lite irriterande att inte få in en 25:a idag i det härliga vädret, men det är som det är. TSM körde inte heller långpass idag, vilket gör att det hela känns snäppet bättre!
Hursommhelst så har jag ju gjort någonting idag i alla fall, så jag känner mig rätt så nöjd ändå!
Jag har:
Promenixat drygt 60 min
cyklat 2.5 timme
stretchövningar i 25 minuter
Mag och balansövningar(på balans platta) 25 minuter

Den kommande veckan så ska jag förrutom träningen fortsätta att göra mina 25-min-stretchingpass varje dag! Jag ska springa i gräset vid vägkanten så mycket som möljligt och förbereda mig så bra som möjligt inför Kungsholmenrunt10km som skall springas nästa lördag!
Den kommande veckan ska bli lite av en hälsovecka för mig, jag ska verkligen ta hand om mig själv på alla sätt och vis! :)
Vissa vårstädar trädgården osv. vid denna tidpunkt på året men inte jag, jag ska vårstäda kroppen! :)

Härlig Söndag!


Denna dag startades med en långpromenad med hundarna. Så fantastiskt skönt att äntligen kunna gå på morgon- promisar och tycka att det är härligt, dvs. varmt! Efter det så åt vi en god frukost i form av fruktsallad, grekisk yogurt och kesella. Tim & Love fick extra gott lyxfoder, vilket de inte tackade nej till! ;)
Nu så ska jag ut på en cykeltur i fin-vädret, kanske kan man få bli lite brun också? :)
Ha en härlig söndag!

lördag 1 maj 2010

Nu är det fight...

Fasiken man är lite stel alltså...... jag har precis stretchat igenom hela kroppen i 25 minuter till lugna favoriter!
Det ska få bli min nya dagliga rutin!
Jag har nämligen öppnat upp ett "krig" mot mina benhinnekänningar! Det är tredje dagen nu med intensiv stretch och jag tycks redan känna en förändring, är det verkligen möjligt?
"Holistic Led & Muskel" är med mig i fighten!!!

Nu så ska jag ut på en riktig långprommis, tänk att det redan är Maj!! :)